自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好大粒, 面,耳仔,眼,手腳都有, 一唔開冷氣訓就搞成咁,上次針到淚腺發炎,好心痛,有咩藥膏或有咩方法可以對付??

珍珠宮

回覆:小朋友成日比蚊咬到腫哂,有圖

好嚴重啊!你住低層還是郊區,我間中會在窗邊噴香茅油

子爵府

有冇試過查「俄羅納英」?
我仔查都ok

大宅

我剛剛搬進郊區。。今次係第二次咬到咁勁,上次睇醫生查類固敦,今次可能又要楂

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

scytsin 發表於 14-10-25 11:39
我剛剛搬進郊區。。今次係第二次咬到咁勁,上次睇醫生查類固敦,今次可能又要楂

...
我諗最好就係整個蚊網

大宅

引用:Quote:scytsin 發表於 14-10-25 11:39 我剛

原帖由 stepchk 於 14-10-25 發表
我諗最好就係整個蚊網
會唔會好焗架

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 scytsin 的帖子

咁又會熱d架喎,咁一係點蚊香或者香茅。我係屋企會點香茅既香薰

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 stepchk 於 14-10-25 發表我

原帖由 scytsin 於 14-10-25 發表
會唔會好焗架
住郊區無蚊網
吾得架
好多野咬飛入黎

子爵府

一滴芝麻油讓蚊子遠離你
http://www.life.com.tw/?app=view&no=139090

天然防蚊!蚊子最怕的12種味道
http://www.life.com.tw/?app=view&no=129631

子爵府

2018復活節勳章

我仔有濕疹底,皮膚超敏感,以前一比蚊咬咗手背就成隻手都會腫晒,咬中小腿就成隻小腿腫
仲要睇醫生食抗敏感藥
有次買開嘢,同藥房的人講開,佢介紹了我用
[強力無比膏],但要即時搽,真的很有效
我只是純粹分享我經驗

男爵府

我果個都係濕疹底,咬親都超腫,個印年幾都唔散。歲幾就全屋窗口都裝蚊網,情況大大改善,連床仔個蚊帳都唔使落了。出街會同佢搽澳洲cherub rubs防蚊液,若去公園會幫佢喺衫仔噴少少大人嘅防蚊液。不幸被咬就會搽cherub rubs另一枝止痕,好快止到同消腫

大宅

引用:我果個都係濕疹底,咬親都超腫,個印年幾都

原帖由 ccsai 於 14-10-25 發表
我果個都係濕疹底,咬親都超腫,個印年幾都唔散。歲幾就全屋窗口都裝蚊網,情況大大改善,連床仔個蚊帳都唔 ...
係邊度買架??

男爵府

hashtag影視迷勳章

引用:我果個都係濕疹底,咬親都超腫,個印年幾都

原帖由 ccsai 於 14-10-25 發表
我果個都係濕疹底,咬親都超腫,個印年幾都唔散。歲幾就全屋窗口都裝蚊網,情況大大改善,連床仔個蚊帳都唔 ...
係邊可以買到?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我仔勁過你個仔,腫到成隻耳反起有時小腿幾粒,老師以為我毒打佢。佢要睇醫生開濾固醇藥膏。我覺得預防緊要d,郊區要裝蚊網呀

伯爵府

一定要裝蚊網

男爵府

我都係住郊外,但無落蚊網。一開窗就直情喺窗邊放蚊香,呢個方法對我有用。

珍珠宮

我女都係一比蚊咬就腫得好緊要

侯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

I am allergic to mosquito bites and black flies bites. If the bites on your son's face have a little blister in the middle after a couple of days, he may be allergic too.
"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style." -- Maya Angelou (1928-2014)

男爵府

回覆 judy0742 的帖子

[ 不鏽鋼防蚊防鼠紗窗 不鏽鋼紗窗紗網 簡易磁性紗窗 隱形紗窗定做 ] search at Taobao

大宅

引用:我都係住郊外,但無落蚊網。一開窗就直情喺

原帖由 Vickymak2003 於 14-10-26 發表
我都係住郊外,但無落蚊網。一開窗就直情喺窗邊放蚊香,呢個方法對我有用。

...
邊隻蚊香對小朋友安全?

首頁

尾頁

跳至