母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛開OT餵奶+泵清。BB剛14 天之前沒有想過會成功餵全人奶。由一小時泵1安到而家十多分鐘有4-5安。想比d正能量母乳媽咪
If you think you can do it, you can do it!
希望個個B,都有得食媽咪 牌愛心奶

大宅

回覆:踏上人奶之路,夜晚也開泵

good.

大宅

回覆:adrian_mama 的帖子

謝分享,bb 現在幾大呀 ?

男爵府

引用:剛開OT餵奶+泵清。BB剛14 天之前沒有想過會

原帖由 adrian_mama 於 14-12-12 發表
剛開OT餵奶+泵清。BB剛14 天之前沒有想過會成功餵全人奶。由一小時泵1安到而家十多分鐘有4-5安。想比d正能 ...
好富呀

大宅

我都黎曬下我枝夜奶先
我女而家5個月,我可以開始減產了
當初都估唔到全人奶可以咁順利,大家加油呀

大宅

點解你地咁叻既,我已經產後3星期,邊啜邊汞得2安

大宅

引用:謝分享,bb+現在幾大呀+? +

原帖由 宇晴 於 14-12-12 發表
謝分享,bb 現在幾大呀 ?
2w

男爵府

我全泵 埋唔到身 一日泵4次 3小時1次
平均每次得80-90ml 未滿月已經唔夠飲
飲埋木瓜魚,黑豆茶。。都係咁
你好勁呀!

大宅

回覆:sabrina_cherry 的帖子

埋唔到身 一日至少泵6次先得㗎
3小時1次

大宅

引用:我全泵 埋唔到身 一日泵4次 3小時1次 平均

原帖由 sabrina_cherry 於 14-12-12 發表
我全泵 埋唔到身 一日泵4次 3小時1次
平均每次得80-90ml 未滿月已經唔夠飲
飲埋木瓜魚,黑豆茶。。都係咁 ...
一日泵四次太少啦,一日起碼泵八次,廿四小時運作,每三個鐘一次

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

回覆:sabrina_cherry 的帖子

如果你可以泵8次,連半夜,不出一週也可致富

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

剛開OT餵奶+泵清。BB剛14 天之前沒有想過會成功餵全人奶。由一小時泵1安到而家十多分鐘有4-5安。想比d正能 ...
題外話,spectra 闊口樽好用?

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

大宅

回覆:ho-liday 的帖子

Spectra 只用於泵奶,沒有用來餵奶啊

複式洋房

請問板主用咩泵?我而家每邊先1安。我bb..出左1世都11日啦。奶量好少

大宅

回覆:adrian_mama 的帖子

嘩,汞八次,洗汞都洗到暈

大宅

我囡囡而家已經個以幾月
如果我可以泵8次,連半夜,不出一週也可致富嗎?
想儲奶俾bb, 因之後要返工

男爵府

引用:我都黎曬下我枝夜奶先我女而家5個月,我可

原帖由 日本太太 於 14-12-12 發表
我都黎曬下我枝夜奶先
我女而家5個月,我可以開始減產了
當初都估唔到全人奶可以咁順利,大 ...
你用9+㗎?係咪可以用到standard bottle, 我想直接pump落Chu Chu bottle啊

男爵府

我個女二個幾月,一直都埋身,如果而家都係一日泵8次,可唔可以致富呀,就快返工

男爵府

好勁呀,請問你一日飲幾多水呀?

大宅

回覆:Siumai88 的帖子

我用spectra 9+, Pigeon 瓶
一天 喝十二杯代茶及湯水

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊