婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:如果我係你,我唔會回應任何挑釁性的低能說

原帖由 方方媽媽 於 14-12-11 發表
如果我係你,我唔會回應任何挑釁性的低能說法,因為我完全有獨立的能力,唔洗靠99幫,而且我C6一向好撐我.
你自 ...
我就俾咗老公睇,老公話唔知佢發咩神經,叫我唔好理,我只希望以後真係唔洗見佢,唔係我唔知要同佢點相處,心中有條刺

水晶宮

mamacolly 發表於 14-12-11 12:58
我就俾咗老公睇,老公話唔知佢發咩神經,叫我唔好理,我只希望以後真係唔洗見佢,唔係我唔知要同佢點相處, ...

我睇埋你前因後果既post,我又有唔同睇法啦.
既然你都咁肯定唔會抽居屋,倒不如就回覆99,講清講楚.
"99,多謝你既好意,不過兩年前我同XX商量過,決定唔會抽居屋,兩年後既今日都無改變過我地既諗法.如果你還想游說我地改變決定,請你直接同XX講啦.辛苦賺錢既係佢,我做老婆既,一定會支持老公既決定.
p.s. 你的錢,請留番來自己洗啦.XX話,好仔不論爺田地,我就最欣賞佢呢一點,有孝心又有骨氣!"

翡翠宮

根本唔使答佢,返嚟俾返C6睇,希望佢以後唔好嚟添啊

大宅

引用:Quote:mamacolly+發表於+14-12-11+12:58+我

原帖由 方方媽媽 於 14-12-11 發表
我睇埋你前因後果既post,我又有唔同睇法啦.
既然你都咁肯定唔會抽居屋,倒不如就回覆99,講清講楚.
"99,多謝 ...
我份人嘅性格就好似你咁講嘅,會直接講清楚,但我老公就好中意同99用拖子訣(唔止我老公,叔仔都係),老公話由得佢搞,我就唔贊成咁做,咁99做到最後裝修埋係咪唔去住?我就一定唔會去住,老公就一句:到時再算,未必抽到
可能係佢地從細嘅相處模式,因為99成日咄咄逼人,老公佢地又唔想傷感情,佢地寧願由得99自己做自己事咯~
真係村屋住咁大,我地都唔多想搬,所以我都好想幫老公減輕負擔,唔請工人少出街食飯,兩個小朋友都全人奶埋身,奶粉奶樽所有野都唔洗浪費金錢,遲d細嘅大咗會自己做d細藝賺d錢,淨係咁簡單嘅諗法~真係唔想俾佢d惡魔心理影響到俾錢操控自己!

大宅

一, 唔好回應佢個msg
二, 如果你老公都叫你唔好理佢, 你就唔駛理;
三, 最好叫你老公搵埋佢阿媽一齊講番件事, 雖然99一定會覺得係你地兩個"公審" 佢, 若果你老公係企響你o個邊, 而你地又真係唔需要靠你99去抽居屋的話, 一定要三口六面講清楚。萬一到時有咩"傳言"傳到去你老公度, 佢都知咩事唔會影響到你兩公婆感情
四, 以後大件道理唔駛帶小朋友去見佢

大宅

引用:根本唔使答佢,返嚟俾返C6睇,希望佢以後唔

原帖由 wahiuma 於 14-12-11 發表
根本唔使答佢,返嚟俾返C6睇,希望佢以後唔好嚟添啊
講真,佢講到咁聽日一定唔洗去飲茶啦,心入面真係好開心嘎⋯

公爵府

做99 GE 永遠都認為心抱想謀佢的身家.就算佢明知道女家富有過男家太多太多....99依然系認為心抱是為左錢而嫁入來的(我99的思維)

禁止訪問

回覆:想問問大家,點答99好

男爵府

唔好覆你。

水晶宮

覆佢,ok byebye

別墅

引用:做99 GE 永遠都認為心抱想謀佢的身家.就算

原帖由 美之選468 於 14-12-11 發表
做99 GE 永遠都認為心抱想謀佢的身家.就算佢明知道女家富有過男家太多太多....99依然系認為心抱是為左錢而 ...
cant agree anymore!!!!
未嫁俾佢個仔之前都知道佢地屋企家底啦。。大家家底差唔多,真係要吼佢身家就唔會嫁俾佢個仔啦!

別墅

你文雅d咁答佢:奶奶,為何放棄治療?

大宅

引用:一,+唔好回應佢個msg二,+如果你老公都叫你

原帖由 LiC9_Joey 於 14-12-11 發表
一, 唔好回應佢個msg
二, 如果你老公都叫你唔好理佢, 你就唔駛理;
三, 最好叫你老公搵埋佢阿媽一齊講番件事 ...
頭先同老公講咗電話,老公話99無打過電話俾佢,亦唔敢搵老公先⋯我問點解,老公話99怕我將件事講俾老公聽,老公一定會鬧佢⋯
老公有句講得岩,以佢性格,佢覺得我無咁大膽公審佢,就算公審99,佢個腦只會堅持自己諗法,面子又落唔到,自尊心咁強勁,應該係浪費口舌添~
我岩先知,老公話99講我特登帶我仔午睡,我仔都唔想訓,細路仔梗係想玩嘎而且唔會一沓落床就訓著嘎啦,係要傾下計唱下歌
因為佢黎個幾次,我湊兩個訓時佢唔會敲門就入黎,仲話做咩仲唔訓呀⋯佢講咗呢個問題兩年幾了,但兩年黎佢都係一兩點午睡時間突然走黎,你叫我點就你?早d打個電話我儘量早d湊訓,又或者你提前or夜d黎⋯

公爵府

mizukinews 發表於 14-12-11 14:32
cant agree anymore!!!!
真係要吼佢身家就唔會嫁俾佢個仔啦!
最敗99不是如此認為呢 ?

翡翠宮

mamacolly 發表於 14-12-11 14:05
我份人嘅性格就好似你咁講嘅,會直接講清楚,但我老公就好中意同99用拖子訣(唔止我老公,叔仔都係),老公 ...
既然有人鍾意拖, 即係唔面對現實啦
我係你更加會照方方媽媽既方案去答
趁亂一了百了
好過零零碎碎咁受折磨

大宅

引用:做99+GE+永遠都認為心抱想謀佢的身家.就算

原帖由 美之選468 於 14-12-11 發表
做99 GE 永遠都認為心抱想謀佢的身家.就算佢明知道女家富有過男家太多太多....99依然系認為心抱是為左錢而 ...
就係,記得年幾前,我老公搵地方租,有個相熟地產中介同老公推介個筍盤,老公想買賣,不過無錢呢,就同99提,不過無叫佢俾錢嘎,係話應該有得賺,叫佢自己睇睇~

事後無耐,老公阿姨竟然打俾我,問我點解叫99出錢買層樓大佬,關我qq事咩,由頭到尾我一句聲都無講過!!

子爵府

如果係我,我一定唔會唔覆,我一定會覆: 我一向都唔需要你“幫”,亦唔恨你啲錢!

大宅

引用:Quote:mamacolly+發表於+14-12-11+14:05+我

原帖由 mini1204 於 14-12-11 發表
既然有人鍾意拖, 即係唔面對現實啦
我係你更加會照方方媽媽既方案去答
趁亂一了百了
都有怪自己之前無大膽d同佢講,佢前排一直叫老公印影好身份證明文件,12月份要去抽,係無問過我任何野,當時我嘅諗法係:99不屑同我提呢d事,因為佢認為我老公係一家之主,唔到我話事!
咁又係,錢又唔係我出,我同老公講你唔想住就早d同99講,我唔想到時被逼去住⋯⋯⋯其實爲呢件事同老公已經吵咗大鍋,既然係咁,我都沈默是金算了,等老公自己拆點佢,反正我已經同老公講到明唔住!
無諗到佢係認為我求之不得佢買居屋,鬼整佢咯!!!

水晶宮

mamacolly 發表於 14-12-11 15:37
都有怪自己之前無大膽d同佢講,佢前排一直叫老公印影好身份證明文件,12月份要去抽,係無問過我任何野,當 ...

如果你c6真係唔考慮,就唔會比身份証比99抽啦.
睇來,唔明既係你喎.
你c6唔係拖緊你99,係拖緊你呀.
到時,生米煮成熟飯,唔通真係離婚都唔搬入去住?
你現在妥協,唔出聲,將來買左樓,更加無灣轉.

水晶宮

mamacolly 發表於 14-12-11 14:41
就係,記得年幾前,我老公搵地方租,有個相熟地產中介同老公推介個筍盤,老公想買賣,不過無錢呢,就同99提 ...

無人知你無出過聲架.
同埋,有D野唔洗畫公仔畫出腸,你C6咁同個阿媽講,真係好易比人誤會架.
唔想比人屈,就早d出BLACK & WHITE既聲明啦.

首頁
12345...6

尾頁

跳至