親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一天, CX 15:15 HK-->SIN LAND 19:10
去到已經夜晚了, 住邊到比較方便? 打算第二日去SINGAPORE ZOO 兩個家庭 2大2小
晚上開餐有咩推薦?

第二天, 去ZOO, 一般去ZOO幾耐玩完? 可唔可以帶食勿入園?

第三天, 去新山LEGOLAND + HELLO KITTY LAND, 包車好, 還係在FLYER坐巴士去好?
新山酒店和食肆有咩推薦?

第四天, 在新山玩一樂園, 晚上回SINGAPORE好? 還係在新山停多晚好呢?

第五天, 回新加坡

第六天, 入SENTOSA, 住係入面RESORT

第七天, 坐中午機回港

諗唔掂, 有咩推薦安排呢 (都未去過新加坡)

禁止訪問

回覆:新加坡+新山 自由行指教

男爵府

QQfishma 發表於 14-11-28 18:29
-晚上食乜就睇下酒店住邊
-Zoo,我有帶小小野食比小朋友,入面食野唔太貴,有KFC
-2大2細包車好D

行程點安排好?

新山想玩legoland乾濕+hello kitty land
新加坡想玩waterpark/sentosa, 或可以在聖淘沙入面住一晚resort, 但最後一天住resort既話, 第二天中午12:45機返港, 唔知要預幾早出發到機場呢

男爵府

新加坡想食亞坤咖椰, 海南雞飯, 炒蟹, 有咩推廣

有咩酒店平靚正

男爵府

點解無人回應既?????????

複式洋房

新月格格 發表於 14-12-1 12:57
行程點安排好?

新山想玩legoland乾濕+hello kitty land
由SANTOSA 去機場, 搭的士一個鐘左右到機場

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

legoland 玩乾濕, 你買 combo ticket 定點?

我第一次去, legoland 乾 + hello kitty little big club, 1 日玩1個, 好鬆動, 住了2 晚新山. (當時legoland hotel 未開)

第2次去, 住1晚 legoland hotel, 玩 乾 & 濕. 因為買了 2 days combo ticket, 所以我過到新山果日下午入 theme park 玩了幾粒鍾, next day morning 就去 water park, water park 玩到點幾2點都夠喉, 就再入返去 theme park 玩到6點. 跟住就book 車返 sing. 我覺得咁樣唔洗住多日新山, 又玩得好盡慶.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

過新山, 你2個 family, 即係 4大2小?

不如 book 車過, 唔洗落地, 我2次都係 book 車直接過新山, 完全唔洗落地, 我覺得好方便. 但唔算平.

第一次去, 2大2小, 5人車, SG60 ONLY (因為朋友介絡)

第二次去, 4大2小, 7人車, SG100 (但佢回程比左架 WISH 我地, 窄 D, 所以收SG80)

珍珠宮

食店方面, LEGOLAND 正門對住個小型商場, 有幾間食店, 有西式, 泰式, PANCAKE, KFC 之類選擇, 唔要求高, 都接受到, 我地上次去食泰菜, 唔算好平....

如果唔介意搭的士, 可以響 LEGOLAND 搭的士去 Premium outlet, 的士唔貴, 好似15-20mins都到. outlet 就有food court, 有商店行, 都ok, 因為新山都唔係好多野行.

再唔係, KSL HOTEL 果到都有個 MALL (唔好諗係 HIGH CLASS的MALL), 果到有個大型超市, 又有食店. 我第 一次去時住 KSL, 響地下果到食喇沙,好好味 ^^

禁止訪問

男爵府

QQfishma 發表於 14-12-3 13:36
你放左係泰國,緊係少人回呢!

高手, 請指教點搬返去星馬呢?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

CLLP 發表於 14-12-3 13:11
由SANTOSA 去機場, 搭的士一個鐘左右到機場

的士費咪好貴?

男爵府

QQfishma 發表於 14-12-3 13:59
我寫左隻雞,你可以去睇下

請問咩係寫左隻雞呀

男爵府

QQfishma 發表於 14-12-3 14:03
亞坤週圍都有海南雞飯,可以試下聖淘沙馬來西亞街有間賣海南雞飯波的
炒蟹,我試過聖淘沙入面間 seafood re ...

我地2個家庭, 每個家庭都2大2小, 朋友budget 800蚊左右酒店, 好難搵

得呢間, 唔知好唔好, 計埋都meet到budget
[email protected] (Hangout @ Mt Emily)

男爵府

moonychan 發表於 14-12-3 13:26
過新山, 你2個 family, 即係 4大2小?

不如 book 車過, 唔洗落地, 我2次都係 book 車直接過新山, 完全唔洗 ...

你有無介紹? 我同jason問過價要sgd 180來每, 每架車

男爵府

QQfishma 發表於 14-12-3 13:58
我都唔知,試下搵版主

我自己修改左下, 唔知得唔得

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至