自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

侯爵府

回覆:食Haagen-Dazs嘅不愉快經驗!

真係冇留意原來有min charge

男爵府

vickymok717 發表於 14-11-21 23:39
我頭先去Haagen-Dazs食蛋糕慶祝媽咪生日,一早已經知有個人min charge, 但一般以為3歲以上先要,去到埋單嘅 ...

谷氣事想討回公道,香港《壹週刊》幫到你 / 東週刊 /東方新地 / 蘋果日報 報料熱線 /星島日報(港聞版)報料 / 明報 報料 / 人人做記者爆料 太陽報爆料熱線 :你可用[ Google 搜尋網]找到它們 , 爆料俾記者啦...

公爵府

未滿一歲都要min charge,好不合理囉

可唔可以打去總公司查詢係咪真係有呢個policy, 如果有就跟手反映埋唔合理

伯爵府

我都唔知,幾多min charge?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+bonbon123+於+14-11-22+發表

原帖由 vickymok717 於 14-11-22 發表
一個tea set幾錢?係咪已經over$120?
唔使,100元以內,好像70、80元左右!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 littlezoo 於 14-11-22 發表

原帖由 littlezoo 於 14-11-22 發表
原來寫明有min charge, 但無寫未夠一歲都收。
其實bb一歲都未夠,我都接受唔到要收min charge
咁大店,有寫明min charge 都得講啦!一係食一係吾食。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:坐低食,有人黎落order同serve既部份係有每

原帖由 ninjarabbit 於 14-11-22 發表
坐低食,有人黎落order同serve既部份係有每位$60min charge, 餐牌有寫架。自己去counter order至無min charg ...
如果佢寫明我仍然入去食我抵比$60吖,明碼實價,但問題係佢無寫明,仲大大聲話係無寫㗎,傻的嗎

每日望住佢哋就充滿力量啦!

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+vickymok717+於+14-11-21+發

原帖由 芝芝吉 於 14-11-22 發表
咁,你入坐前有無問幾多以下吾計錢?如果無,就係自己錯在先。
你可以咁講,但如果我問佢嘅一刻佢比我睇到佢有寫明大小同價或有生命者已需要比,我比唔係問題,但個刻佢答我無寫明但公司規矩係咁,就係佢處理手法有問題

王國會長

引用:未滿一歲都要min+charge,好不合理囉可唔可

原帖由 nightingale 於 14-11-22 發表
未滿一歲都要min charge,好不合理囉

可唔可以打去總公司查詢係咪真係有呢個policy, 如果有就跟手反映埋唔 ...
我會星期一返公司坐低慢慢搞

王國會長

引用:我都唔知,幾多min+charge?

原帖由 Melody_BB 於 14-11-22 發表
我都唔知,幾多min charge?
HKD60

王國會長

引用:Quote:原帖由+vickymok717+於+14-11-22+發

原帖由 bonbon123 於 14-11-22 發表
唔使,100元以內,好像70、80元左右!
其實我之前同我當時未夠三歲嘅大仔去同一間食,兩個人食雙球$60-$70都試過,所以應該係尋日位shop manager M到或者比仔飛!

大宅

引用:係有 min chg but 如果一歲都要就过份左

原帖由 chuiyeebird 於 14-11-21 發表
係有 min chg but 如果一歲都要就过份左
agree

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

一歲都要收唔係化

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由 longlokma 於 14-11-21 發表m

坐低食先要,$60一位
$60 per 位? 我同仔去食個 $6x tea set,share 食,坐左成45 mins 無人理呀!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 芝芝吉 於 14-11-22 發表咁,

你可以咁講,但如果我問佢嘅一刻佢比我睇到佢有寫明大小同價或有生命者已需要比,我比唔係問題,但個刻佢答 ...
冇寫,學阿蘇,夠胆就收,當時應該報警

子爵府

一歳點食雪糕?收 min charge? 痴根!

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

1歲都收....吾係化....
仲要吾係寫明先...到比錢先講,好屈

水晶宮

引用:Quote:原帖由 好老婆 於 14-11-21 發表未足

佢話只會唔收啱啱出世嘅BB,即初生幾日嘅BB喎
叫佢唔好癲啦,幾日人仔會帶出嚟?!

子爵府

好媽媽勳章

回覆:vickymok717 的帖子

伯爵府

其實寫咗有min charge一定入之前問係咪收bb
你個bb係唔係佔1個位?
呢間太古城好多人
我諗太多冇理嘅客先會咁
我見過20人,中學生加3個老師入去食
叫得2個雪糕cake
一人都分唔到1片
結果唔夠min charge,個女人係度嘈,又係話要報警