論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問多唔多人俾多過$4010?咩原因呢?
又或者每季/半年/每年出幾多bonus呢?

大宅

回覆:請問多唔多人俾多過$4010?咩原因呢?

我比4

大宅

回覆:請問多唔多人俾多過$4010?咩原因呢?

我比4100,同佢講左多出90係贊助佢電話費

大宅

回覆 wowowou 的帖子

係咪大部份人只俾$4010?

公爵府

剛簽合約, 4110

大宅

舊約39XX

大宅

有無人係比contract基本價以上再俾多D?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

wowowou 發表於 14-11-17 12:41
有無人係比contract基本價以上再俾多D?
再比多d我不如自己湊返, 佢直嗎

珊瑚宮

好難比較。有人间屋無人無嘢做。比公價

有人一屋9人2層屋3隻狗又花園 只請一個出七千

有人請2個工人服侍一老人(癱的)。每人六千

所以有高人工的。唱開晒。出緊四千的就去揾有無六七千的

無六七千。四千做d無野做的工都好

玩具萬歲!

大宅

fitfish 發表於 14-11-17 13:11
好難比較。有人间屋無人無嘢做。比公價

有人一屋9人2層屋3隻狗又花園 只請一個出七千
咁如果湊newborn日頭有婆婆湊佢淨係執頭執尾做清潔唔駛煮飯要幾多?

珊瑚宮

pomanlife 發表於 14-11-17 12:54
再比多d我不如自己湊返, 佢直嗎
如非必要。勿請工人 楂颈就命 谷爆

除非自己好有米
玩具萬歲!

大宅

引用:Quote:fitfish 發表於 14-11-17 13:11 好難

原帖由 wowowou 於 14-11-17 發表
咁如果湊newborn日頭有婆婆湊佢淨係執頭執尾做清潔唔駛煮飯要幾多?
基本可以啦

珊瑚宮

wowowou 發表於 14-11-17 13:13
湊婴兒再加老人䀹住。本地的 睇怕無乜人肯際 或出高人工睇有無人肯

海外就揾你做踏脚石

其实有婆婆睇BB。使鬼請工人咩 成家人合作下 有乜事出街孭埋亞B去。清潔就請鈡点

咁鬼受氣

再請再走。一萬又一萬
玩具萬歲!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

fitfish 發表於 14-11-17 13:13
如非必要。勿請工人 楂颈就命 谷爆

除非自己好有米
無錯

但無得選擇

男爵府

引用:Quote:fitfish+發表於+14-11-17+13:13+如非

原帖由 pomanlife 於 14-11-17 發表
無錯

但無得選擇
係,無得選擇

好唔like佢但一定唔敢對佢差,人質在手。

彩鑽殿

fanfanbb 發表於 14-11-17 14:52
係,無得選擇

好唔like佢但一定唔敢對佢差,人質在手。
我個暫時唔算太差, 不過亦唔敢對佢太差, 人質在佢手, 但無可能做到ftm要小朋友做既要求, 只有屈就

大宅

我本身只係要佢照顧2老,2個朋友就係上面CASE: 湊newborn日頭有婆婆湊佢淨係執頭執尾做清潔唔駛煮飯,婆婆係NICE既對工人好好,結果工人同家人都好開心。

唔好灰心,其實好多愉快例子。

男爵府

引用:Quote:fanfanbb+發表於+14-11-17+14:52+係

原帖由 pomanlife 於 14-11-17 發表
我個暫時唔算太差, 不過亦唔敢對佢太差, 人質在佢手, 但無可能做到ftm要小朋友做既要求, 只有屈就:si ...
我咁大個女未試過咁屈就,我果只一百個缺點,懶到出汁,污漕得很。但是佢唯一又唯一的優點係對啊仔好,忍佢

今朝同媽媽食早餐,對面啊姐開餐廳,話而家D人唔肯做鐘點,情願做餐廳,因為有得食又可以偷懶。所以local 好難請。

我大仔兩歳幾,BB明年出世,第二個工人月尾到,想死

大宅

引用:Quote:wowowou+發表於+14-11-17+13:13+咁如

原帖由 fitfish 於 14-11-17 發表
湊婴兒再加老人䀹住。本地的 睇怕無乜人肯際 或出高人工睇有無人肯

海外就揾你做踏脚石
婆婆唔係同住,要佢一早黎我屋企湊到放工太長時間,同埋佢病左都要人頂......

男爵府

引用:Quote:原帖由 fitfish 於 14-11-17 發表湊

原帖由 wowowou 於 14-11-17 發表
婆婆唔係同住,要佢一早黎我屋企湊到放工太長時間,同埋佢病左都要人頂......

...
我個case係湊2個,一個k2,一個nb,但其實婆婆都會睇大果個,weekend仲會接大囡返佢屋企住,所以好多時工人只湊nb,我冇俾多,只係合約價,佢唔洗日日朝7晚10做到冇停手,好多時佢8.30pm已經可以收工,日頭冇人佢搞掂d野休息我唔理佢,餸又唔需要佢買,仲舒服過我返工

首頁

尾頁

跳至