論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你們好在下正在請工人,想問下怎樣觀察工人表現和相處 , 工人的電話費如要他自己比idd可否與agent跟他說.

別墅

我最初請印傭時講明唔可以係屋企打長途,買張電話咭卑佢,每個月幫佢增值囉...
相處就煩的,有時同佢講野又話明,到最後原來都係唔明我地講咩/講英文都冇用,我的英文本來就麻麻,佢仲差過我
初時佢地會好勤力,一次過做好多野架...之後就少啦,你最好卑張時間表佢,做左的咩就/或簽名,咁你就會好的!!

禁止訪問

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 babesiu 於 08-3-6 11:23 發表
點解要比電話卡佢打長途?呢d唔洗僱主包故喎.溝通有問題搵agency幫啦.

其實現在有好多工人都自己會有手提電話可打長途...
妳要預先和工人講明吾可以用家中電話打長途...吾係妳就煩

我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

複式洋房

印傭

咁我係咪應該係女傭來港請就set定rule 同time table比佢做野. 我想叫agent 比佢前 employer d資料我 打電話問下佢 的工作態度.

複式洋房

印傭

原文章由 hauman 於 08-3-6 15:31 發表
咁我係咪應該係女傭來港請就set定rule 同time table比佢做野. 我想叫agent 比佢前 employer d資料我 打電話問下佢 的工作態度.

http://hk.myblog.yahoo.com/angela-mything

我女的blog 各位有時到此一遊吧

首頁

尾頁

跳至