使用意見

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日我對BK徹底失望。眼見自己辛辛苦苦放相和食譜上BK,目的只是為了跟各JM一起分享,現在卻被一些我控制不到的問題而被封。我對版主的處理方法非常不滿。有睇開我寫嘅JM一定會明白,在我之前post過的所有主題內容(包括日本Vitantonio 鬆餅機分享、Airfryer 交流區I 和II 、Miele蒸爐交流區、Lc cresent 坑紋pan分享、鵝姐煲分享、我最近學的蛋糕麵包分享......等等),只係單純地同大家分享食譜和心得。但今天版主卻說我其中一個post(旦本Vitantonio 鬆餅機分享)犯規,並留言給我說是因為“禁止任何未經授權的(集體)團購/訂購/代購活動”。請問我曾幾何時有做團購?訂購?或代購?間中有些JM在Post上留言問代購資料,我亦已經一而再再而三請她們自行PM當時人及不要再在Post內詢問。如果她們沒有理會勸告,版主理應向當事人發出警告(PM她們)或取消她們的留言,但現在卻只是向我處分把我的post封了,這是否公平呢?我之前亦有一個post(我最近學的蛋糕麵包分享),也在無通知我的情況下說要『待查』,已經查咗幾個月了,一點消息也沒有,亦不見得有任何交待給我…。

人的容忍度是有限的,要是往後再有新post出,或又再有人問我購買資料,那豈非要有心理準備,隨時會因為有其他會員唔守規矩而封我真心分享嘅post?既然版主或BK都覺得我的post是有問題,我也沒有興趣再留在這裡了,正確來說是心淡。稍後我會將之前曾放上BK分享的所有post,要求BK全部delete以示我對BK和版主的不滿!!!

我可以說由星島日報開始上BK, 直到而家已經十幾年。但發覺BK的處理手法越來越有問題,BK自己本身也應該要好好檢討往後管理和處理的方法,要是繼續這樣,只會令BK的可觀性減低。

雖然如此,我也想藉此感謝大家這麼多年對我的支持和鼓勵。希望將來會有機會在其他地方跟大家分享美食心得。

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

大宅

回覆:徹底心淡了,各位有緣再見...

我唔知發生乜事!!但我有追開你嘅post,好多謝你嘅分享,你亦好樂意解答各位JM,做乜會攪到咁??
點都好十卜十卜你!!
係你身上學到好多好餸。。。
無咗你嘅分享真係好可惜喔!!

男爵府

2018復活節勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Bullbull, 好鍾意你既分享. 唔覺你有搞團購喎

男爵府

我都唔想,但BK和版主的做法真的令我很憤怒!!
我的post因為有人問代購資料,版主話違規規則,所以要封咗我個post。但實情都唔關我事,我已經呼籲大家唔好再問,但真係無可能控制大家嘅留言。但版主把問題推到我身上而封咗個post去,我嘅心血完全白費了。已經唔係第一次發生,我實在無法忍受,所以唯有退出BK。

anyway, 很多謝你長期支持我~~

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

hippoling 發表於 14-10-31 22:32
Bullbull, 好鍾意你既分享. 唔覺你有搞團購喎
我當然冇攪過任何團購!!!我仲不停咁同大家講唔好問代購資料喇,要搵可以自己PM個別JM。但原來其他人唔守規矩,就要個樓主承擔晒, 真係咩理論呀

大宅

我都好中意你嘅分享,是否中間有誤會?BK是否應當就事件回應呢?

男爵府

fion_bbgirl1 發表於 14-10-31 22:37
我都好中意你嘅分享,是否中間有誤會?BK是否應當就事件回應呢?
我自己就冇誤會。但版主的做法我係好火滾呀!!!

侯爵府

醒目開學勳章

我都有睇過你一D POST, 我都從無覺得你有SALE 人野, 搞團購之類. 我只係覺得你係純分享.

希望有關人士睇到可以檢討下將你D POST 重生, 咁大家都可以繼續係到睇到你既分享學到更多既野.

以前BK 都有D 高人係COOKING 呢到分享教其他人野的, 但真係走下一個走下一個, 所以我都有好耐好少浦COOKING呢版了.

子爵府

我一向有睇你post,只不過沒回應,咁講想害人就好容易,猛在她開的post話攞料!!真系冇天理。我撐你

男爵府

happypiano 發表於 14-10-31 22:52
我都有睇過你一D POST, 我都從無覺得你有SALE 人野, 搞團購之類. 我只係覺得你係純分享.

希望有關人士 ...
你睇下啦,我一提出意見就搬咗我個post去哩度喇『使用意見』,都冇人睇到. 你話個版主幾黑暗呢!!!

男爵府

Cindymei 發表於 14-10-31 22:58
我一向有睇你post,只不過沒回應,咁講想害人就好容易,猛在她開的post話攞料!!真系冇天理。我撐你:kissy ...
唉...而家連post都搬咗去乜乜使用意見,你話我仲邊有心機再在BK留言呢!!!

侯爵府

醒目開學勳章

bullbull1 發表於 14-10-31 23:08
你睇下啦,我一提出意見就搬咗我個post去哩度喇『使用意見』,都冇人睇到. 你話個版主幾黑暗呢!!!
...
唔怪得之我再係COOKING 第一頁唔見左個POST啦, 因為我預計應該好多人回應的, 無理由咁快沉左去下一頁, 原來被人搬左去黑洞!!
個版主好似得一位, 自己都有開POST分享做野食的. (有錯請指正) 咁佢都應該理解個難處, 係根本控制唔到回POST既人講D 咩野架啦. 都唔係第一日上FORUM (邊個FORUM都一樣出POST既人都一樣控制唔到架啦), 佢真係DELETE 左回POST既人既不恰當留言便可解決啦, 駛咩要封人POST呢?? 完全唔理解??!!

伯爵府

我都係咁啱睇到咋,我一向有追開你D post, 仲有收藏呀,
好可惜,不過既然此處不留人,自有留人處呀!

男爵府

happypiano 發表於 14-10-31 23:13
唔怪得之我再係COOKING 第一頁唔見左個POST啦, 因為我預計應該好多人回應的, 無理由咁快沉左去下一頁, 原來 ...
以前仲有一位, 大力大力,但而家得一人所以咪隻手遮天囉~~佢更係想我收聲,不過佢嘅所作所為完全冇能力做一個版主呀!!
算啦,我都會退出,費事理佢呀。但BK繼續咁樣,只會繼續人材流失,最後變得毫無可觀性。

男爵府

casscassy 發表於 14-10-31 23:22
我都係咁啱睇到咋,我一向有追開你D post, 仲有收藏呀,
好可惜,不過既然此處不留人,自有留人處呀!
對,我都唔想再理佢!!浪費時間。

大宅

引用:Quote:happypiano+發表於+14-10-31+23:13+

原帖由 bullbull1 於 14-10-31 發表
以前仲有一位, 大力大力,但而家得一人所以咪隻手遮天囉~~佢更係想我收聲,不過佢嘅所作所為完全冇能力 ...
我係你fans,支持你,點樣可以投訴

男爵府

bonniehyt 發表於 14-10-31 23:30
我係你fans,支持你,點樣可以投訴
我真係好感動,好多謝大家對我受護和支持~~我都唔知點投訴呀,會唔會直接send email去BK先會有人睇?不過可能都係浪費你時間,黑箱作業嘛。

大宅

嘩。真快比人block 左。

男爵府

BK Milk勳章

oh!!!! 點解會咁架.....我一路都有睇你既post架, 仲因為你...我都買左部v仔. 你會唔會有其他地方可以比我地睇你既分享?

男爵府

msyellow.b 發表於 14-10-31 23:36
嘩。真快比人block 左。
你話效率幾快呢!!因為唔想比咁多人睇到嘛。

首頁

尾頁

跳至