自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

有excel野想問,煩左我成朝,唔知去邊度問好我想係個excel度,係A同B兩行,分別當我係A1果格打a字果時,B1都會出到a字,應該要點做?我而家因為唔識點set,所以用左個低b方法就咁係B1果格打=A1,之後copy果格再係行頂度揀貼上去,但一時時得,有時都係唔得,除左呢個方法仲可以點set?唔該有無人可以指點下我迷津thx

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:全能既BK,有excel問題邊個可以救下我?

要問達人喎

請勿打招呼~

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

回覆:全能既BK,有excel問題邊個可以救下我

你在B1打完=A1,再將滑鼠擺落B1右下角,一拉落去就成行都係

侯爵府

引用:有excel野想問,煩左我成朝,唔知去邊度問

原帖由 蜂蜜蛋糕 於 14-11-08 發表
有excel野想問,煩左我成朝,唔知去邊度問好我想係個excel度,係A同B兩行,分別當我係A1果格打a字 ...
calling 虎媽

用戶要求終止服務

引用:你在B1打完=A1,再將滑鼠擺落B1右下角,一

原帖由 catcatcati 於 14-11-08 發表
你在B1打完=A1,再將滑鼠擺落B1右下角,一拉落去就成行都係
即係擺係右下等佢show到個十字果時向下拉?仲有無其他方法?咁樣拉有時覺得好麻煩,同埋有啲位試過用唔到

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢個係其中一個方法,應該有其他方法,達人會幫到你

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

用戶要求終止服務

引用:要問達人喎

原帖由 melody228 於 14-11-08 發表
要問達人喎
邊個係達人?我見志趣有個excel帖,果個樓主?

用戶要求終止服務

引用:呢個係其中一個方法,應該有其他方法,達人

原帖由 goosema 於 14-11-08 發表
呢個係其中一個方法,應該有其他方法,達人會幫到你
我就係想睇下有無其他方法呢個低b方法有時用唔到

伯爵府

點會時得時吾得呢? 你B1 copy左 (1個cell) 就可拉到底, 如果你copy b1 同c1 (2個cells),咁就要copy 番相同倍數ge cells

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+melody228+於+14-11-08+發表

原帖由 蜂蜜蛋糕 於 14-11-08 發表
邊個係達人?我見志趣有個excel帖,果個樓主?
虎媽

請勿打招呼~

用戶要求終止服務

引用:點會時得時吾得呢

原帖由 honthont 於 14-11-08 發表
點會時得時吾得呢? 你B1 copy左 (1個cell) 就可拉到底, 如果你copy b1 同c1 (2個cells),咁就要copy 番相同 ...
我都唔知除左呢個方法係咪無另一個方法可以做到相同功能架喇?

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 蜂蜜蛋糕 於 14-11-08 發表邊

原帖由 melody228 於 14-11-08 發表
虎媽
佢未上黎

子爵府

你貼上去時,有無揀\"貼上算式\"呀?

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

你個方法太低B 要達人求救

用戶要求終止服務

引用:你個方法太低B 要達人求救

原帖由 shanie 於 14-11-08 發表
你個方法太低B 要達人求救
咁我唔識嘛,做咩咁直接話我低b喎

shanie    發表於 14-11-8 21:42

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

引用:點會時得時吾得呢

原帖由 honthont 於 14-11-08 發表
點會時得時吾得呢? 你B1 copy左 (1個cell) 就可拉到底, 如果你copy b1 同c1 (2個cells),咁就要copy 番相同 ...
係囉點解會唔得呢?只要拉一次就得啦喎,成行都係。你用第二d方法咪仲複雜麻煩

用戶要求終止服務

引用:你貼上去時,有無揀\\\"貼上算式\\\"呀?

原帖由 MMQ 於 14-11-08 發表
你貼上去時,有無揀"貼上算式"呀?
好似無,一陣再試下係咪都係打=A1之後同之前咁拉落去?

大宅

貼時
highlight 整個col ,\"ctrl + p\"

OK ma?

男爵府

回覆:蜂蜜蛋糕 的帖子

Calling虎媽

子爵府

引用:Quote:原帖由+honthont+於+14-11-08+發表點

原帖由 catcatcati 於 14-11-08 發表
係囉點解會唔得呢?只要拉一次就得啦喎,成行都係。你用第二d方法咪仲複雜麻煩

...
你拉晒落去之後,最尾格仔右下個會出左個格仔,果度有得揀貼\"選揀性貼上\" 之後揀算式/公式(fx)

你可以copy完再選晒想貼上既格,先再right click都有得揀。

首頁

尾頁

跳至