興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

洋房

各位,我想請教下,我嫲嫲過左身不久,未夠三個月,我屋企人想知她的情況,想去問米,但我曾經聽人講過,唔可以甘快問,因為就算請到,先人都會好辛苦,我想問下大家意見,我地唔識,但一直擔心嫲嫲過得如何,因為未出殯前曾經報夢比親人過得不好。

謝謝各位!
屋企人都係聽人介紹話屯門有個問米好出名,大家知道嗎?

子爵府

回覆 Davis_choi922 的帖子

要過一百日,屯門東安堂

子爵府

東安堂要一早去,都好多人問,而且有d一家人會問三四位先人,所以要預時間要等好耐,我去過二次九點幾到要等二個幾鐘

洋房

回覆:cqwert 的帖子

請問你覺得準嗎?一百日就夠?

子爵府

我問過二次都準,過一百日就可以,我年頭問話星期六,日先有得問,唔肯定之後有冇加時間

瑪瑙宮

引用:請問你覺得準嗎?一百日就夠?

原帖由 Davis_choi922 於 14-12-13 發表
請問你覺得準嗎?一百日就夠?
因為過100日。後人冇孝在身。可以看到祖先同家宅。

東安堂。我冇去過。聽講而家請問一個先人。要成$960.

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

引用:各位,我想請教下,我嫲嫲過左身不久,未夠

原帖由 Davis_choi922 於 14-12-12 發表
各位,我想請教下,我嫲嫲過左身不久,未夠三個月,我屋企人想知她的情況,想去問米,但我曾經聽人講過,唔 ...
因先人個魂仲係新魂。最好唔好響佢往生後。太短時間就請佢上黎。如冇特別事。亦唔好成日請佢上黎。想知既事問左就夠。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

子爵府

回覆 moonlight9198 的帖子

我年頭問過收900

瑪瑙宮

引用:回覆 moonlight9198 的帖子我年頭問過收900

原帖由 cqwert 於 14-12-14 發表
回覆 moonlight9198 的帖子

我年頭問過收900
前排有人問過要收$960.

洋房

回覆:請教有關問米

唔該哂大家,我地已經推左唔去住了

首頁

尾頁

跳至