自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

寶石宮

回覆:一個$16,000 的秘書,駛唔駛做到咁樣?

6萬就話,萬6我啋佢都儍

男爵府

我覺得睇下個老闆係咪一個叻人
間公司既行業有無興趣

如果真係train得到自己,我會留多陣,下一份工既叫價一定返番黎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

佢應該請個 PA
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

即走
話就話培訓你做pa
但你去搵pa嘅工,人地要求你有serve大公司高層exp,未必revelant,做秘書,又冇理由放假都有限制,同要on call
呢個世界有樣叫願打願捱
你願捱,佢以為自己好合理囉

男爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

水晶宮

多口講多句 : 佢分明昆你入世未深

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:米巴太太 發表於 14-11-6 22:44 秘書

原帖由 allallthebest 於 14-11-06 發表
係啊,老闆話培訓我做PA, 又評論過要員工付出先,老闆先會賞識
好似我舊老細wor
鬧我為份糧番工

大宅

引用:呢份係我第一份秘書工,我唔知行情,只係老

原帖由 allallthebest 於 14-11-06 發表
呢份係我第一份秘書工,我唔知行情,只係老闆話乜就乜
好剋薄~

琥珀宮

引用:陪老闆夜晚/星期日見客食飯,一個月2,3次,

陪老闆夜晚/星期日見客食飯,一個月2,3次,老闆開口先有得補假;夜晚經常接到老闆電話問公事;預先請假,但 ...
老闆有權要求,員工有權唔跟從甚至唔做!呢個case只可以話人工同職責不相稱!

子爵府

回覆:milk323 的帖子

起碼5萬啦

大宅

畀面勳章

呢D工最適合老闆個老婆做

男爵府

至憎放工放假都要做工事既工, 你得16k人工又唔係特別高, 你拎埋雙糧試下搵工喇.

禁止訪問

回覆:chanchanmichell 的帖子

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

佢唔係要秘書,係要管家

公爵府

crazy ....

子爵府

引用:Quote:JoanC 發表於 14-11-7 07:56 其實唔

原帖由 allallthebest 於 14-11-07 發表
呢份係我第一份秘書工,我真係唔知其他秘書的待遇,先會問意見
呢份工做左幾內?

男爵府

畀面勳章

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

無自由,一定唔會留!!

伯爵府

I am also an assistant. f i were you, I would have left already. If you want to work in this industry, you should leave yoru present company now as the size is small and this experience is less valuable because when you are looking for EA/ secretary PA job the companies are looking for candidates with MNC exposure with experience in serving senior management.

男爵府

20年前做過一間大公司,眼見大老闆sec做到只有工作沒有life吾明佢點解仲可以頂落去,後來先知佢由月薪吾到一萬,五年後人工高過gm。其實講到尾都係睇老闆識吾識做。佢旅行可以全數claim公司當出差,年尾花紅一定係最多果個。

首頁
23456...8

尾頁

跳至