家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:呢隻真係好有效,+如果有小朋友,+可以用餌盒

複式洋房

回覆 ahjoechan 的帖子

將食用梳打粉同糖1:1混合好,擺喺小強平時出沒嘅地方就可以啦,由於梳打粉同糖都係食材,所以就算同筷子/碗擺埋一齊都冇問題。

大宅

引用:回覆+ahjoechan+的帖子將食用梳打粉同糖1:1

原帖由 異星人 於 14-11-26 發表
回覆 ahjoechan 的帖子

將食用梳打粉同糖1:1混合好,擺喺小強平時出沒嘅地方就可以啦,由於梳打粉同糖都係 ...
請問點擺?例如小強在地上出沒,咁係將啲糖和梳打粉混合物放在一個個無蓋小盒內再放地上,還是直接將混合物放在地上??另外,啲糖會不會惹蟻呀??

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

老公淘了一支唧唧裝曱甴膠水回來, 效果都好好~

You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

複式洋房

回覆 BabyGaga21 的帖子

我將d混合物放入即棄細膠杯入面,再放喺小強出沒嘅地面角落,雖然有糖不過唔會惹蟻,只係要注意擺放位置,唔好俾屋企小朋友同毛小孩攞去玩就ok啦~

大宅

引用:回覆+BabyGaga21+的帖子我將d混合物放入即

原帖由 異星人 於 14-12-01 發表
回覆 BabyGaga21 的帖子

我將d混合物放入即棄細膠杯入面,再放喺小強出沒嘅地面角落,雖然有糖不過唔會惹 ...
Thanks!I also want to try try this method. It looks a good method as it does not involve chemical. Hope it works!

首頁

尾頁

跳至