自由講場

跳至

首頁
23456...32

尾頁

男爵府

回覆:朋友結婚話想借我屋企出門

親戚都未必肯 何況係朋友?

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

奇怪

珍珠宮

引用:會撞

原帖由 bkfans 於 14-11-12 發表

會撞?? 撞咩??
me too, 又唔知佢哋玩咩,到時嘔到一地都係點算?

珍珠宮

我一定唔會借!

第一, 屋企係好私人既地方, 我連朋友都唔會叫佢地上黎坐, 更何況出門呢D咁多人出出入入既情況!

第二, 真係執屋都執C你! 佢出門前你大執一輪, 貴重野要收好, 主人房又要借比朋友化妝出嫁之用, 你D首飾果D放邊好? 事後佢地玩完, 又要執大一輪先住得人, 而且佢地玩新郎, 玩得興起點會同你鍚住間屋? 到時HIGH花左牆身, 你叫你朋友幫你油返靚佢咩! 萬一跌左D重野落地, 磚地都好D, 木地板爛咁一塊2塊, 成屋起晒再鋪咩?

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

建議租酒店

伯爵府

呢D人, 又要威又要戴頭盔, 就算好FD都免問, 因為借人屋企根本無左出門意義, 而且你只係同那個FD熟, 到時可能有好多39547既人入黎, 唔見左野, 整亂D人, 整爛D野邊個負責呀? 咪又係自己硬食!

又想租靚酒店又無錢, 租平D又嫌CHEAP, 呢D野, 人貴自知啦! 我估樓主錢銀方面應該較鬆動既, 咁唔想得失個FD, 咪出錢租酒店, 當講明當做人情+WEDDING GIFT LOR!

琥珀宮

引用:+本帖最後由+rosegirl+於+14-11-12+11:08+

原帖由 rosegirl 於 14-11-12 發表

朋友話想借我屋企出門,因為佢現住公屋,好細好亂,(我諗 ...
其實你講得出來即係介意就唔好借,擺屋企人上枱拒絕啦!你一個人住得過千尺屋,環境應該唔差,如果係好fd而你有份做姊妹,比著我會提出offer一晚酒店比佢出門作為結婚禮物!

EVAQUEEN    發表於 14-11-15 22:28

子爵府

唔會借

珍珠宮

唔借,叫佢租酒店

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

咁多陌生人係自己屋企出出入入, 我會好唔自在, 又要先前鎖好晒D財物, 前前後後要執餐死, 我就真係唔會借。

禁止訪問

子爵府

引用:Quote:原帖由+ash_yehyeh+於+14-11-12+發表

係,我心裡面都有咁諗,都算係好熟嘅朋友,太平嘅酒店佢唔願意,明白佢想嫁得好睇,五星酒店下下都要4,5千 ...
佢唔願意租太平既酒店,但又冇錢租五星
點都要取捨,又要威又要戴頭盔
一定唔會借

珍珠宮

回覆:rosegirl 的帖子

一日都要四五千?

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又要威又要戴頭盔

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

bkfans 發表於 14-11-12 11:07
會撞?? 撞咩??
我的顧慮反而係人地係度出門, 我都要整靚下布置下....又有大棚陌生人係度HEA咁耐, 用廁所......之後又好多手尾要跟. 除非真係好老死, 否則我怕麻煩.
agree

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔借,私人地方點可以比10幾20人入來。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+bkfans+於+14-11-12+發表本帖

因為我地朋友同姊妹都係同一堆,咁第時我嫁,姊妹們又係去我屋企出門,朋友睇相又會留意到係同一地方,好似 ...
唔係無新鮮感,而係你朋友到時會瘀皮,如果係親兄弟姊妹屋企我都理解到丫,邊會借人屋企出門。

唔好借喇!出門要自己地方架,答佢話你未嫁,老人家話唔老黎!推左佢就算。

珍珠宮

唔會,好怪,你未婚更加唔會

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

木土土 發表於 14-11-12 11:25
其實你講得出來即係介意就唔好借,擺屋企人上枱拒絕啦!你一個人住得過千尺屋,環境應該唔差,如果係好fd而 ...比著我會提出offer一晚酒店比佢出門作為結婚禮物!
good idea

侯爵府

唔會借,屋企太私人。

首頁
23456...32

尾頁

跳至