使用意見

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我一小時前所放的post是有關於在此的『烹飪綿襄』,為什麼你要把post移到「使用意見」?我所提出的所有問題都是圍繞住自己之前在這裡post的主題。
你見到我對你提出的問題為什麼不肯光明正大地回答?你的處理方法並不適合當這裡的版主!!!

今日我對BK徹底失望。眼見自己辛辛苦苦放相和食譜上BK,目的只是為了跟各JM一起分享,現在卻被一些我控制不到的問題而被封。我對版主的處理方法非常不滿。有睇開我寫嘅JM一定會明白,在我之前post過的所有主題內容(包括日本Vitantonio 鬆餅機分享、Airfryer 交流區I 和II 、Miele蒸爐交流區、Lc cresent 坑紋pan分享、鵝姐煲分享、我最近學的蛋糕麵包分享......等等),只係單純地同大家分享食譜和心得。但今天版主卻說我其中一個post(旦本Vitantonio 鬆餅機分享)犯規,並留言給我說是因為“禁止任何未經授權的(集體)團購/訂購/代購活動”。請問我曾幾何時有做團購?訂購?或代購?間中有些JM在Post上留言問代購資料,我亦已經一而再再而三請她們自行PM當時人及不要再在Post內詢問。如果她們沒有理會勸告,版主理應向當事人發出警告(PM她們)或取消她們的留言,但現在卻只是向我處分把我的post封了,這是否公平呢?我之前亦有一個post(我最近學的蛋糕麵包分享),也在無通知我的情況下說要『待查』,已經查咗幾個月了,一點消息也沒有,亦不見得有任何交待給我…。

人的容忍度是有限的,要是往後再有新post出,或又再有人問我購買資料,那豈非要有心理準備,隨時會因為有其他會員唔守規矩而封我真心分享嘅post?既然版主或BK都覺得我的post是有問題,我也沒有興趣再留在這裡了,正確來說是心淡。稍後我會將之前曾放上BK分享的所有post,要求BK全部delete以示我對BK和版主的不滿!!!

我可以說由星島日報開始上BK, 直到而家已經十幾年。但發覺BK的處理手法越來越有問題,BK自己本身也應該要好好檢討往後管理和處理的方法,要是繼續這樣,只會令BK的可觀性減低。

雖然如此,我也想藉此感謝大家這麼多年對我的支持和鼓勵。希望將來會有機會在其他地方跟大家分享美食心得。

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:至版主,請勿把此post移到其他地方!!!

這是對bk的意見反映,不是不能表達意見,但我未有回應是因為小朋友上學時間,正準備出門口,如對本人有意見可聯絡管理員,烹飪版分享烹飪知識及食譜,此帖沒此內容,所以反映意見帖依然會被移到使用意見。謝謝合作。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

版主乜妳小朋友晚上十時多仲要返學的嗎?

男爵府

Apax 發表於 14-10-31 23:36
問得好!!

我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

水晶宮

引用:版主乜妳小朋友晚上十時多仲要返學的嗎

原帖由 Apax 於 14-10-31 發表
人地住外國架,無記錯應該仲係 working mama 來。。。

大宅

住外國又點? 就可以找藉囗不回覆?
而家上網太方便, 根本不是理由!
遲少少回覆就不可以? 太霸道了.
如果版主忙到覆幾隻字都冇時間,
我覺得她根本不適合做版主.

男爵府

Apax 發表於 14-10-31 23:58
而家上網太方便, 根本不是理由?
遲少少回覆就不可以! 太霸道了.
你嘅意見真係中肯,比所謂嘅版主仲要有見地我第一次被封嘅 post距離而家已經最少3個幾4個月,冇可能忙到幾個月都唔回覆人掛。
係唔係應該要比個交待當事人呢?咁先係一個負責任嘅版主,否則根本唔適合當此位。

水晶宮

回覆:至版主,請勿把此post移到其他地方!!!

做唔做到版主,持平呢點比較重要一點,版主都只係個普通人,都要食痾瞓的

其實有意見,或者有野要投訴,放係使用意見呢邊係更直接同埋有效用得多的。。。

唔明放過來有咩大問題。。。我唔係成日睇 bk ,但都睇到樓主篇 copy 咗 n 咁多次既感想文。。。

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 bullbull1 的帖子

哦...咁886,保重,有緣再見

男爵府

tammy2008 發表於 14-11-1 00:19
做唔做到版主,持平呢點比較重要一點,版主都只係個普通人,都要食痾瞓的

其實有意見,或者有野要投訴,放 ...
其實問題唔係放post係邊,而係版主嘅做法。我放咗自己嘅意見在自己嘅post內,係想睇開嗰個post嘅JM會知道發生咩事。
我知所以咁嬲係因為唔係第一次發生。上次又係無聲無息delete個post,但版主只係通知我一聲個post待查,之後就冇任何解釋或交待比我。(問題同今次一樣)這樣對我是極不公平的。

水晶宮

引用:Quote:tammy2008 發表於 14-11-1 00:19 做

原帖由 bullbull1 於 14-11-01 發表
其實問題唔係放post係邊,而係版主嘅做法。我放咗自己嘅意見在自己嘅post內,係想睇開嗰個post嘅JM會知道發 ...
啊。。。。原來係咁,咁希望版主會回覆妳啦

不過有時係 bk 分享野都幾易中招,見過有其他 jm 分享時都有俾封,不過佢有 打不死精神

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Apax 發表於 14-10-31 23:58
而家上網太方便, 根本不是理由!
遲少少回覆就不可以? 太霸道了.
你份人都幾打橫嚟架喎......
咩叫找借口不回覆???
人地義務架咋, 重要返工照顧家庭湊小朋友架....5係Only服務bk架....
如果覺得呢位版主5適合做版主既, 你試下申請嚟做囉 (不過bk批5批你做又係另一回事了)

khman    發表於 15-8-25 21:38

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:住外國又點

原帖由 Apax 於 14-10-31 發表

你咁講又唔岩啦,版主唔係人呀,唔洗瞓? 24小時要睇住有冇野要回覆?

khman    發表於 15-8-25 21:39

首頁

尾頁

跳至