自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我頭先去Haagen-Dazs食蛋糕慶祝媽咪生日,一早已經知有個人min charge, 但一般以為3歲以上先要,去到埋單嘅時候,係未有任何事前通知嘅情況下,佢居然話我個未夠一歲嘅女要當一位大人咁收min charge! 我問佢邊度有寫未夠一歲要收錢,佢居然話無寫明,但公司規矩係咁, 即打死狗講價, 大家去食嘅時候要小心!

每日望住佢哋就充滿力量啦!

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:食Haagen-Dazs嘅不愉快經驗!

乜原來有min charge

珍珠宮

子爵府

好媽媽勳章

未夠1歲都要收仲要入座前唔講又冇寫明佢好過去搶喎。可以去投訴佢地嗎

男爵府

食咁耐都唔知有minimum charge

karenlohy    發表於 14-11-22 10:57
wcpcelia    發表於 14-11-22 09:17

侯爵府

未夠一歲當大人收費,咁搶錢!

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:乜原來有min+charge +

原帖由 阿紫 於 14-11-21 發表
乜原來有min charge
坐低食係有嘅,亦正常嘅,但問題係佢無講亦無寫明未夠一歳都要收

王國會長

引用:未夠1歲都要收仲要入座前唔講又冇寫明佢好

原帖由 sukili1981 於 14-11-21 發表
未夠1歲都要收仲要入座前唔講又冇寫明佢好過去搶喎。可以去投訴佢地嗎

...
我會投訴囉

大宅

醒目開學勳章

我一直都唔知 Haagen-Dazs 有每人最低消費

當樓主小朋友足1歲吖,我都覺得唔應該要收最低消費。

打去寫字樓反映吓,就算要收,都應該要喺餐牌上列明。

王國會長

引用:我一直都唔知+Haagen-Dazs+有每人最低消費

原帖由 sai_sai 於 14-11-21 發表
我一直都唔知 Haagen-Dazs 有每人最低消費

當樓主小朋友足1歲吖,我都覺得唔應該要收最低消費。
個shop manager 仲寸寸貢

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Min charge?

伯爵府

痴線

子爵府

引用:Quote:原帖由 sai_sai 於 14-11-21 發表我

原帖由 vickymok717 於 14-11-21 發表
個shop manager 仲寸寸貢
邊間呀? 1歲都收

伯爵府

未足1嵗只係bb, 初生bb係咪又當一個大人咁計?

珊瑚宮

係有 min chg but 如果一歲都要就过份左

大宅

邊間?投訴佢!!我仔歲半都同我食過...冇事喎

子爵府

min charge 幾多?我真係唔知

大宅

聞所未聞
如佢口講但餐牌無寫明,我報警都唔會俾

伯爵府

推上報

王國會長

引用:未足1嵗只係bb,+初生bb係咪又當一個大人咁

原帖由 好老婆 於 14-11-21 發表
未足1嵗只係bb, 初生bb係咪又當一個大人咁計?
佢話只會唔收啱啱出世嘅BB,即初生幾日嘅BB喎

首頁
12345...8

尾頁

跳至