想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章

有時想同人傾下生b嘢,例如睇完中醫呀,ec講d咩,有咩要戒口呀!
食d咩會易有d呀!做d咩會有無咩影響呀嗰d!
同生咗既朋友講,佢又話你太緊張!
同未結婚既生b既家人或朋友講,又叫順其自然!
我有邊度唔順其自然呢!
咁你嗰段時間係做緊生b呢樣嘢,自然會唸到關於嗰樣嘢架啦 !
係人夠知要放鬆啦,唔通唔講就代表一定係放鬆咩!
講就一定係緊張咩.....

男爵府

引用:有時想同人傾下生b嘢,例如睇完中醫呀,ec

原帖由 JoyceGuGu 於 14-12-03 發表
有時想同人傾下生b嘢,例如睇完中醫呀,ec講d咩,有咩要戒口呀!
食d咩會易有d呀!做d咩會有無咩 ...
我都係咁話,我唔講既,又話唔緊張,講既又叫順其自然,想點即,講唔講都有意見

侯爵府

你都好, 會同生咗B的人講

我連想生都唔想同D朋友講, 唔想佢地成日問住幾時有, 幾時到你之類的說話
聽到都心煩呀

只同一, 兩個交心朋友傾, 但佢地未生育過, 基本上由唔識都俾我講到知咩係IUI/IVF了

屋企人都知, 雖則大家個口話放鬆, 但大家都放鬆唔到

我計劃今個月做第二次NATURAL IUI呀, 但而家DAY15紅D同CB都未見話排卵, 都唔知係咪又緊張得濟影響咗

放鬆... 我都想, 談何容易丫

大宅

回覆:純粹想呻下,唔知各jm有無同感

即係就算有左
你講自己想要男仔定女仔多d…

生左個d又會同你講男女都唔緊要啦
係自己既就錫架啦
健康就得啦

我都係講下想係咩姐
唔通真係會唔錫
想佢唔健康咩
我又唔信你有個時無諗過男定女呀?

大宅

開心吸收勳章

Dot0716 發表於 14-12-3 15:39

我連想生都唔想同D朋友講, 唔想佢地成日問住幾時有, 幾時到你之類的說話
我未去到要唸IUI 同 IVF既階段, 我屋企人係唔會問架...好似佢哋無唸過想我有咁, 真係好似有無都無所謂咁囉...
我上個月都遲咗排卵, 但唔知係咪之前個中醫時, 佢話幫我針灸想我個CYCLE快D,
但針完仲遲咗呢... 又貴
而家轉咗第二個了....

大宅

回覆 JoyceGuGu 的帖子

終於找到同路人喇~~ 鳴鳴~ 我同你一樣。都唔知可以同邊個講好。生左既人,同你講,好易中架咋~好快到你架喇~ 講真唔通個個都咁容易中咩~~ 講下又話太緊張, 放鬆d 就好易中..其實講就真係好易....夠想放鬆...唉~~~

別墅

引用:即係就算有左你講自己想要男仔定女仔多d…

原帖由 bb24012015 於 14-12-03 發表
即係就算有左
你講自己想要男仔定女仔多d…
勁有同感,順求自然只係我自我安慰,當見到朋友一個個有左生埋,就愈來愈著急

大宅

開心吸收勳章

superainbow 發表於 14-12-3 22:48

終於找到同路人喇~~ 鳴鳴~ 我同你一樣。都唔知可以同邊個講好。生左既人,同你講 ...
係啦... 唔唸真係就唔緊張咩....好彩就係老公知我性格係咁, 就算唸同提唔代表我好緊張!!

大宅

開心吸收勳章

yungping 發表於 14-12-3 23:26
勁有同感,順求自然只係我自我安慰,當見到朋友一個個有左生埋,就愈來愈著急

...
咪就係囉.... 尤其係嗰d朋友話你知佢已經有第二胎呢....

伯爵府

2018復活節勳章

Dot0716 發表於 14-12-3 15:39

我都成日比人問幾時有, 幾時到你.

大宅

我都唔敢同人傾, 就係怕有呢啲反應, 成日話唔洗急, 愈來愈有壓力~

大宅

superainbow 發表於 14-12-3 22:48

終於找到同路人喇~~ 鳴鳴~ 我同你一樣。都唔知可以同邊個講好。生左既人,同你講 ...
同感啊...

別墅

勁有同感呀!已經聽左呢啲説話幾年,最煩係啲人仲會好直接問你係咪有左!

複式洋房

引用:有時想同人傾下生b嘢,例如睇完中醫呀,ec

原帖由 JoyceGuGu 於 14-12-03 發表
好有同感呀

成日講放鬆放鬆,真係好難囉。唔通想好似後生個的激情咩

唉,好怕去聚會,的人成日問

大宅

回覆:JoyceGuGu 的帖子

我覚得啲3姑6婆問得最多最煩,不過又難怪嘅~一年見個幾次,新婚又未生嘅都成為焦點。我都冇咩熟嘅朋友生左bb...所以都係睇下forum傾下

大宅

JoyceGuGu 發表於 14-12-3 15:19
其實真係唔好同朋友講咁多,可能佢地無經歷過,或者好易有bb, 唔明白,搞到你愈講愈唔開心,有d人仲會向你說教,講大道理咁,個排都unfriend左某d朋友架,hehe。或者上下bk同人傾下。不過我既經歷,都係覺得個排經常同人講,就真係比較緊張,我最後好幾個月都無一大班朋友食飯,淨係約知己傾下計,自己係屋企睇下書,做下運動,冷靜下來,確係放鬆左,最後仲bingo左,身體健康,心靈健康都有影響,樓主加油!

大宅

引用:勁有同感呀!已經聽左呢啲説話幾年,最煩係

原帖由 Kkbb1218 於 14-12-04 發表
勁有同感呀!已經聽左呢啲説話幾年,最煩係啲人仲會好直接問你係咪有左! ...
我都試過,個刻尷尬到爆!

男爵府

生吾生都吾關任何人事...我反而同d仔大女大...單身既朋友相處得舒服d...起碼吾好下下都講仔女...但如果同d岩岩有bb或小朋友仲細既朋友..就不斷講仔女經...講真自己冇時聽得多都影響心情...佢地又會不斷問你幾時想生..真係煩到呢

男爵府

仲有崩口人忌崩口碗...如果我自己想講就話姐..吾係就吾該d三姑六婆收聲啦我依家既態度係再有人問幾時生只會沉默..因為一答佢佢就會追住問其他無聊野

別墅

好有同感呀!!同生左或岩岩有左既朋友講, 佢地就話我緊張, 叫我放鬆,會好易中。。。
唉, 試左成年都未, 都唔知點放鬆。。。

有的朋友又未結婚,或者都無諗住生, 唉, 根本都無得同佢地呻下。。。

首頁

尾頁

跳至