家庭理財

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

引用:睇下你想唔想轉新環境啦...如果係我嘅話會

子爵府

引用:Quote:原帖由 Hannah_T 於 14-10-29 發表睇

原帖由 卓玲BB 於 14-10-29 發表
我都係甘諗!投資移民做下小生意過平凡又安靜的生活!
吾係甘容易

伯爵府

回覆:選擇移民的意見,交流下

台灣天然環境唔錯,但政治環境仲黑暗過香港。不過我都好鐘意台灣

如果係退休移民,除左台灣,我覺得布吉都好正

禁止訪問

引用:台灣天然環境唔錯,但政治環境仲黑暗過香港

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我只想送個女出國讀高中+大學. 邊個國家會容易D俾學生畢業後申請埋移民, 又容易搵到工?

別墅

我嫁左去台灣
但冇過去生活
因為其實台灣都有好多政治問題
同埋去旅遊係冇問題,但其實生活同食物始終同香港唔同
如果你目標賺錢我覺得香港是最好的
讀書競爭亦唔係細

大宅

請問移民去台灣,要什麽條件?

侯爵府

卓玲BB 發表於 14-10-29 13:32
恩!退休後希望可以台灣,布吉,上海,香港四圍走,就荀囉!努力賺錢!

...
我希望珠海,上海-杭州.惠洲(市政府,樓價較深圳平)
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

如果今日持有資產,可以令到全家唔使做,才可考濾移民,去那裡已不用頭痛生活找工作~

可能女性想法同男的不同,放棄生活左幾十年生活而熟悉的城市,要由最基本語言,交通,文化再要用5-10年適應,從新再學,我真係沒那能耐~

再講今日香港雖然有點亂,但亦適合人居住~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

引用:如果今日持有資產,可以令到全家唔使做,才

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 14-10-29 發表如

原帖由 卓玲BB 於 14-10-29 發表
冇錯!全家五洗做也夠生活才考慮移民比較好!諗住有幾個物業收租過活,ok ? 但也想做點小生意消磨時間!

...
唔為生活,過日神小生意也可以~

如果真係有錢,等香港真係暴亂才諗走去邊~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+卓玲BB+於+14-10-29+發表冇錯

大宅

台灣 education 好一般, 咩人都讀到大學咁濟..結果大學生都搵唔到好工, 如担心教育問題, 好似澳洲好D 喎

子爵府

澳洲講普通話!
我怕我講果D話真的太普通了

大宅

有小朋友一定係去澳洲啦.. 台灣遲D 咪又係要搞一大餐.. 佢地政局都唔定..

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

冇錢

遲 D 移民到旺角或金中街頭, 有 FREE 早午晚餐.

大宅

回覆:km1357 的帖子

台灣雖然一人一票,表面好民主,但一様有好多政治問題。黑金、貪污仲勁過香港。咁民主咪又係選咗個貪污總統陳水扁出來,

而且台灣經濟都幾差,有台灣朋友在那邊工作多年(老師)人工只有萬多元。所以當地生活水平咁低lor. 你去旅行的話咪覺得平,但在那邊生活的人都覺得d嘢貴的

大宅

其實講真就算移佐民,羅佐passport
但容入唔到當地社會
日日離係屋企無野做,浄係睇tvb 劇習
同坐監有物分別,總之你唸你

首頁

尾頁

跳至