婆媳關係

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

育兒性格勳章

引用:真係大家姐妹都帶相同野仲正我搬入新屋 佢

原帖由 SHANSHAN5200392 於 14-11-04 發表
真係大家姐妹都帶相同野
仲正我搬入新屋 佢問都無問買左個地拖 但係好舊式 拉一拉有舊膠果只拖地 但問題拉 ...
同我一樣,99放把超污漕既掃把係我地屋企話俾我地用,但我地係用3M紙拖把,根本唔會用佢支舊野

男爵府

育兒性格勳章

引用:都痴線,買埋指定要我哋用某cheap牌子,但

原帖由 elly_cheng 於 14-11-03 發表
都痴線,買埋指定要我哋用某cheap牌子,但佢自己就用貴野囉。
雙重標準

男爵府

育兒性格勳章

引用:係99心中,新抱永遠係唔識買嘢,買嘅嘢又貴

原帖由 wahiuma 於 14-11-03 發表
係99心中,新抱永遠係唔識買嘢,買嘅嘢又貴又唔實用

伯爵府

引用:Quote:原帖由+sumsum_so+於+14-11-03+發表

原帖由 ac320 於 14-11-03 發表
最過份係佢自己覺得阻訂既野唔放自己屋企搬晒黎你屋企,佢擺野係度就得(二十幾三十幾甚至四十幾年既野),我 ...
完全完全係一樣!不過嗰個係我阿媽,出街食剩半碗飯都叫我打包,但我叫佢拎佢又識話我痴線以前就唔出聲,依家一唔岩就即刻出聲,廢事成日接收埋佢啲食之無味,棄之可惜既野返屋企

伯爵府

回覆:買任何野99都要過問!

我奶奶係我陀女既時候,比左30年前佢陀我姑仔時著既鞋比我,話好舒服btw,我腳38號,佢36號,就算我要都要著得入先得架~ 連我女買個書包,佢都話咁貴? 以前買比佢個女個時39。9咋。比我隻佬串佢: 咁我比返20年前家用你,你5好嘈,你咁鐘意以前!

mapp2009    發表於 14-11-5 14:41

大宅

BabyFungT 發表於 14-11-2 23:31
99買嘅嘢永遠是最好的,新抱買嘅嘢遠遠遙不可及。
同你一樣,99永遠覺得佢買比我囝用既最好,我買既野就好差。

大宅

sumsum_so 發表於 14-11-4 06:41
完全完全係一樣!不過嗰個係我阿媽,出街食剩半碗飯都叫我打包,但我叫佢拎佢又識話我痴線以前就 ...
我99係每次有乳豬頭都會拎返屋企,你以為佢會用黎煲粥但又唔係,只係放係雪櫃但又唔捨得掉。

大宅

引用:Quote:原帖由 ew927 於 14-11-03 發表有!9

原帖由 ac320 於 14-11-03 發表
咁似我99,我話要買個盤專手洗BB衫,佢話屋企有,但嗰個盤係用黎洗大人衫,係咪玩野。

...
佢地上親黎都地毯式檢查
老公話佢地黎唔好煮飯,落街食,廢事比佢話你煮既野唔岩口味
我話梗係喇,我煲湯比你,99會以為我想毒死你

大宅

回覆:giraheiyear 的帖子

我鐘意最後個0句,比返廿年前家用

男爵府

回覆 ew927 的帖子

講開煮飯, 我99都勁爆趣囉...話說有一個星期六我兩公婆自己煮飯仔, 佢打俾C6話今晚同佢寶貝孫女兩個人食, 問我兩個一唔一齊食,當時我已經買咗啲餸煲緊湯, C6咪話我再買叫佢哋上嚟食囉...自問煮嘢唔差, 3餸一湯, 99當時亦無講咩...到我哋第二日番99度(逄星期日都要番99度食飯), 發現99煮番一模一樣嘅餸同湯出嚟囉, 心諗, 99你係咪想話俾我知, 你煮得好食過我呀~
連煮飯都要爭贏嗎? 99你太天真了~

子爵府

因為我唔會俾99上黎我屋企

大宅

引用:回覆 ew927 的帖子講開煮飯, 我99都勁爆趣

原帖由 BabyFungT 於 14-11-04 發表
回覆 ew927 的帖子

講開煮飯, 我99都勁爆趣囉...話說有一個星期六我兩公婆自己煮飯仔, 佢打俾C6話今晚同佢 ...
嘩,挑機咁話喎!
不過我99煮既真係唔岩我食,我都真係好好釆,我同99佢地住得距離好遠,起碼2,3個鐘
所以佢無乜機會會黎

大宅

回覆:giraheiyear 的帖子

你C6好叻

男爵府

育兒性格勳章

giraheiyear 發表於 14-11-4 10:06
我奶奶係我陀女既時候,比左30年前佢陀我姑仔時著既鞋比我,話好舒服btw,我腳38號,佢36號,就算 ...

笑左

男爵府

育兒性格勳章

ew927 發表於 14-11-4 14:58
嘩,挑機咁話喎!
不過我99煮既真係唔岩我食,我都真係好好釆,我同99佢地住得距離好遠,起碼2,3個鐘
所以 ...
我都係, 99煮既真係唔岩我食!

男爵府

回覆:ew927 的帖子

咁我99煮嘢ok嘅,但佢應覺得如果我識煮就會搶咗佢地位呱...咁我好難做喎99,識煮就要俾你挑機。唔識煮就俾你唱(因c6大嫂唔識煮)

男爵府

初為人媳
岩岩先發現呢個係99通病,
睇黎真係要硬食

男爵府

引用:我99咪係囉,買支牙簽都要彈,買隻蛋叫我去

原帖由 貧窮媽媽 於 14-11-02 發表
我99咪係囉,買支牙簽都要彈,買隻蛋叫我去上環
下!咁即係買雞粥要去沙田,買燒鵝一定要去深井?下次你99咁講,你即刻喺99面前同c6講:聽到未呀?99話買蛋要去上環呀,你放工去買一排返屋企啦,我喺屋企洗定米等你!

大宅

有,我99,每事問,買野都關佢事既!我永遠都唔應佢!佢成日想咩用係比佢,好似我有隻貓好可愛的,佢成日就想拎走,仲問我會唔會買多隻,送左而家呢隻比佢,佢都白痴!我話唔會,因為隻貓係我既!你要就自己買....我無意見!
唔通第日我生左個小朋友,佢話鐘意就要我比佢?!況且我買親乜都要知要管,佢搵錯對象了!

男爵府

育兒性格勳章

引用:有,我99,每事問,買野都關佢事既!我永遠

原帖由 abbieabbie 於 14-11-04 發表
有,我99,每事問,買野都關佢事既!我永遠都唔應佢!佢成日想咩用係比佢,好似我有隻貓好可愛的,佢成日就 ...
唉,我都怕佢不問自取,攞我個仔去威!

首頁
23456...7

尾頁

跳至