美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

佢啲skincare用得過嗎?

複式洋房

回覆:shiseido資生堂邊條line的護膚品啱40的鬆馳補濕抗老的皮膚用

用Fs 黑色系列。。我係好乾皮膚,每年冷天都脫皮。。轉用後效果好正。。

大宅

回覆:shiseido資生堂邊條line的護膚品啱40的鬆馳補濕抗老的皮膚用

FS支精華素好得

侯爵府

sabun 發表於 14-12-11 12:16
佢啲skincare用得過嗎?
兩條LINE都啱, FUTURE SOLUTION同BENEFIANCE
FS較貴, 但全面緊緻好有效果, 我全絛LINE用過, 可以先買SOFTERN, NIGHT CREAM試下.
應該會連同LINE SAMPLES送, 咁你就可以試下其他PRODUCTS O唔OK先再買.

BENEFIANCE係針對成熟肌的紋, 我未用過, 不過BA話幾潤的.

伯爵府

好媽媽勳章

引用:FS支精華素好得 +

原帖由 mimicheung 於 14-12-11 發表
FS支精華素好得
美白定緊緻個支?我對美白個支有興趣

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:sabun+發表於+14-12-11+12:16+佢啲sk

原帖由 KAY+2 於 14-12-11 發表
兩條LINE都啱, FUTURE SOLUTION同BENEFIANCE
FS較貴, 但全面緊緻好有效果, 我全絛LINE用過, 可以先買SOFTER ...
請問有冇用過bio-performance支serum?想搵抗老精華,shiseido有邊隻好用

侯爵府

minna00 發表於 14-12-11 12:58
請問有冇用過bio-performance支serum?想搵抗老精華,shiseido有邊隻好用

...
我有用過, 不過抗衰老效果, 應該係比較無咁顯著, REVITAL同FS會較好.當然一份錢一份貨, BIO PERFORMANCE相對最平.
但呢支SERUM較笠, 會比較適合冬天用, 夏天要用其他.

珍珠宮

我皮膚是中性偏油,Tzone易出油,毛孔粗大,缺水,有乜line適合?

大宅

引用:我皮膚是中性偏油,Tzone易出油,毛孔粗大,

原帖由 sabun 於 14-12-11 發表
我皮膚是中性偏油,Tzone易出油,毛孔粗大,缺水,有乜line適合?
我同你一樣肌膚

男爵府

sabun 發表於 14-12-11 13:06
如果32歲以上,又不介意價錢,shiseido future solution 系列應該適合。我也缺水偏油,覺得fs夠潤少了出油。

珍珠宮

我用domohorn winkle好笠,冬天還可以,夏天唔掂

大宅

引用:Quote:原帖由+mimicheung+於+14-12-11+發表

原帖由 minna00 於 14-12-11 發表
美白定緊緻個支?我對美白個支有興趣
兩支精華素各有千秋,睇下你想改善乜嘢,美白嗰支好快見到效果。

男爵府

對我黎講, Revital的效果唔顯注, 反而平d 的bio-performance 同 Benefiance 好d !
買左FS 的 EYE CREAM 好用, 用緊送的FS SOFTENER , NIGHT CREAM 的SAMPLE 都好好, 但DAY CREAM 又無 bio performance 咁好

大宅

回覆:Rabbitlolo 的帖子

fs 除了eye cream & day cream 冇得頂,用開cdp 都全set 轉晒Fs

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:minna00+發表於+14-12-11+12:58+請問

原帖由 KAY+2 於 14-12-11 發表
我有用過, 不過抗衰老效果, 應該係比較無咁顯著, REVITAL同FS會較好.當然一份錢一份貨, BIO PERFORMANCE相 ...
我皮膚混合性,t住易出油,用revital係咪好d? Revital支serum好似有美白同抗老功效

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+minna00+於+14-12-11+發表美

原帖由 mimicheung 於 14-12-11 發表
兩支精華素各有千秋,睇下你想改善乜嘢,美白嗰支好快見到效果。
美白好想試,聽聞白得黎有光澤,我用緊sk2環采,可能用耐左,冇咩特別感覺

伯爵府

好媽媽勳章

引用:fs+除了eye+cream+&+day+cream+冇得頂,用開

原帖由 zyrtec 於 14-12-11 發表
fs 除了eye cream & day cream 冇得頂,用開cdp 都全set 轉晒Fs
我都有用Cdp,fs咁正?下次買toner試下先,其實我而家早上用vital-perfection toner都覺得唔錯,又平過cdp

男爵府

Revital支serum對我來講無效! 美白無white Lucent 咁好

大宅

引用:Quote:原帖由+zyrtec+於+14-12-11+發表fs+

我都有用Cdp,fs咁正?下次買toner試下先,其實我而家早上用vital-perfection toner都覺得唔錯,又平過cdp

...
可能我年紀大vital 冇料到

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+14-12-11+發表我有

我皮膚混合性,t住易出油,用revital係咪好d? Revital支serum好似有美白同抗老功效

...
Revital支serum唔太好,我會單用fs美白,或white lucents serum+fs緊緻serum咁用

首頁

尾頁

跳至