母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

用開9+既媽咪,你地通知先用message 模按幾耐,再用expression 按呀???有無點樣最泵得清呢??

珍珠宮

引用:用開9+既媽咪,你地通知先用message+模按幾

原帖由 dorothy802 於 14-10-25 發表
用開9+既媽咪,你地通知先用message 模按幾耐,再用expression 按呀???有無點樣最泵得清呢??

...
昨天去BB care,個staff話按摩大約兩分鐘後feel到有奶陣就可以轉了!

大宅

回覆:9+ ,你地通常點樣mode 最有效?

我從來都只係用message mode泵12-15分鐘
都泵到2邊8-10安

複式洋房

回覆:dorothy802 的帖子

我頭10分鐘massage mode,之後轉expression mode

大宅

我就咁expression 3 泵10分鐘

大宅

我生左第五日,要泵成半個鍾先有75ml,係咪好慢呀?!

別墅

剛剛買了9+, 發覺雙泵用冇咁好力,唯有單泵用,失去了原本買9+的意義另外,我用massage mode 15mins 再用expression mode 10mins 6度都泵唔清。係咪我出奶慢?jm 有冇方法提供可以泵快d清d?

複式洋房

引用:我生左第五日,要泵成半個鍾先有75ml,係咪

原帖由 dorothy802 於 14-10-26 發表
我生左第五日,要泵成半個鍾先有75ml,係咪好慢呀?!
我生完6日 用單泵左右泵下都得60ml左右
想請問你系用9+雙泵???
因為我依家用緊medela單泵 另一邊又漏奶 所以諗緊買唔買多個9+雙泵

大宅

回覆:hidybao 的帖子

我係用9+嫁,之前用單泵兩邊加埋都係得75ml, 而家第8日,而家我用雙泵每邊都有60-70ml ,但阿b而家一餐就食75ml ,所以我可以留多一餐,其實我覺得雙泵都有力!

大宅

好好呀
我依家第十一日
Pump 極一邊都係得40-50
可以分享下你既餵奶同泵奶practice ma;?
Thanks

複式洋房

開頭都要massage mode 約1-2 mins先轉express mode, 而家一開始用express mode level 6 都ok

別墅

有冇9+媽媽用expression mode十幾分鐘后見冇奶出,再轉massage mode 噶?

別墅

我單泵每邊用message 3分鐘,再expression10零分鐘,level 3, 泵完左右兩邊再返手用expression每邊泵多一兩分鐘,如是者左右左右泵完就好清。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊