跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝姐姐帶呀仔去買野,係白海豚,因為我仔亂攪人地既野面包,佢叫唔聽,姐姐打左佢手一下,有位女士鬧我姐姐同影佢相,我姐姐返來同我講,好委屈!我係比我姐姐打手既,所以,如果你係今朝影相既女士,首先,我好多謝你出於關心,其次,希望你將將相delete,因為事實就如我以上所講!我姐姐係好錫我小朋友,我唔想我小朋友因為姐姐百般千就變港孩,所以,我係比姐姐打手!!
係呢個group出message,係因為大家都係元朗人。
謝謝!

大宅

回覆:cheunghazel 的帖子

寶石宮

回覆:今日係白海豚影我工人既女士

推!

大宅

引用:今朝姐姐帶呀仔去買野,係白海豚,因為我仔

原帖由 cheunghazel 於 14-11-08 發表
今朝姐姐帶呀仔去買野,係白海豚,因為我仔亂攪人地既野面包,佢叫唔聽,姐姐打左佢手一下,有位女士鬧我姐 ...
呢個世界多事既人好多,好不知所謂,我有次打我女手板,有個男人話我點做人阿媽,比人教我點教女已經嬲,仲要比個冇生過既男人話仲嬲,最後我追左佢九條街鬧返佢

大宅

禁止訪問

大宅

引用:今朝姐姐帶呀仔去買野,係白海豚,因為我仔

原帖由 cheunghazel 於 14-11-08 發表
今朝姐姐帶呀仔去買野,係白海豚,因為我仔亂攪人地既野面包,佢叫唔聽,姐姐打左佢手一下,有位女士鬧我姐 ...
唔罰相信人地鋪頭d 人又會話,罰又要比厚多士既人話,世界真係變... 我70後細個果時曳咪又係比阿媽周街扭耳仔,為何而家咩都關街外人事??

男爵府

我小朋友突然在街會扭計,大喊,如果佢會做d騷擾到人嘅動作,我會先警告,唔理我便即時大力打手板,街外人睇到眼都突埋,我老公叫我唔使咁大聲及在街即時罰佢,但我想法係你既然同佢講咗道理唔聽,佢又唔理我警告,打手板係好正常,我又唔係\" 搣\"或用攻擊性武器打佢,我覺得係無問題。

大宅

引用:我小朋友突然在街會扭計,大喊,如果佢會做

原帖由 gwash 於 14-11-09 發表
我小朋友突然在街會扭計,大喊,如果佢會做d騷擾到人嘅動作,我會先警告,唔理我便即時大力打手板,街外人 ...
情況試過同你一樣,但我比街外人鬧吾識教

男爵府

引用:Quote:原帖由 gwash 於 14-11-09 發表我小

原帖由 Chengbebo 於 14-11-09 發表
情況試過同你一樣,但我比街外人鬧吾識教
可會適當時候問聾耳陳借耳仔,又會問盲公陳借支拐杖扮盲,然後繼續教女。

SiuBBee    發表於 14-11-10 08:11

侯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 cheunghazel 於 14-11-08 發

原帖由 小李的媽媽 於 14-11-08 發表
呢個世界多事既人好多,好不知所謂,我有次打我女手板,有個男人話我點做人阿媽,比人教我點教女已經嬲,仲 ...
做得好

大宅

我盡可能都唔會係街打仔,只會瞪大眼望住佢,佢唔聽就會返屋企,邊到都唔去!可能我仔開始大,4歲幾,有自己既想法,思想。

大宅

回覆:lovly_family 的帖子

睇到此post好有同感
點教都有人批評,特別係無生過的人,最叻係一堆理論,我夠知啦,鬼唔知亞媽係女人,我覺得每個小朋友都唔同性格,好難用同一種理論去教,小小體罰,我覺得可以接受

大宅

唔該哋人沒搞清楚件事唔好去教人做阿媽啦!都唔知係真好心定睇笑話,小事一件出到聲講下都算,乜都擺上網,小事化大來做,有必要咩?網絡真係一個陷阱

男爵府

畀面勳章

我通常都係\"的\"佢埋一邊教訓,如果佢發癲瞓街就由佢瞓,多數唔會喺街打,除非佢講緊唔聽先打佢一野
喺街打我怕人話,同埋都幾樣衰,但由佢瞓地啲人都會講。講真我點教係我嘅事,3姑6婆出咩聲,宜家啲人真係乜都講一餐,得閒冇野做

子爵府

相信出口相助果個人, 都係出於好心.
又唔好講到別人厚多士...

始終大多數父母都會覺得, 自己打就得, 人地打就唔得.

唔好話工人啦, 啲姑奶, 姨仔打自己個小朋友, 好多人都肉痛啦~

大宅

只係細細力打手我覺得無問題,唔需要咩都影人相囉

首頁

尾頁

跳至