婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

19811127cw 發表於 14-12-3 01:05
我大伯一家一年到頭都系過時節來食飯平時電話都吾多個,禁少往來我老爺都可以話大伯老婆吾好,其實自己個仔 ...
可以想像...你62系背後也一定數你的不是?

子爵府

引用:係囉!既然婆媳糾紛=99+媳婦發生反應,咁做

原帖由 做個靚太 於 14-12-01 發表
係囉!既然婆媳糾紛=99+媳婦發生反應,咁做媳婦嘅,咪少接觸少見,得番99半邊手掌,拍唔嚮啦!但係99係都要 ...
呢位jm講得好貼切,亦係我既生活寫照

大宅

引用:如果一齊住有d野好難講出口,講咗有條刺仲

原帖由 Ying0623 於 14-12-01 發表
如果一齊住有d野好難講出口,講咗有條刺仲衰

男爵府

回覆:好奇一問(不喜勿插)

有咩好傾?同99唔岩咪少見面少出聲(當要c6 ok 你唔見99先得啦)
真係要見囉,咪見面時「99」,散水時「拜拜」兩句講晒,其他野當聽唔到一概唔回應。

侯爵府

引用:我同99保持距離,唔係成日見,但佢都可以揾

原帖由 tingloveyin915 於 14-12-01 發表
我同99保持距離,唔係成日見,但佢都可以揾到野話我。。。真係好煩。。。

...
是呀,根本多一事不如少一事,保持距離係最佳做法,吾見得討好佢,有天有咩事佢會幫自己不幫佢個仔。大家繼續(表面)冇咩便算。

大宅

bubu7123 發表於 14-12-5 11:21
有咩好傾?同99唔岩咪少見面少出聲(當要c6 ok 你唔見99先得啦)
真係要見囉,咪見面時「99」,散水時「拜 ...
深表認同! 我曾經試圖修補過個關係, 然而彼此在思想上實在存有太大的落差, 根本傾多兩句我都好火. 我很感恩C6都支持我與99保持一定的距離. 表面上和平, 好來好去, C6又唔會陷兩難.

首頁

尾頁

跳至