跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:有沒有人收到陳李詠貞通知信?

10月b,上午後備

別墅

回覆:tigamama 的帖子

我都是,六月B

複式洋房

8月B, 收左PM
見呢間好多人想入, 想問佢邊方面比較突出? 因為今年先搬入呢區, 吾熟地頭

男爵府

我囡囡有問有答,好意外會唔收,可能叫她睇書時她無一頁頁看,想玩其他玩具,咁就唔好放咁多嘢在枱面,又叫她任揀來玩啦~

別墅

回覆 maggielau8 的帖子

我女女6月B,我住元朗架!唔熟天水圍學校想問問點解陳李詠貞多人選擇?

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

引用:我囡囡有問有答,好意外會唔收,可能叫她睇

原帖由 ZW1117 於 14-11-27 發表
我囡囡有問有答,好意外會唔收,可能叫她睇書時她無一頁頁看,想玩其他玩具,咁就唔好放咁多嘢在枱面,又叫 ...
我諗佢地想揀d聽教聽話的,但我仔都係見咁多玩具梗會攞黎玩啦。疊埋心水等第二間,努力!

大宅

回覆:vyvychak 的帖子

陳李係天水圍區黎講算係比較好的幼稚園

男爵府

引用:Quote:原帖由+ZW1117+於+14-11-27+發表我囡

原帖由 占妹 於 14-11-27 發表
我諗佢地想揀d聽教聽話的,但我仔都係見咁多玩具梗會攞黎玩啦。疊埋心水等第二間,努力!

...
我見到他不似其他學校咁會先幫小朋友吱手消毒先入去,就已經扣咗分,所以我都疊埋心水望其他學校~

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

佢多人選,可能因為佢係被評為優質幼稚園之一。。加上,校長係元朗天水圍校長會主席。。同埋,佢地程度深,升小學課程跟得到。聽聞,陳李好多畢業生,升左小學之後,都係考最top果班。。仲有一樣就係陳李每年都有好多學生升讀潮陽.

公爵府

畀面勳章

vickiwai514 發表於 14-11-27 15:07
佢多人選,可能因為佢係被評為優質幼稚園之一。。加上,校長係元朗天水圍校長會主席。。同埋,佢地程度深, ...
我都係讀陳李出身的,本來小學潮陽收下午,最後去左可銘舊校上午- -"""
仔收左下午班,但我冇諗住讀,放番個位出黎陳李,我本身報上午,面試時,比人叫我揀埋下午,最後收左下午,有點中伏FEEL

佢寫明,舊生仔女優先,我諗如果唔係我係舊生,下午班都冇得讀......
另外,我仔去到陳李,次次都係想走FEEL......試問佢唔鍾意呢間學校,仲點返學

複式洋房

引用:佢多人選,可能因為佢係被評為優質幼稚園之

原帖由 vickiwai514 於 14-11-27 發表
佢多人選,可能因為佢係被評為優質幼稚園之一。。加上,校長係元朗天水圍校長會主席。。同埋,佢地程度深, ...
朝陽小學係未好好的?

首頁

尾頁

跳至