親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

矛計啦...你咁"近"
原文章由 GaryF 於 08-4-8 19:37 發表
嘩...好大壓力呀!mouth:

男爵府

pm左啦!
我見東記個行程表3日2夜, 大人3千幾, 2-11歲不佔床1千7百幾, 仲包半天遊覽, 5月應可以萬4左右搞得掂!
好似間間酒店都有kids club, 妳去東記自悠行果邊睇下個沙巴package啦, 每間酒店都比埋條link妳, 可以逐間睇! 不過到時妳都唔會幫襯啦, 梗係一家人一齊出島or去紅樹林玩啦!

原文章由 羊媽媽 於 08-4-9 12:48 發表
GaryF...
麻煩可唔可以pm埋比我呀

另想問如果2大1小(4歲)慳慳地連住宿和出島大概要幾錢?
萬3-萬4可以嗎?
同埋邊間酒店較適合小朋友?有無KIDS CLIB?

麻煩晒,因我計劃5月出發 ...

男爵府

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

原文章由 portiabb 於 08-4-9 13:10 發表
矛計啦...你咁"近"

子爵府

好媽媽勳章

謝謝你的資料很有用,原本我地打算去華欣,但由機場去要搭2.5hrs,後黎見到你地個topic,好似好吸引。

原文章由 GaryF 於 08-4-9 13:24 發表
pm左啦!
我見東記個行程表3日2夜, 大人3千幾, 2-11歲不佔床1千7百幾, 仲包半天遊覽, 5月應可以萬4左右搞得掂!
好似間間酒店都有kids club, 妳去東記自悠行果邊睇下個沙巴package啦, 每間酒店都比埋條link妳, 可以逐 ...

我個小bb在27/11出世了 27/11 3.46kg 叫恩晞 Kristin ~恩晞豬的相薄~

公爵府

GaryF,

多謝你pm我呀! 不過唔知點解link唔到去, 可以pm多一次嗎?

各位,
如果住rasa ria, 係邊到換馬紙呀?
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

男爵府

唔駛客氣!
我再pm左啦, 妳再試下得唔得?
妳落機後在機場換馬紙啦!

原文章由 Honey 於 08-4-9 13:56 發表
GaryF,

多謝你pm我呀! 不過唔知點解link唔到去, 可以pm多一次嗎?

各位,
如果住rasa ria, 係邊到換馬紙呀?

琥珀宮

做乜je ...頭sin我上網又search...睇下人地果d blog好似仲多資料
原文章由 GaryF 於 08-4-9 13:26 發表
:;pppp: :;pppp: :;pppp:

男爵府

沙巴地方細細, 坐的士去市區食野都好平, 陽光與沙灘岩晒小朋友玩啦!

原文章由 羊媽媽 於 08-4-9 13:47 發表
謝謝你的資料很有用,原本我地打算去華欣,但由機場去要搭2.5hrs,後黎見到你地個topic,好似好吸引。

男爵府

係呀, 所以本天書都唔知要做到幾時, 太多野要睇啦!

原文章由 portiabb 於 08-4-9 14:09 發表
做乜je ...頭sin我上網又search...睇下人地果d blog好似仲多資料

琥珀宮

慢慢來啦...我搵到d好料又彈d比你...咁咪快d囉
原文章由 GaryF 於 08-4-9 14:16 發表
係呀, 所以本天書都唔知要做到幾時, 太多野要睇啦!

洋房

請問用特區護照同BNO要唔要簽證呢?唔該!

民房

如果你book馬航機一定係下午3點出發, 港龍機先有幾日係早上8點出發, 無得比你咁樣選擇的. 而且馬航的package一定比港龍平幾百元的.
我自己book左5月中出發, 坐港龍去5日, 可以就到早去晚返, 真係玩足5日.

原文章由 GaryF 於 08-4-8 19:43 發表
我諗佢地係join services, 因為佢地既時間係一樣的, 即係一人出一架機! 如我book馬航早機都得, 不過去到就係坐港龍機; book港龍下午機又得, 去到又係坐馬航咁掛! 所以book邊間都無所謂, 只要早機去就得啦!
...

琥珀宮

kilo...咁你係邊樹訂package呀...total幾銀 tkx
原文章由 Kilo 於 08-4-9 16:44 發表
如果你book馬航機一定係下午3點出發, 港龍機先有幾日係早上8點出發, 無得比你咁樣選擇的. 而且馬航的package一定比港龍平幾百元的.
我自己book左5月中出發, 坐港龍去5日, 可以就到早去晚返, 真係玩足5日.

...

子爵府

好媽媽勳章

Kilo,

想請問你住邊間酒店?
同埋機票+住宿,一個大人約多少錢?
因為我都係plan緊5月中去,想要多些資料比較,謝謝。

...
我個小bb在27/11出世了 27/11 3.46kg 叫恩晞 Kristin ~恩晞豬的相薄~

珍珠宮

有冇人知AirAsia, 是咪海鮮價?

我今日check個價錢, 同昨日check, 貴成1,000。

暑假出發, 實在太貴, 所以想save錢先考慮airasia.

男爵府

Kilo,
咁我又唔係好明喎, 點解馬航要將港龍早機既資料放在time table上呢? 仲有個MH flight no.架喎, 唔book得咁擺黎做咩呢?

...

男爵府

bik1229,
AirAsia係咪無劃位果種廉價機票呀? 類似甘泉? 甘泉已經...
依家d油升得咁勁, 所以加價?
我都係會暑假出發呀, 希望一放暑假就去個加幅唔會咁大啦, 仲等緊個暑期價!

原文章由 bik1229 於 08-4-9 18:23 發表
有冇人知AirAsia, 是咪海鮮價?

我今日check個價錢, 同昨日check, 貴成1,000。

暑假出發, 實在太貴, 所以想save錢先考慮airasia.

男爵府

係妳先好講, 唔好大隻廣!

原文章由 portiabb 於 08-4-9 14:20 發表
慢慢來啦...我搵到d好料又彈d比你...咁咪快d囉

琥珀宮

我有個以前做領隊ge best fd尋晚打比我話幫我打緊個bki file...有料我sd比你啦
原文章由 GaryF 於 08-4-10 08:44 發表
係妳先好講, 唔好大隻廣!

[ 本文章最後由 portiabb 於 08-4-10 09:15 編輯 ]

民房

點解咁樣我又唔係好清楚, 但我問過幾間旅行社都係話坐馬航一定係下午機. 我估可能呢d會係for d客轉機用的. 即係你由第2處買馬航機票經香港轉機去沙巴, 但時間配合關係就有可能坐港龍機了. (唔肯定)

原文章由 GaryF 於 08-4-10 08:38 發表
Kilo,
咁我又唔係好明喎, 點解馬航要將港龍早機既資料放在time table上呢? 仲有個MH flight no.架喎, 唔book得咁擺黎做咩呢?

首頁

尾頁

跳至