自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

水晶宮

回覆:同外國人拍拖

佢係邊度人?

法國人就⋯⋯非常難想結婚

大宅

回覆 ash_yehyeh 的帖子

加拿大人

公爵府

回覆 shirley10212004 的帖子

祝你同佢有好結果啦!

有時見到d人覺得同鬼佬一齊都係衰收尾都幾唔fair

大宅

回覆 熱狗媽 的帖子

其實我都幾情緒化, 好想爆佢一獲大既, 唉.........最後受傷只有自己

大宅

既然你為左呢段感情喊左好多次, 就証明到佢唔係一個mr. right la, 一個愛你的男友唔會另女人喊咁多次的 (仲要係熱戀期內)! 你明答案的!

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

住埋都仲講DATING?

水晶宮

唉,問佢你係唔係佢女朋友先啦。

如果佢冇當你係女朋友,

你根本唔想諗將來

男爵府

一開始sex個步已經錯 係男人角度有得食有得拎唔洗咩上身
咩國家既人都好,係緊張你就會搞清楚關係 唔會答d模稜兩可既答案
Like同Love好大分別,正如dating vs in a relationship一樣

男爵府

Dating means 約會 only, foreigners would say \"in relationship\" for 拍拖

Just go asking if he would like to be in a relationship, man knows it well and he will do if he is serious. Or you will hurt yourself or throw him a tantrum at the end

禁止發言

引用:一睇就知呢個係食家喇,即閃啦

伯爵府

你去睇d翻譯講情既書睇下。 綜合來講, 西方男人原始打擸既慾望比東方人更高。 女人就係擸物。 如果佢無主動向你承諾任何野, 佢之後九成九都唔會再有住一步承諾。你身為一隻兔仔, 係唔 應該主動叫擸人殺你的。

你可以睇一套舊戲, he\'s just not that into u . 內容非常真切。

禁止發言

男爵府

佢話自己想結婚,但對象唔一定係指你,佢話自己仲適應緊ex既離開,而對你只係dating,dating意思係無咩commitment,算係仲係觀察期,可能佢對你呢段關係仲有啲保留,未認定你,但嘗試緊work it out.
但你地先一齊5個月,其實你要諗清楚你係想同佢結婚,定係你純粹想結婚,睇得出你好恨結婚
岩岩開始同外國人拍拖係好sweet好開心,但講到結婚,其實係兩件事呀,三思。

禁止訪問

引用:各位jm, 我想係道問, 因為想收集多d意見我

男爵府

Dating? 即約會,即not in a relationship... 兩者爭好遠

大宅

Dating - trying to get to know the woman whom you love want to be in a relationship with.
relationship - when all your efforts trying to gain the women are accomplished and love and responsibilities are mutual.

禁止訪問

珍珠宮

引用:各位jm, 我想係道問, 因為想收集多d意見我

原帖由 shirley10212004 於 14-11-24 發表
各位jm, 我想係道問, 因為想收集多d意見
我同佢係同事關係,
3月佢開始追我
dating? 咪玩啦!而係呼之則來揮之則去? 我自己就接受唔到無名無份啦!仲要去埋佢度訓,又唔係女朋友,想食散餐?

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章

無講明關係都應該要即閃啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

你唔想分開,不如帶佢見吓妳嘅家人、朋友,睇吓佢哋㸃睇...

首頁
34567...13

尾頁

跳至