自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:回覆+vickymok717+的帖子如果咁樣,冇辦法,

原帖由 csnkennis 於 14-11-22 發表
回覆 vickymok717 的帖子

如果咁樣,冇辦法,我會照比錢先,KEEP番住張單,等星期一早上即刻打去客戶服務部投 ...
佢無比到我睇寫明要收錢,我死都唔比

每日望住佢哋就充滿力量啦!

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆:食Haagen-Dazs嘅不愉快經驗!

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+vickymok717+於+14-11-21+發

原帖由 Chocoholick 於 14-11-22 發表
唔make sense喎,一歳都未食得雪糕,點解要收人min charge?
佢仲要話出世幾日手抱先唔計喎

王國會長

引用:想知min+charge+收幾多?

原帖由 ckat 於 14-11-22 發表
想知min charge 收幾多?
$60

王國會長

引用:下又話無寫明又話公司規矩但入座前又唔講明

原帖由 Dwmn 於 14-11-22 發表
下又話無寫明又話公司規矩但入座前又唔講明?我覺得間野個經理做生意好唔老實囉

...
Exactly,所以我先唔順氣,講真$60唔係比唔起,係唔合理囉

王國會長

引用:Quote:原帖由+vickymok717+於+14-11-22+發

原帖由 EvaHui520 於 14-11-22 發表
Gd! 咁唔合理仲要無寫明,我點知係咪店內肙收黎袋自己袋
但出電腦單,我又簽卡,點做到自己袋?

公爵府

我的育兒心得勳章

引用:我頭先去Haagen-Dazs食蛋糕慶祝媽咪生日,

原帖由 vickymok717 於 14-11-21 發表
我頭先去Haagen-Dazs食蛋糕慶祝媽咪生日,一早已經知有個人min charge, 但一般以為3歲以上先要,去到埋單嘅 ...
兩邊都有責任,職員有責任提你落單未夠min charge,你都有責任問返1歲計唔計人頭,大家都錯,放鬆啲啦!錢事少,做好榜樣更好啦!係咪? 又報警又投訴又上報,何必?

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

翡翠宮

牛年勳章

一歳要收min charge真係未聽過,又唔入座前講聲,又無寫明,明屈水

子爵府

引用:Quote:原帖由 EvaHui520 於 14-11-22 發表G

原帖由 vickymok717 於 14-11-23 發表
會唔會係分店為跑數所以亂作規定

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我頭先去Haagen-Dazs食蛋糕慶祝媽咪生日,一早已經知有個人min charge, 但一般以為3歲以上先要,去到埋單嘅 ...
樓主可試下打去消委會投訴佢!

子爵府

引用:Quote:原帖由 EvaHui520 於 14-11-22 發表G

原帖由 vickymok717 於 14-11-23 發表

大宅

引用:我去開皇室堡同太古食都冇試過min+charge,

原帖由 yy1012 於 14-11-22 發表
我去開皇室堡同太古食都冇試過min charge,通常我一家三口都係叫款120嘅雪糕,未試過話有min charge

...
我地上次喺Windsor 3個大人都大冇食,只係2個小朋友食都冇收min charge

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

我之前食HAGGEN DAZS食一杯杯的雪糕都唔比入去座....

子爵府

回覆:vickymok717 的帖子

未夠一歲唔可以飲鮮奶,根本唔可以食雪糕,個店員冇常識。另外,bb是在bb車還是有佔用一張櫈? 如果只是抱住,根本冇佔用座位,收錢也沒有理據。

玩大啲的話,問清楚總公司min charge收費是如何計算,如果係唔計bb, 就去facebook page/bk 幫呢間分店宣傳下,約啲帶bb嘅人一齊去幫襯,搞個聚會。

複式洋房

我都試過係TKO 果間,我同個女,當時個女得一歲,店員話堂食每位收min.,另加一. 叫我買外賣,坐後面商場啲櫈。

大宅

王國會長

引用:Quote:原帖由+vickymok717+於+14-11-23+發

原帖由 EvaHui520 於 14-11-23 發表
為跑$60?唉........

王國會長

引用:未夠一歲唔可以飲鮮奶,根本唔可以食雪糕,

原帖由 Potato001 於 14-11-23 發表
未夠一歲唔可以飲鮮奶,根本唔可以食雪糕,個店員冇常識。另外,bb是在bb車還是有佔用一張櫈? 如果只是抱住 ...
手抱BB

首頁

尾頁

跳至