懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

2號我細妹結婚,而我剛好有佐幾個月,本来諗住做姐妹咁一齊送嫁,或者幫下手,點知我外婆突然間同我講大肚婆係唔可以睇住個妹出嫁噶喔,即係要避開,之前問我妈同99兩邊都無問題,亦問佐細妹未來99個邊話可以過去,宜家婆婆突然咁講真係有少少唔開心,但係又唔可以唔聽,好無奈啊,想問懷孕真係唔可以送嫁嘎咩?我陀第一胎時都有去個朋友度做姐妹,送距嫁,宜家陀第二胎到自己個親妹妹結婚反而唔可以送,真係覺得好奇怪?????

禁止訪問

大宅

回覆:妹妹結婚,姐姐懷孕唔可以去送嫁噶咩?

其實自己屋企人冇乜所謂、朋友個啲就避免,可能驚你辛苦同累先吾比 ,但我覺得個個始終系細妹 .. 吾去既話會勁吾開心

複式洋房

我結婚果時 我家姐有左8個月,無問題啊。

複式洋房

我結婚時其中一個姊妹有左7個月啦~
我地百無禁忌嘅

別墅

回覆:sheryl.lam 的帖子

我當初結婚都有朋友大住肚黎參加 宜家細路出左世都好好 何況係妳妹結婚 一世人一次

男爵府

避其實只需要係佢出門口先唔好望佢
我妹個時我都係咁 佢出門口時 我行去廚房 咁就得架啦

大宅

百無禁忌喇…

大宅

老人家話2件喜事會相沖囉,我自己就百無禁忌,如果去朋友婚禮都會問一問朋友介唔介意先,有陣時可能人地屋企會介意

大宅

回覆 sheryl.lam 的帖子

其實二姐妹咁親,我覺得無所囉…,我細妹今年五月份結婚,當時她有左五六個月,而我又有左岩岩三個多月,唔通因為咁樣唔去唔送咩…一生人一次,同BB講百無禁忌,果個係阿E/E媽,自已人來的,我細妹又針茶比我,同平時結婚的儀色一樣…跟我細妹9月生了,我11月都生了~~其實自已人咁親,唔送既好難做到…既然二家人都無問題…不過長佬話唔得,咁你自已唸下了…

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

我聽過好似話唔好坐新人張床啫,不過其實驚你辛苦啫,可能成日企或者走來走去

複式洋房

我淨係妹妹出門個一刻尼埋係房

首頁

尾頁

跳至