自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地結婚擇日會唔會問相士?
我諗住下年結, 想揀個好日子,
我和男友都不迷信,
但未來奶奶話結婚總要揀個好日, 不相沖
黃大仙有無邊個相士ok?? 最好不要太貴.... 結婚開支大, 無乜錢

thanks!!

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:fantasygirl 的帖子

唔會,嘥錢!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

沒有

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

有。不過係我媽搵人揀日子,揀好我就同老公果日註冊

侯爵府

有, 循例做吓會安心些, 求順利嗎..

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

無,自己睇通勝

男爵府

回覆:你地結婚擇日會唔會問相士ga

我冇…日子係我自己揀。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

不會

男爵府

回覆:你地結婚擇日會唔會問相士ga???

當年我99信,所以有擇日。我自己媽媽就話:方便到大家嗰日咪就係\"好日\"囉^^

男爵府

畀面勳章

一半半,自己擇日,再拎去相熟紙扎鋪問

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

有,我地唔特別迷信,但為4大長老安心,專門搵人擇日仲錄音俾佢地聽清楚。

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 fantasygirl 的帖子

我地冇問~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:fantasygirl 的帖子

有!阿媽想所以照做

為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:你地結婚擇日會唔會問相士

原帖由 fantasygirl 於 14-10-30 發表
我和男友都不迷信,
我奶奶有

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

fantasygirl 發表於 14-10-30 11:50
我和男友都不迷信,
有。我老爺搵人揀日子

禁止訪問

珍珠宮

有, 我99搵蔡伯勵擇日的, 不過聽講佢冇做, 而家係佢個女擇, 9年前2千幾蚊, 而家唔知幾多錢呢?

果陣佢比左好多個日子, 咁岩11月的4個星期六都係好日, 於是就分晒4日做不同既野了~ (註冊, 返村擺盆菜, 出門+男家擺酒, 女家擺酒) D FD話我好抵, 可以每年都慶祝4次結婚紀念日!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

虎到金來勳章

唔會!

子爵府

無擇日,99只搵曰擇時

大宅

jc2009 發表於 14-10-30 12:01
有, 循例做吓會安心些, 求順利嗎..
有無邊個相士ok??

首頁

尾頁

跳至