母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

寶寶出世五日,仍未有奶,我可以點做?今日煲左通草陳皮炒米茶,但一點反應都冇!

伯爵府

環保接龍勳章

回覆 Pigpig1106 的帖子

餵得夠密, 唔硬正常的. 硬=多得濟出唔到, 身體就會減產.

大宅

回覆:草 的帖子

我早產,無得埋身餵

男爵府

引用:我早產,無得埋身餵 +

原帖由 Pigpig1106 於 14-10-15 發表
我早產,無得埋身餵
泵啦!2個鐘一次

男爵府

引用:寶寶出世五日,仍未有奶,我可以點做?今日

寶寶出世五日,仍未有奶,我可以點做?今日煲左通草陳皮炒米茶,但一點反應都冇!

...
沖個熱水涼就會上奶架啦
我第一胎時 係醫院無沖涼 無奶餵 返到屋企一沖完涼就有 亞姨話沖個熱水涼就會上奶

大宅

我都早產, 汞左幾日先有少少, keep 住泵會愈來愈多

伯爵府

環保接龍勳章

回覆 Pigpig1106 的帖子

要泵密D, 扮有BB食, 如果唔係唔會有架.

水晶宮

回覆:生左五日,個乳房仲係軟軟的

唔硬都唔等於冇,我生完頭幾日阿仔都唔駛補奶粉,但我個胸都係軟既,直到第7日先第一感受到石頭胸

洋房

引用:寶寶出世五日,仍未有奶,我可以點做?今日

...
我第四日,都係咁,一開始都有幾滴,已經半夜都起身試下擠,呢2日乾塘咁滯
你而家有無好轉呀?有無試過咩方法有效呀?

複式洋房

回覆:winnielwy89 的帖子

可以试吓穴位按摩增奶

洋房

我已經出咗院,bb要留院多幾日
今日係第5日,努力中,沖咗熱水涼,每2-3小時泵奶或擠奶,半夜較鬧鐘
每次泵完擠完,按摩乳房,飲2杯水
另外喪飲湯水同陳皮炒米茶
其實每次泵同擠都無野出,少少初乳係滲出黎,半滴都無,得個痛字(乳頭),志在不停刺激佢,希望快啲打通啦,阿b過幾日返黎都應該要補奶粉呀〜嗚〜〜〜〜〜〜〜

大宅

我飲左通草陳皮炒米茶,算係有d奶,但仍然好少,阿仔要間中補奶粉

別墅

我bb唔足磅無得埋身,而家5日人仔仲未出院,頭3日都係好似無奶咁,姑娘鼓勵我2個鐘揸半小時,到我出院返屋企揸可以揸㺯弓10ml,跟住每次倍增,奶水多左可以試用手泵,今日生左第5日而家有70ml喇! 密密揸一定有回報!加油!

別墅

引用:我bb唔足磅無得埋身,而家5日人仔仲未出院

原帖由 singingsong 於 14-10-20 發表
我bb唔足磅無得埋身,而家5日人仔仲未出院,頭3日都係好似無奶咁,姑娘鼓勵我2個鐘揸半小時,到我出院返屋 ...
同埋一有機會就比bb埋身食!好有用架!頭三日我bb都唔肯啜我架,而家越啜越叻

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

想問下初頭泵係2邊都泵定係今次泵左,下次泵右
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

大宅

回覆:winnielwy89 的帖子

試下飲2包鈣思寶(黃色燕麥味)我頭2日一滴奶都冇,但飲左後,第三日便上奶!仲上得好好,我唔知關唔關包奶事!但試下冇妨!宜家餵左1個月人奶了!希望你有效

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊