跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

回覆:candyaust 的帖子

Hi candyaust,

請問Adelaide同brisbane在住屋及學校方面主要有咩分別?
為何搬去brisbane?

我考慮緊過澳洲 但無頭緒,請指教。

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

引用:原來有個咁既 post!!! 我都係 adelaide 住

原帖由 mizukinews 於 15-02-12 發表
原來有個咁既 post!!!
我都係 adelaide 住,岩岩係wch 生左囡囡17日啦!!
恭喜晒呀!
多d黎吹水吖!
妳要好好咁坐月呀,
湊囡要有好身子呢。
我讀完陪月後,就更覺坐月既重要。

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 LilianLegend 於 15-02-12 發

原帖由 candyaust 於 15-02-12 發表
我住左9年,05年就過左去啦
唔好唔開心,可能將來有機會再住Adelaide呢。

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:Adelaide爸媽會

hihi 報到

伯爵府

引用:hihi 報到

原帖由 TakMei 於 15-02-21 發表
hihi 報到
歡迎呀,你幾時到Adelaide呀?

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 TakMei 於 15-02-21 發表hihi

原帖由 LilianLegend 於 15-02-23 發表
歡迎呀,你幾時到Adelaide呀?
住左十幾年.....

伯爵府

引用:Quote:原帖由 LilianLegend 於 15-02-23 發

原帖由 TakMei 於 15-02-23 發表
住左十幾年.....
oic,咁你d小朋友係咪都唔細喇?幾大?

伯爵府

up

複式洋房

Hello, 其實我預產期十月中,最近PR 批左,仲唸緊過唔過黎Adelaide生好,五月頭會同老公過黎睇下,想問我地新黎報到澳洲PR,係咪要先申請Medicare,然後先可以appointment做產檢?程序係點呢?有冇咩地方提供坐月服務呢,我地兩公婆驚攪唔掂

伯爵府

引用:Hello, 其實我預產期十月中,最近PR 批左,

原帖由 earlgrey18 於 15-04-02 發表
Hello, 其實我預產期十月中,最近PR 批左,仲唸緊過唔過黎Adelaide生好,五月頭會同老公過黎睇下,想問我地 ...
我都係只到左2日,midicare就一定係申請左先。
呢度冇台灣式陪月服務,但華人報間中可找上門陪月員。

複式洋房

未過澳洲既可唔可以Join group? X 2
我都係申請咗去Adelaide...等緊審批......

伯爵府

引用:未過澳洲既可唔可以Join group

原帖由 FatRabbitBB 於 15-04-04 發表
未過澳洲既可唔可以Join group? X 2
我都係申請咗去Adelaide...等緊審批...... ...
yup,u can. pls pm me yr tel no and I add u in..

複式洋房

LilianLegend 發表於 15-4-5 00:58
yup,u can. pls pm me yr tel no and I add u in..
已PM , Thanks thanks

大宅

Hi,各位媽媽,我和丈夫於兩日前到了Adelaide!
真係好喜歡呢度😭😭😭 覺得呢度比Sydney和Brisbane好多了。
除了環境優美,仲遇到超多好人好事!
令我印象最深,就係呢度既小孩真係極純品乖巧!Adelaide點解咁多小孩?令係令人嚇一跳!
無論如何,已鎖定Adelaide為第一移民目標!😎

伯爵府

引用:Hi,各位媽媽,我和丈夫於兩日前到了Adelai

原帖由 silversalt 於 15-04-06 發表
真係好喜歡呢度😭😭😭 覺得呢度比Syd ...
would u like to join WhatsApp group?
just pm me yr phone no. and name.

大宅

已PM
感激! :)

伯爵府

引用:Hi,各位媽媽,我和丈夫於兩日前到了Adelai

原帖由 silversalt 於 15-04-06 發表
真係好喜歡呢度😭😭😭 覺得呢度比Syd ...
我未去過其他sTate,真係唔知。
但都聽過有人住過其他state,比較Canberra, Brisbane, Melbourne都話Adelaide好住。。。

大宅

引用:Quote:原帖由+FatRabbitBB+於+15-04-04+發

原帖由 LilianLegend 於 15-04-05 發表
I would like to join the group as well and plan go to Adelaide next year

民房

me 2, we plan to go to Adelaide next year, please add me and my wife into whatsapp group, thanks

pm you

伯爵府

sorry,因太多人,在我這post之後就暫不加人了。

首頁
12345...7

尾頁

跳至