婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

如果我係你,我唔會回應任何挑釁性的低能說法,因為我完全有獨立的能力,唔洗靠99幫,而且我C6一向好撐我.
你自己考慮清楚自己的處境先啦,
例如日後有無要靠佢既地方,你C6係咪好軟弱既人.
如果你都同我一樣,你直情當無收過個message咪得囉.
將來任何人講起,你都推話無收過.

水晶宮

mamacolly 發表於 14-12-11 12:58
我就俾咗老公睇,老公話唔知佢發咩神經,叫我唔好理,我只希望以後真係唔洗見佢,唔係我唔知要同佢點相處, ...

我睇埋你前因後果既post,我又有唔同睇法啦.
既然你都咁肯定唔會抽居屋,倒不如就回覆99,講清講楚.
"99,多謝你既好意,不過兩年前我同XX商量過,決定唔會抽居屋,兩年後既今日都無改變過我地既諗法.如果你還想游說我地改變決定,請你直接同XX講啦.辛苦賺錢既係佢,我做老婆既,一定會支持老公既決定.
p.s. 你的錢,請留番來自己洗啦.XX話,好仔不論爺田地,我就最欣賞佢呢一點,有孝心又有骨氣!"

水晶宮

mamacolly 發表於 14-12-11 15:37
都有怪自己之前無大膽d同佢講,佢前排一直叫老公印影好身份證明文件,12月份要去抽,係無問過我任何野,當 ...

如果你c6真係唔考慮,就唔會比身份証比99抽啦.
睇來,唔明既係你喎.
你c6唔係拖緊你99,係拖緊你呀.
到時,生米煮成熟飯,唔通真係離婚都唔搬入去住?
你現在妥協,唔出聲,將來買左樓,更加無灣轉.

水晶宮

mamacolly 發表於 14-12-11 14:41
就係,記得年幾前,我老公搵地方租,有個相熟地產中介同老公推介個筍盤,老公想買賣,不過無錢呢,就同99提 ...

無人知你無出過聲架.
同埋,有D野唔洗畫公仔畫出腸,你C6咁同個阿媽講,真係好易比人誤會架.
唔想比人屈,就早d出BLACK & WHITE既聲明啦.

首頁

尾頁

跳至