興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

回覆:Aidenden 的帖子

11月號變薄左,都算厚,不過我兩個細路一齊玩,所以有些小撕裂左

男爵府

引用:Quote:Aidenden 發表於 14-12-2 21:23 我訂

原帖由 bobocat80 於 14-12-03 發表
多謝分享呀. 我收0左9-11月SET野啦, 不過不拆不睇. 想請教我囡14個月, 張DVD 你地會幾密播比小朋友睇. 因為 ...
咁而家訂一年即係幾錢呀

大宅

回覆:巧虎香港版值得訂嗎

台灣朋友介紹一值係youtube睇台灣版,仔仔一睇已經愛上成日嗌虎虎,佢扭計就唱巧虎啲歌比佢聽。。之後訂左香港版,喺博覧館攤位訂送袋積木啱曬佢考n班。。
講真,巧虎真係好,但港版啲歌真係好難聽,根本唱唔出口,仲要擺明係香港自己配音上去所以會好古怪。。但佢本書同玩具仔仔都好鐘意玩

大宅

KI~ 發表於 14-12-7 15:49
台灣朋友介紹一值係youtube睇台灣版,仔仔一睇已經愛上成日嗌虎虎,佢扭計就唱巧虎啲歌比佢聽。。之後訂左 ...
係YOUTUBE就咁SEARCH 巧虎就有?

大宅

Aidenden 發表於 14-12-7 10:08
11月號變薄左,都算厚,不過我兩個細路一齊玩,所以有些小撕裂左
我都幾鐘意佢本MEET MEET書.

男爵府

我女兩歲先開始訂比佢, 巧虎好神奇, 一接觸就箸迷, 佢教d野, 我女好上心, d玩具質素好好, 小朋友一路玩一路學, 又有本書, 我真心覺得低, 是但出去上咩堂都over2 舊啦. 佢好緊張每日一定要睇dvd, 但睇熟左我單比聲佢聽, 佢都ok喎.

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

男爵府

我都訂左啦,等收貨

複式洋房

回覆:eeyoreb 的帖子

就黎收12月號啦!

大宅

Oh!Baby 發表於 14-12-8 13:35
我女兩歲先開始訂比佢, 巧虎好神奇, 一接觸就箸迷, 佢教d野, 我女好上心, d玩具質素好好, 小朋友一路玩一 ...
係呀, 我囡14锢月大, 我暫時只係比0左隻公仔, D 玩具同本書佢玩. 佢一見隻巧虎就好鐘意抱住, 又好鐘意11月個音樂玩具, 成日攞住玩. (但市面上我有真係無見過呢隻PRODUCT, 質量好玩法都好多). 所以我未比佢睇DVD, 怕佢好快沉迷成日要LUR住睇.

男爵府

dvd內有國語或英文歌, 又每次唔同主題歌配埋跳舞動作, 其實係好好, 你同佢講好條件先開始比睇, lur 都有個普囉

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

男爵府

我是想個仔用巧虎學國語, 咁應該訂台灣定香港好? 同埋要如何訂?

男爵府

引用:Quote:Oh!Baby 發表於 14-12-8 13:35 我女

原帖由 bobocat80 於 14-12-09 發表
係呀, 我囡14锢月大, 我暫時只係比0左隻公仔, D 玩具同本書佢玩. 佢一見隻巧虎就好鐘意抱住, 又好鐘意11月 ...
我好堅持最多只能每日睇1次,阿女之前會由朝開始lur要睇,慢慢就冇再lur, 耐心等爸爸返來先睇。搞笑既係爸爸放工返來,阿女一見唔係叫爸爸而係叫巧虎

隻dvd好有用,我女本身學講野好快,睇左學得仲快。

男爵府

引用:我是想個仔用巧虎學國語, 咁應該訂台灣定

原帖由 Silently 於 14-12-10 發表
我是想個仔用巧虎學國語, 咁應該訂台灣定香港好? 同埋要如何訂?
你最好先俾台灣版youtube 佢睇,睇下佢睇唔睇先。始終巧虎唔係語言教材,通過睇dvd順便學識普通話係好事,但如佢因為聽唔明而唔願睇,就浪費金錢+浪費左巧虎呢套野。我身邊已有2個小朋友(分別15m同k1)唔鍾意睇台版巧虎。

男爵府

引用:Quote:原帖由 Silently 於 14-12-10 發表我

原帖由 scgift 於 14-12-10 發表
你最好先俾台灣版youtube 佢睇,睇下佢睇唔睇先。始終巧虎唔係語言教材,通過睇dvd順便學識普通話係好事, ...
好有用的意見

大宅

引用:Quote:KI~ 發表於 14-12-7 15:49 台灣朋友

原帖由 bobocat80 於 14-12-08 發表
係YOUTUBE就咁SEARCH 巧虎就有?
係呀!

水晶宮

引用:Quote:原帖由 eeyoreb 於 14-12-03 發表我

原帖由 scgift 於 14-12-05 發表
請問每個月係有一本書同一隻cd?有冇玩具架?

男爵府

引用:Quote:原帖由 scgift 於 14-12-05 發表請問

原帖由 zoekayan 於 14-12-13 發表
請問每個月係有一本書同一隻cd?有冇玩具架?
港版每期都有玩具,dvd, 家長指導手冊,書。
http://www.parenting-times.com/

大宅

請問知唔知有無什麼expo訂會有優惠/贈品呢?

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:mmwant 的帖子

應該唔會減價,但可能多一份玩具。上年書展續訂都冇平過

大宅

ck816 發表於 15-1-19 17:33
應該唔會減價,但可能多一份玩具。上年書展續訂都冇平過
我囡囡就黎16個月, 有睇巧虎第一SET, 我囡睇時開心, 但好似唔係好學到野.

首頁
12345...6

尾頁

跳至