親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

未去過北京,有冇好介紹? THANKS!!

珊瑚宮

包包女王 發表於 14-12-10 12:24
未去過北京,有冇好介紹? THANKS!!

雖然去過北京, 天津 6天, 但真是焦手信推薦, (買到返香港都無人食)

子爵府

哈哈,食依方面我都估冇咩人有興趣

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你食唔食辣架
北京人鐘意食川菜, 周街都係
上次酒店介紹左呢間, 八斗雞, 勁正, 唸起都流口水(有唔辣的, 不過辣比較好食)
http://www.dianping.com/shop/509077
(點評網類似香港OPENRICE)

填鴨可以食大董, 一定要訂位
想食環境就去1949
http://www.dianping.com/shop/5260542

手信就真係無咩好買, 食果D買左都無人要
反而印象最深係見到故宮熊寶寶, 細細隻, 有太監, 清官, 宮女, 好靚, 不過有D貴, 唔捨得

珊瑚宮

引用:你食唔食辣架北京人鐘意食川菜, 周街都係上

原帖由 Charlotte_mom 於 14-12-10 發表
你食唔食辣架
北京人鐘意食川菜, 周街都係
上次酒店介紹左呢間, 八斗雞, 勁正, 唸起都流口水(有唔 ...
喜歡\"平宜坊\"烤鴨(花香味)。

東直門四合院式既餐廳。

子爵府

thank you thank you

子爵府

故宮熊寶寶真係好QQ呀

大宅

引用:Quote:原帖由 Charlotte_mom 於 14-12-10

原帖由 12312 於 14-12-10 發表
喜歡"平宜坊"烤鴨(花香味)。

東直門四合院式既餐廳。
我打算去便宜坊,因近酒店。請問有什麼好菜式介紹?另外,東直門四合院是哪一間?

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 14-12-10 發表喜歡\"

原帖由 ILMAMA 於 14-12-10 發表
我打算去便宜坊,因近酒店。請問有什麼好菜式介紹?另外,東直門四合院是哪一間?

...
烤鴨呀--便宜坊。

東直門餐廳無直定邊家,邊間門口靚入邊間。

xx雪梨一定要試。甜品吾錯。

複式洋房

街邊檔,炸蝎子。 有人話好香,但我唔敢食

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+ILMAMA+於+14-12-10+發表我打

原帖由 12312 於 14-12-10 發表
烤鴨呀--便宜坊。

東直門餐廳無直定邊家,邊間門口靚入邊間。
我買過真空包裝既烤鴨返香港,用微波爐丁返熱都幾好食,而且幾大隻,不過都成十年前既事,而家我應該都唔會敢買

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

熊仔好得意呀? 幾錢隻呀?

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 14-12-10 發表烤鴨

原帖由 Biancacheung 於 14-12-10 發表
我買過真空包裝既烤鴨返香港,用微波爐丁返熱都幾好食,而且幾大隻,不過都成十年前既事,而家我應該都唔會 ...
上次買了2包\"鴨\"返黎,無肉既,好乾身,吾好食

禁止訪問

回覆:12月尾去北京,有吃的同手信推薦嗎?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:回覆+Charlotte_mom+的帖子熊仔好得意呀?+

原帖由 cwclsh 於 14-12-10 發表

熊仔好得意呀? 幾錢隻呀?
印象中鎖匙扣咁大都成舊水。不過我係之後機場見到(在故宮時太趕無認真睇),可能係劏客價

王國長老

引用:真空鴨+好難食+慳返二百買艾窩窩+即係檽米

原帖由 dirtyconi 於 14-12-10 發表
真空鴨 好難食 慳返二百
買艾窩窩 即係檽米池 以前慈喜愛食 出名既稻香村有齊各款地道零食
故宮d公仔王族樣 ...
機場有呀,不過無散賣,得一set禮盒裝,唔捨得。曾經有段時間去北京多次出差,次次都去望下至走

大宅

咁得意, 好難忍手呀!

首頁

尾頁

跳至