夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實係咪大部份男人都咁樣?我自己本身好注意飲食,但c6 就覺得注唔注意都係會死,行出街都可能會比車車死,所以生活習慣好差,中意食既野會勁食(例如大閘蟹,尤魚嗰啲),水果蔬菜唔食,湯唔飲,我都冇佢乎。。。但我想講,萬一佢有長期病又死唔去,咪又係辛苦我。。。

珍珠宮

開心吸收勳章

KitKitLeung 發表於 14-11-14 15:53
其實係咪大部份男人都咁樣?我自己本身好注意飲食,但c6 就覺得注唔注意都係會死,行出街都可能會比車車死 ...

大吉利是講句,如果佢病過一次大大哋嘅應該會知死...
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

我c6又係,

當距注重健康個時,就係有事個時.

子爵府

wing1388 發表於 14-11-14 15:56
大吉利是講句,如果佢病過一次大大哋嘅應該會知死...
同意!!! 現在無事無幹就放任去吃喝, 樓主我明你用心良苦, 你唯有係家煮飯就清茶啖飯, 佢出街大喝大食你都話唔到咁多, 最多有時哦佢兩句提吓佢~~~

男爵府

回覆:KitKitLeung 的帖子

價值觀相距咁大好難一齊生活…

大宅

KitKitLeung 發表於 14-11-14 15:53
其實係咪大部份男人都咁樣?我自己本身好注意飲食,但c6 就覺得注唔注意都係會死,行出街都可能會比車車死 ...
咁又唔係咁好喎, 菜生果點都要吃掛

翡翠宮

好似好多男人都係咁,我就會控制佢嘅飲食,就算鐘意食都唔可以過量

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

話佢唔聽無計的, 妳唯一可以做系叫佢買保險...
妳自己要有兩手準備, KEEP多D錢....

大宅

回覆:老公唔注意健康

我覺得都係,叫佢去做body check,check到膽固醇高,叫佢注意下,佢竟然答“亞姐,已食少好多喇,最好乜都唔食係度等死”,,自此之後,我無再叫佢做body check,橫點佢check 到咩都唔理。女人與男人的心態很不同,我們當媽媽的,會知道自己要照顧家庭及小朋友,無論怎樣,都唔可以比自己身體有甚麼事,但男人唔會咁諗

大宅

wahiuma 發表於 14-11-14 16:40
好似好多男人都係咁,我就會控制佢嘅飲食,就算鐘意食都唔可以過量
講得多又嬲, 又會繼續講歪理

大宅

莎朗楊 發表於 14-11-14 17:36
我覺得都係,叫佢去做body check,check到膽固醇高,叫佢注意下,佢竟然答“亞姐,已食少好多喇,最好乜都 ...

其實我有同c6解釋過, 而家食晒啲quota老咗好慘, 而且佢拍拍蘿柚死左, 我就孤零零一個..
但佢好似唔多理
點解男人係咁......?

大宅

回覆:wing1388 的帖子

同意,我C6兩個月前就係因為不良飲食習慣而大病左一埸,住左成個禮拜E院,佢宜家知驚喇

禁止訪問

大宅

引用:唔衰過唔識驚,人就係咁 +

原帖由 samson2948 於 14-11-14 發表
唔衰過唔識驚,人就係咁
到時就太遲

禁止訪問

回覆:KitKitLeung 的帖子

男爵府

引用:其實係咪大部份男人都咁樣?我自己本身好注

原帖由 KitKitLeung 於 14-11-14 發表
我c6最鐘意食麥當當同家鄉雞 佢自己又成日捱夜好重肝火,明知冇益,仲成日食咁多煎炸野 叫極都唔聽,我都好無奈

伯爵府

我老公都唔菜唔生果,餵佢食肯食,唯有有呢招

水晶宮

回覆 KitKitLeung 的帖子

我個隻都係咁,日日飲奶茶,可樂都唔飲水,又唔食菜同生果唔飲湯,所以我唔想自己太長命,無眼睇佢
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

sumsum_so 發表於 14-11-15 02:50
我老公都唔菜唔生果,餵佢食肯食,唯有有呢招
我個隻都係咁,
真係要批埋皮, 第到距面前先肯食.

我又犯賤,我又走去批, 走去滅皮.

子爵府

回解你地完全講左我心聲, 今早佢出去做d 野, 佢自己食早餐, 影狙whatsAPP,當然mcdonald啦, 佢易左張相比我, 我即刻話, 你食垃圾, 之後佢開始埋怨我, 又話我應該要煮早餐比佢, 又話應該要學煮咩牛尾湯呀, 焗龍蝦等, 嬲到我係屋企想喊, 辰佢保持健康好像係我錯我唔岩, OK, 咁以後我咩都唔出聲, 他食咩我都唔想再理, 佢死佢賤, 不過唔該死之前過哂D 財產比我, 好嬲嬲嬲嬲嬲嬲嬲嬲嬲

首頁

尾頁

跳至