懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

距離預產期越來越近,我每晚都瞓得好差,瞓覺嘅時候有來月經般的痛,但有冇見紅穿水, 是正常的嗎?

複式洋房

回覆 Wrinklewrinkle 的帖子

如果係有規律既陣痛就要入院啦…我之前都好似人地m痛咁 陰陰地痛 但冇規律既 都仲未生得 我預產期係4號,可能我個人太緊張,之後放鬆啲就冇痛啦

別墅

引用:回覆+Wrinklewrinkle+的帖子如果係有規律既

原帖由 kikiliu7 於 14-12-02 發表

如果係有規律既陣痛就要入院啦…我之前都好似人地m痛咁 陰陰地痛 但冇規律既 ...
我都係4號預產期啊,3號會再做多一次身體檢查,醫生又問我會唔會考慮催生,我身邊又冇乜朋友有經驗,都唔知點做好。我嘅陣痛一般係夜晚先會有,有時尿尿嘅時候,會感到下面有D陰陰痛

複式洋房

我都係吖...同埋加上我恥骨痛...有陣時去廁所果陣咁岩阿b一郁好似想衝出黎咁...幾驚係廁所生...我試過陣痛 不過係冇規律 宮縮又係冇規律...不過我朋友話陣痛係有規律既 一次比一次痛
我4號先去健康院產檢...如果佢再唔出世就要11號入院催生啦

別墅

引用:回覆+Wrinklewrinkle+的帖子我都係吖...同

我都係吖...同埋加上我恥骨痛...有陣時去廁所果陣咁岩阿b一郁好似想衝出黎咁. ...
點解我醫生係我預產期4號無跡象嘅話就叫我即時入院催生嘅?我係私家醫院生,有關係的嗎

複式洋房

我政府吖

別墅

引用:回覆+Wrinklewrinkle+的帖子我政府吖

我政府吖
大家一齊加油!早D休息呀,生完大家一齊分享下

複式洋房

別墅

回覆:倒數預產期..

我都係4號,又有見紅見啡,只係有時行下就有m到痛,唔想催生啊

別墅

引用:我都係4號,又有見紅見啡,只係有時行下就

原帖由 mamaaya 於 14-12-02 發表
我都係4號,又有見紅見啡,只係有時行下就有m到痛,唔想催生啊
唔好意思啊,點解又見紅又啡唔係即係就生得咩?你而家響醫院定期係屋企休息緊吖?

大宅

回覆:Wrinklewrinkle 的帖子

我生前兩星期都有M痛感覺……尤其在半夜……只要不是規律痛,都不用緊張

別墅

引用:我生前兩星期都有M痛感覺……尤其在半夜…

原帖由 ztobb 於 14-12-02 發表
我生前兩星期都有M痛感覺……尤其在半夜……只要不是規律痛,都不用緊張

...
我都係呀,痛到我要同先生分開訓,因為佢第二朝好早要返工,我係咁點來點去佢都訓唔到

別墅

回覆:Wrinklewrinkle 的帖子

打錯字,又冇見紅又冇見啡先真

別墅

引用:Quote:原帖由 mamaaya 於 14-12-02 發表我

原帖由 Wrinklewrinkle 於 14-12-02 發表
唔好意思啊,點解又見紅又啡唔係即係就生得咩?你而家響醫院定期係屋企休息緊吖?

...
我係屋企等咋,夜晚又訓唔著典來典去

別墅

回覆:mamaaya 的帖子

大家準媽咪齊俾心機加油啦,日子越近心情越緊張

大宅

我都係4號預產,仍然無動靜,好唔好催生呢

大宅

我7號預產期,都係無動靜,,,我唔想催生,因為催生要痛好多個鐘

別墅

引用:我都係4號預產,仍然無動靜,好唔好催生呢

原帖由 danni78 於 14-12-02 發表
我都係4號預產,仍然無動靜,好唔好催生呢
我會!

複式洋房

引用:我7號預產期,都係無動靜,,,我唔想催生

原帖由 hhaall 於 14-12-02 發表
我7號預產期,都係無動靜,,,我唔想催生,因為催生要痛好多個鐘

...
我都係七號預產期,仍然無任何動靜

別墅

回覆:sandyng1008 的帖子

5號預產期都無動靜,仲要第二胎

首頁

尾頁

跳至