婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 14-11-02 發表我

原帖由 devil621 於 14-11-04 發表
下!咁即係買雞粥要去沙田,買燒鵝一定要去深井?下次你99咁講,你即刻喺99面前同c6講:聽到未呀?99話買蛋 ...
應該係佢買先係好,佢買得貴就係靚野,我買得貴就係俾人揾笨,佢買得平係佢醒,我買得平係次貨

男爵府

引用:Quote:原帖由 devil621 於 14-11-04 發表下

原帖由 貧窮媽媽 於 14-11-05 發表
應該係佢買先係好,佢買得貴就係靚野,我買得貴就係俾人揾笨,佢買得平係佢醒,我買得平係次貨

...
對住呢D人一係就:係咩,哦!自己心態,費事教精佢。一係就一野篤爆佢

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由 devil621 於 14-11-04 發表下

原帖由 貧窮媽媽 於 14-11-05 發表

...
完全一模一樣!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

回覆:買任何野99都要過問!

怕用佢個仔的錢

男爵府

育兒性格勳章

moonychan 發表於 14-11-5 08:55
怕用佢個仔的錢
Agree

大宅

成日架拉、開初好好聲氣甘話如果覺得屋企有咩系吾岩用既又或者老土既,你可以換左佢架。 之后買完反泥又話哂位又話吾好用!自此我吾再買,佢開口叫我同c6買、我地先買!

男爵府

育兒性格勳章

雖然唔同住,但唔會預先通知打開大門就入我地屋,毫無準備下俾佢見到買左新野一定有意見。為此只好買親野返屋企就立刻收埋佢。有時諗,依度似係佢屋企多過似自己屋企,買咩野都唔會有人欣賞,一D家人feel都冇,好無助,好唔開心,感委屈老公又唔當一回事,結左婚想有基本尊重好似我有要求唔啱咁,為咩!

大宅

dolphinhay 發表於 14-11-3 09:32
只是問下已經好好。我嘅經歷仲慘,就同樓主借個位呻下。
當時我同c6仲未結婚,知道有化妝品公司staff sale ...
痴線架? 你果時仲未嫁入去添, 有無同老公講? 俾我實拎C6 黎爆發

大宅

dolphinhay 發表於 14-11-3 10:09
佢知丫!bf自己住,我有key,佢一回家已被我攝人嘅勢嚇到,問我乜野事。我原原本本講咗佢知。佢都好嬲,即 ...
你輸左一著啦, 有時扮呢D好人, 唔會有好報架

大宅

貧窮媽媽 發表於 14-11-5 00:02

...
係喎, 都低低地既, 好記得99第一次黎我屋企, 一見到個熱水煲就問做咩唔買大象牌, 我心諗, 我中意用平野, 一年半載換個新款既, 好過你用個過千銀大象牌用左十幾年, 用到D膠邊溶哂, 都唔知有無溶落水慢性中毒

大宅

ac320 發表於 14-11-6 22:49
雖然唔同住,但唔會預先通知打開大門就入我地屋,毫無準備下俾佢見到買左新野一定有意見。為此只好買親野返 ...
自己開門入屋? 怕唔怕你同老公做緊好事俾佢撞到

大宅

引用:Quote:dolphinhay 發表於 14-11-3 10:09 佢

原帖由 mini-kinki 於 14-11-07 發表
你輸左一著啦, 有時扮呢D好人, 唔會有好報架
你都啱,因為Auntie覺得我好蝦,所以之後都受咗佢唔小野。
依家已結埋婚,就因為之前99有d過份,所以c6都會保護我。婚前婚後都唔洗我單獨見99。99搵我,我唔想聽,就唔洗聽,飛線比c6聽。c6會盡量減少我同99之間嘅接觸。

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由 mini-kinki 於 14-11-07 發表

原帖由 dolphinhay 於 14-11-07 發表
你都啱,因為Auntie覺得我好蝦,所以之後都受咗佢唔小野。
依家已結埋婚,就因為之前99有d過份,所以c6都會 ...
我發覺D99鍾意下馬威,作為女朋友或身抱就老憑要硬食,變左人善比人欺,要受委屈先叫孝順尊重老人家

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:ac320 發表於 14-11-6 22:49 雖然唔

自己開門入屋? 怕唔怕你同老公做緊好事俾佢撞到
唉,唔好講依D,着得衣衫不整D都唔知点。

男爵府

回覆 ac320 的帖子

佢唔會覺得D錢係你架, 以為係佢個仔=係佢架嗎.

男爵府

育兒性格勳章

其實對人好冇問題,但好心换來冇好報,仲要被曲解,冇引之餘亦感心淡。當人地係屋企人,只感自己一廂情願,吃力不討好。

大宅

dvdbb2003 發表於 14-11-7 12:06
回覆 ac320 的帖子

佢唔會覺得D錢係你架, 以為係佢個仔=係佢架嗎.
係喎, 好奇怪, 新抱唔做野就唔得, 會辛苦左自己個仔,
但又唔諗下自己結婚咁多年都無出黎番過工

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 14-11-5 00:02 應該

係喎, 都低低地既, 好記得99第一次黎我屋企, 一見到個熱水煲就問做咩唔買大象牌, 我心諗, 我中意用平野, 一 ...
我嗰個鍾意一開口就話哎也 你買呢d
唔好架,邊有人買呢d架,應該買嘜嘜物物,跟住鵝到走嗰刻

大宅

貧窮媽媽 發表於 14-11-7 12:52
我嗰個鍾意一開口就話哎也 你買呢d
唔好架,邊有人買呢d架,應該買嘜嘜物物,跟住鵝到走嗰刻
咪係, 以為自己識哂天下事,
點知自己連用smart phone影張相whtsapp出去俾人都唔識

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 14-11-7 12:52 我嗰

咪係, 以為自己識哂天下事,
點知自己連用smart phone影張相whtsapp出去俾人都唔識
...
我嗰個識 上次send張相俾我老公 我見到個大頭嚇親我

首頁

尾頁

跳至