夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

仔仔5歲,平日老公好少打理佢,最多放工和假日玩下笑下。我就做哂醜人,日日做功課,管教,搵学校升小一等全是我。我都要返工,抵家已經好攰。晚晚仲要同仔仔鬥智鬥力,有時真係好X憎,講嘢大声d急d。老公话我太嚴格,要求高,時時家嘈屋闭,好烦。昨晚又為小事吵左兩句,结果佢自己入左房瞓,我就心淡+傷心同仔仔孖舖。其實最初是佢话想生小朋友的,但生左又唔多理,差不多所有放工和星期六日,我都要帶仔仔,無乜私人時间,佢就约朋友吃飯打波。难為我一腳踢,辛苦都呕!真不公平,好嬲呀,大家的老公多不多也是如此自私?

珍珠宮

回覆:為孩子的管教常同老公吵

完全明白你,身同感受
你唔需要同佢爭論,其實佢平時都唔多理,你咪由得佢間中發表下囉,如果佢講得冇道理就轉頭用返自己方法。唔好為咗咁吵架

別墅

而家做女人係好辛苦, 因為好多男人都唔肯照顧孩子同做家務

大宅

我幾乎全職湊女,我老公放工,放假一定幫手俾我休息。

大宅

我都係全職湊一對仔女,湊到癲,攰到死死下,細女一歲多少少,食固體超差,我好攰,一湊二好辛苦!46夜晚有幫手洗碗,同大仔沖涼,其他乜都吾理,我未有細女前係有返工,生完細女轉全職湊,我有時會諗,咁辛苦為乜?交俾工人咪大家happy囉!

大宅

回覆 白兔太太 的帖子

嘗試下同老公傾下你既感覺, 平心靜氣傾, 我相信唔會傾唔掂既, 你坦白講出希望佢可以分擔一下你既工作, 但一時間唔好要求太多, 會令佢反感, 可能初初只要求佢幫你洗碗, 等你有時間休息一下....慢慢佢會幫你多D架喇....

我以前, 都有依個情況, 我都係同老公直接傾, 佢慢慢改變, 到依家基本上所以家務都係佢做(可能因為我有病, 唔可以粗勞), 但我都好感激佢...

複式洋房

敦你覺得辛苦,撐住呀

男爵府

夜晚11點半重睇tv, 日日夜夜開住個tv,個女咪响到玩,我真心想離婚

侯爵府

我。。但我選擇沉默,反正我都應該睇化

大宅

回覆:vencyk 的帖子

一樣,唔係打機就訓覺仲要晚晚唔沖涼訓覺,
我嬲佢放工返到屋企都唔陪下個仔,尤個仔同亞人玩!我同佢冷戰咗4日,互不理睬

大宅

好媽媽勳章

身同感受。
自從唔再期望c6會幫手,慣左有c6等於無c6的日子之後,就好過好多。

首頁

尾頁

跳至