自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

引用:   很多人覺得夢見已經過世的先人是不好

原帖由 baba987 於 14-12-11 發表
   很多人覺得夢見已經過世的先人是不好運,其實在夢境能遇見先人是好事,因為你的五行磁場與先人的磁場 ...
睇到你呢一番話,令我心境舒坦好多,感謝你!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

很多人覺得夢見已經過世的先人是不好運,其實在夢境能遇見先人是好事,因為你的五行磁場與先人的磁場 ...
呢D解釋真係正面,幫倒好多人,👍like!

公爵府

咁如果係夢見過左身ge ex呢?我每個月見一次

伯爵府

回覆:有人常夢到仙人

你地唔講,我都唔記得左早兩晚夢見已過世的長輩。岩岩先打電話比阿媽講返,阿媽話個夢真係長輩,因為曾經照顧長輩的工人姐姐見過,同我夢見係一樣。原來長輩依家係第二個世界生活得好開心,係夢望下我又對住我笑,但我知佢好掛住佢既朋友,因為我見長輩跟住佢朋友

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

睇下先人有冇講野

我有次夢到牙婆

係夢入面佢話:好痕,好痕

我同牙媽講,牙媽返大陸睇下牙婆個金塔

點知佢d骨上面好多蟻

子爵府

可能日有所思

伯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我都好想係夢中見到媽媽

禁止訪問

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我耐唔耐都夢到爺爺嫲嫲, 但我又唔sure 佢地有冇講野, 好似起身時就唔係好記得個夢係點。 只記得夢到佢地。 我以為自己日有所思。。。

侯爵府

我的育兒心得勳章

我係兩年前婆婆過身前見到婆婆話要走,一個月後婆婆走了。。最近又夢到兩次婆婆去探姨媽,但婆婆無講野架,咁即係??

大宅

引用:有人常夢到仙人

原帖由 tamsusan 於 14-12-11 發表
有人常夢到仙人?代表甚麼?
我試過一個月內夢見爸爸4-5次,後來發現原來係住澳門0既姐姐發生左事。

又有一次夢見爸爸 問我媽媽點解咁夜都唔係屋企,問媽媽去左邊,我答唔知。過左幾日打電話比媽媽同佢講返呢件事,原來媽媽去左親戚度住左幾日。

以前我都唔信仙人報夢,而家唔到我唔信!

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

每次夢到我婆婆,都會不久之後同人鬧大交,第一次同爸爸,面左左成年,第二次同一個十幾年朋友,有幾年都冇搵,第三次同前夫,離埋婚,第四次同前老細,離埋職,不過呢個唔緊要,反正我都唔想做。我真係唔想再夢到第三四次夢中我忍唔住同婆婆講,你咪淨係出現,你教我點避先得嫁

男爵府

喃嘸師傅話如果個先人安安落落係唔會見到佢架,如果經常見到就問下有關喃嘸人士

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:有人常夢到仙人?代表甚麼?

我公公六月尾過身,終於可同我婆婆係天家團聚,到上星期發夢竟然夢見佢地,係第一次,佢地對住我笑,同我拜拜,好似叫我唔洗擔心佢地咁,我喊,到我再醒返我真係流緊眼淚嫁

我有兩隻大小魔怪""

伯爵府

回覆:citty 的帖子

好詳細

瑪瑙宮

引用:有人常夢到仙人

原帖由 tamsusan 於 14-12-11 發表
有人常夢到仙人?代表甚麼?
先定仙

瑪瑙宮

引用:你有

原帖由 可營媽媽 於 14-12-11 發表
你有?留名睇解釋
點留名

大宅

baba987 發表於 14-12-11 19:20
夢見先人係有好事……即將發生

http://fengshui-magazine.com.hk/No.162-Dec10/A5.htm
我信呀..............

上個星期有二晚發夢已過世的祖母, 婆婆............

岩過佐既星期五, 因為我C6生日, 過佐大海食野,順便玩番兩手,
有WIN錢呀............雖然吳係多, 但夠晒COVER使費..........

首頁

尾頁

跳至