自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

岩岩睇到其他JM GE POST有感

咁呢,我們要中學同學,每年都會試下搞X'MAS PART,搞得成就一齊出黎,搞NG成就算數,下年再搞過,雖然NG熟,但都KEEP到2-3年見到一次面

咁呢,X'MAS又到LA,我FD係搞手,我係副搞手,咁我們多數係FB INBOX GP度約,因為有某幾個同學未換智能電話,無得WHATSAPP

早幾日,我FD話,AMY UNFD左佢,叫我幫手ADD AMY落個FB INBOX GP度,等佢遲下再慢慢同AMY了解發生左咩事,但到我想ADD AMY入黎果陣,發現原來AMY都UNFD左我,後尾,原來AMY UNFD曬所有中學同學!但AMY就無UNFD到D中學老師

咁問題黎LA,大家就卡住左係度,NG知點好,NG知應NG應該問AMY黎NG黎X'MAS PARTY,就算如果問,都NG知應該點開口

仲有另一個問題,早幾個月,我係FB宣佈結婚,果時我未問人到時會NG會黎,黎就留個位比佢,NG黎就將個位比第2個,我宣佈完之後,AMY WHATSAPP我,問我有無野需要幫手,叫我到時一定要比帖佢,佢會帶埋老公阿女一齊黎,想我留3個位比佢.其實我打算新年後,即2月,先開始問D朋友會NG會黎,見AMY咁早講,都有留到3個位比佢,但,E+......咁我到左2月,去問人黎NG黎果陣,要NG要WHATSAPP埋AMY問佢,黎NG黎?

同埋AMY係毫無先兆下一氣過UNFD曬所有中學同學,佢發生左咩事呢?

希望大家比D意見LA,THZ~

男爵府

佢unfriend左你都睇到你facebook宣佈結婚?
我自己覺得
佢facebook unfriend晒所有中學同學,唔代表想同你地斷聯絡ge,
唔通facebook唔係friend,就現實唔可以係friend咩?
你話結婚,佢都主動whatsapp你,證明唔係避開你啦
佢unfreind晒你地可能有自己私人原因
如果當佢係朋友,咪whatsapp問下unfriend原因囉,唔洗估估下

伯爵府

畀面勳章

回覆:究竟我E個舊同學想點GA?(FB UNFD)

你同佢有whatsapp,咁咪話搞Christmas party呀,但FB無咗佢on FD list,所以inbox唔到佢,睇下佢點答囉!

至於你結婚,二月再問清楚佢到唔到,好簡單啫,咁你都要安排座位啦!

珍珠宮

nicolebean 發表於 14-12-10 12:06
佢unfriend左你都睇到你facebook宣佈結婚?
我自己覺得
佢facebook unfriend晒所有中學同學,唔代表想同你地 ...
我宣佈結婚果陣佢未UNFD大家,時序係:

(幾個月前)宣佈結婚-->宣佈結婚(係FB STATE)GE幾日後AMY WHATSAPP我話要黎-->約一星期前,大家發現AMY UNFD曬所有同學

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

WHATSAPP問下佢囉

伯爵府

可能佢唔想再玩 FB, 你直接打電話問佢 xmas party 黎唔黎咪唔使咁煩 lor.

wcpcelia    發表於 14-12-10 14:04

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會直接打電話去問, 唔想0係文字上有所誤會
如果電話都唔聽 OR 唔覆, 大家心照

珍珠宮

回覆:究竟我E個舊同學想點GA?(FB UNFD)

私下whatsapp問佢今年有無時間參加party先,再從佢回覆推測佢到底想不想繼續聯絡,想嘅會揾機會私下問佢,唔想就會無疾而終算

男爵府

Angel_Rose 發表於 14-12-10 12:09
我宣佈結婚果陣佢未UNFD大家,時序係:

(幾個月前)宣佈結婚-->宣佈結婚(係FB STATE)GE幾日後AMY WHATSAPP我 ...

明白晒
都係果句:WHATSAPP問佢XMAS PARTY去唔去,覆就覆,唔覆由佢

珍珠宮

kmcatbb 發表於 14-12-10 12:09
你同佢有whatsapp,咁咪話搞Christmas party呀,但FB無咗佢on FD list,所以inbox唔到佢,睇下佢點答囉!

...
有佢WHATSAPP但好少同佢傾計,既然件事發展成咁,我都試下WHATSAPP佢,睇下佢有無回覆LA

珍珠宮

bubu7 發表於 14-12-10 12:13
可能佢唔想再玩 FB, 你直接打電話問佢 xmas party 黎唔黎咪唔使咁煩 lor.
NG SURE佢係咪NG想再玩FB,因為都見佢頭像有KEEP住轉,同埋FD LIST仲有百幾個人,其中同大家共同朋友果D係中學時GE老師

珍珠宮

twc729 發表於 14-12-10 12:13
我會直接打電話去問, 唔想0係文字上有所誤會
如果電話都唔聽 OR 唔覆, 大家心照
...
NG覆當然心照LA~
不過,好好奇無LALA仲咩會咁樣,明明X'MAS PARTY係開心事,但就發生E件大家始料不及GE事

珍珠宮

唔好煩我 發表於 14-12-10 12:13
私下whatsapp問佢今年有無時間參加party先,再從佢回覆推測佢到底想不想繼續聯絡,想嘅會揾機會私下問佢, ...
好AR,我會WHATSAPP她,如果佢想繼續聯絡我會試下問下點解UNFD,不過,如果佢NG想同大家聯絡,咁......大家都無對佢做過D咩野,因乜解救會嬲曬全部人GA......

男爵府

畀面勳章

直接打電話問吓,當關心吓佢~
既然之前你擺酒佢都話去,
你咪搵呢個話題黎打比佢囉

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

FB DEL野有好多原因
好多私人事

未必係想同你地斷聯絡

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆:究竟我E個舊同學想點GA

Bk 食咗我兩個回覆

珍珠宮

mickeyellen 發表於 14-12-10 12:42
FB DEL野有好多原因
好多私人事
好深奧AR ><

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 14-12-10 12:53
Bk 食咗我兩個回覆
吓?咁恐怖?
NG怪得我係新提醒入面CLICK你比我GE"查看"會無反應LA

伯爵府

其實都唔洗諗得咁複雜,你whatsapp佢問佢黎唔黎xmas party,順便問下佢FB咩事,如果佢唔覆就尤得佢囉,佢想聯絡你地自然會搵你

子爵府

打比佢問下都無防

首頁

尾頁

跳至