婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:Quote:mamacolly+發表於+14-12-11+15:37+都

原帖由 方方媽媽 於 14-12-11 發表
如果你c6真係唔考慮,就唔會比身份証比99抽啦.
睇來,唔明既係你喎.
你c6唔係拖緊你99,係拖緊你呀.
我老公無俾99呀,就係話唔得閒,遲d先咁~有俾就唔洗催咁多次啦⋯

大宅

引用:Quote:mamacolly+發表於+14-12-11+14:41+就

原帖由 方方媽媽 於 14-12-11 發表
無人知你無出過聲架.
同埋,有D野唔洗畫公仔畫出腸,你C6咁同個阿媽講,真係好易比人誤會架.
唔想比人屈,就早 ...
我梗係有講話唔係我叫99買啦,而且仲同阿姨講,以後唔好再打俾我講呢d說話了,如果99係咁認為,我同99解釋有咩用,佢都已經先入為主,有一次阿姨打黎我忍無可忍同在場嘅99講阿姨話你講我⋯⋯⋯⋯⋯,99唔認咯。佢話佢無講過,咁唔通阿姨有天眼睇到發生嘅事?!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 方方媽媽 於 14-12-11 發表無

原帖由 mamacolly 於 14-12-11 發表
我梗係有講話唔係我叫99買啦,而且仲同阿姨講,以後唔好再打俾我講呢d說話了,如果99係咁認為,我同99解釋 ...
你99真係好得人驚,無中生有咁,好彩你夠硬,我99都只係周圍唱啫。。

大宅

引用:Quote:原帖由+mamacolly+於+14-12-11+發表

原帖由 cream090909 於 14-12-11 發表
你99真係好得人驚,無中生有咁,好彩你夠硬,我99都只係周圍唱啫。。

...
個陣仲住佢度,我又唔想撕爛面皮搞到大家相見難,又以為佢會幫下老公係事業上發展,就忍下咯,上bk呻下就算~
我梗係想一家人相處得好啦,有時都想氹下佢開心,自己心情都好d,不過佢太難頂了,成日操控人,以為有錢我會買佢怕

大宅

畀面勳章

回覆:想問問大家,點答99好

唔答

子爵府

俾我就唔會覆佢, 費事覆左佢要同佢沒完沒了咁嘈落佢。你唔覆佢可能佢個心仲囉囉孿點解你唔回佢, 佢一心要同你嘈, 你就偏偏要當佢冇到

另外覆左佢又唔知佢會點演繹俾姨媽姑姐聽, 到時"有證有據"話你呢個新抱冇大冇細仲煩。

大宅

引用:俾我就唔會覆佢,+費事覆左佢要同佢沒完沒了

原帖由 莫失莫忘 於 14-12-11 發表
俾我就唔會覆佢, 費事覆左佢要同佢沒完沒了咁嘈落佢。你唔覆佢可能佢個心仲囉囉孿點解你唔回佢, 佢一心要同 ...
嗯,你講得都有道理,好在老公明白我 以不變應萬變啦

大宅

你99咁噶性格思想,真喺萬萬不要同佢一齊住,你對佢再好佢都唔會擺起心度,因為佢覺得你謀佢身家。好心佢一把年紀就唔好咁多事幹啦,好好哋過日子唔得噶

大宅

引用:你99咁噶性格思想,真喺萬萬不要同佢一齊住

原帖由 bazzar喵 於 14-12-11 發表
你99咁噶性格思想,真喺萬萬不要同佢一齊住,你對佢再好佢都唔會擺起心度,因為佢覺得你謀佢身家。好心佢一 ...
你講得一d都無錯,佢同佢d仔都係咁講:聽我話,我就俾錢俾樓你⋯真係講得咁直接嘎!
好彩我同兩個叔仔62感情好好~心情都無咁低落,衰d講句,有d明白6299點解分開

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

你答佢: 唔敢煩到你老人家, 我地只想住公屋唔係大想頭要住居屋

伯爵府

引用:99尋日黎我屋企(已經三番四次唔通知聲我同

99尋日黎我屋企(已經三番四次唔通知聲我同老公就突然出現),我係有d唔開心,不過無表現出黎,只係事後同 ...
有時男人幫你轉述,會越幫越忙,好多時好不耐煩,語氣又會重咗D,老人家可聽嘢又好鍾意断章取義,你可以話比99聽唔係唔比佢睇孫,但小朋友有自己既作息時間,你比个較為方便既時間佢

男爵府

育兒性格勳章

引用:forward 俾你c6,叫你c6答佢啦

原帖由 chingcging 於 14-12-11 發表
forward 俾你c6,叫你c6答佢啦
Agree

男爵府

唉, 都係個句, 自己有個錢旁身D 99就蝦少D唔會睇唔起我地C9

大宅

引用:Quote:原帖由+mamacolly+於+14-12-11+發表9

原帖由 judychungpuiyan 於 14-12-11 發表
有時男人幫你轉述,會越幫越忙,好多時好不耐煩,語氣又會重咗D,老人家可聽嘢又好鍾意断章取義,你可以話 ...
以我老公性格,佢應該就直接話等佢放假再一起飲茶出街,其實都陪99唔少去飲茶行街嘎了,一個月見三四次咪夠咯,99唔聽講,中意走黎我屋企指手畫腳,做咩唔煲湯?做咩唔收衫?做咩唔⋯⋯⋯
我會做但唔等於要按你時間表做喔,所以我都贊同老公等佢放假最好

大宅

引用:唉,+都係個句,+自己有個錢旁身D+99就蝦少D

原帖由 Vividada4472 於 14-12-11 發表
唉, 都係個句, 自己有個錢旁身D 99就蝦少D唔會睇唔起我地C9
係呀係呀,重點係佢覺得我無錢洗,好似等佢黎幫我開飯,咁先不得了⋯所以我要發奮一d,靠自己最快樂

男爵府

育兒性格勳章

唔好應佢,点應佢都死

伯爵府

引用:99尋日黎我屋企(已經三番四次唔通知聲我同

99尋日黎我屋企(已經三番四次唔通知聲我同老公就突然出現),我係有d唔開心,不過無表現出黎,只係事後同 ...
叫C6搞掂佢!

伯爵府

樓主,你申請公屋有加奶奶名??咁即係之後有公屋都要同佢住??我有冇睇錯了??

大宅

引用:樓主,你申請公屋有加奶奶名??咁即係之後

原帖由 hanbb 於 14-12-11 發表
樓主,你申請公屋有加奶奶名??咁即係之後有公屋都要同佢住??我有冇睇錯了??

...
你無睇錯,屋主仲要係佢,宜家都唔知點解決好,我都唔想同佢一起申請

伯爵府

引用:Quote:原帖由 hanbb 於 14-12-11 發表樓主

你無睇錯,屋主仲要係佢,宜家都唔知點解決好,我都唔想同佢一起申請

...
可以減奶奶名,由老公做戶主申請嗎?如果唔改得,我寧願從頭申請,否則,你99都係覺得你在靠佢,仲住佢屋

首頁
12345...6

尾頁

跳至