懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我去aeon同裕華好多bb衫都係中國出,都厚身既,請問你地會係淘寶買嗎?或係返aeon 果d地方買?

別墅

回覆:請問你地買衫會係淘寶嗎?

nb衫我唔會買淘寶,等bb大個d先會淘俾佢。就算aeon果d係大陸製,但大公司質素都有信心點

男爵府

中國製都係麻麻。
我就訂韓國製既衫,安全d!同人地有証明書係適合bb著。

大宅

引用:我去aeon同裕華好多bb衫都係中國出,都厚身

原帖由 大斗夫人 於 14-12-13 發表
我去aeon同裕華好多bb衫都係中國出,都厚身既,請問你地會係淘寶買嗎?或係返aeon 果d地方買?

...
NB 我唔會响淘寶買,因唔知質地幾點,bb皮膚又嫩又敏感,我唔會博,我鍾意有實貨睇先買,等bb大個先淘

大宅

我響淘寶買日本千趣會bb衫超good。靚過摸上手好過aeon同永安果D。

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

唔知喇, 愈來愈貴...香港買好過

大宅

Nb唔建議淘寶,我仔而家5個月都唔敢著淘寶,因怕敏感。我在吉之島同千色店買衫,唔貴,而且可以等折時買。

當然款唔會靚,除非買有牌子。

大宅

兩歲後先開始淘衫比bb

男爵府

唔會淘....
因為知道質料幾靚幾軟屬&舒服都好,背後用左幾多工業用化學野漂染(無色無味),點樣製衣完全無人知,黑心棉亦唔知!
最弊係表面整得好靚好舒服,但bb 用左之後輕側皮膚敏感(都好,比你發現到),重側對bb 腦部及各器官發展有影響都唔知,因為bb 階段各方面都發展得好快 (呢個先驚)
大家都係認真考慮清楚,唔好因少失大

別墅

我媽係廣州買左好多bb衫呀
佢話好平,買到唔停得手,但係我好擔心d質料囉。。個tag寫100% cotton,但係人都知大陸野係點啦。。。唔著又唔得,買左好多連1歲之後個d都買埋,仲特登寄過黎澳洲俾我。。

別墅

其實每年季尾gap,h&m等公司白都有大減價,價錢同淘寶差不多,為何要買無qc check的貨品呢?現在我都無咩買淘寶貨

翡翠宮

淘寶好多都係中國制,新生兒嘅衫最好就去商店買

大宅

會喔!香港買到啲衫咪又係中國製

複式洋房

好多香港野都係大陸造,就算有牌子好多都係大陸搵廠整啦…

別墅

不是中國製的問題,是淘寶的貨無品質測驗,香港有牌子的衣服都有qc check.

男爵府

janetho85 發表於 14-12-13 19:45
不是中國製的問題,是淘寶的貨無品質測驗,香港有牌子的衣服都有qc check.

...
YES ......
大家要攪清楚呢點,所有有牌子野好多都係大陸做,就算在外國日本買0既貨品都係,但最重要係有品牌0既野你有品質檢定,所有野都耍通過國際安全標準先賣得 !

但淘寶有無呢? 大家自己諗下啦.......

簡單D 講你會同走水貨果D 人買豬肉定係買通過檢疫0既豬肉呢......! 道理都很簡單吧 ..........

珍珠宮

大多數執2攤,或者淘寶,更本好少時間買

大宅

BB衫千奇唔好tb la!

上面太多山寨廠,抄款自己做扮廠貨,最毒係d漂白料及染料呀!

子爵府

我成日淘,但我見淘靚嘅NB衫同香港買差不多價錢,而且我又有好多人俾衫仔我,都夠著,所以無淘!如果你想經濟啲去二手區徴NB衫都應該有好多選擇!淘平的NB衫我寧願要香港的二手衫

大宅

引用:其實每年季尾gap,h&m等公司白都有大減價,

原帖由 janetho85 於 14-12-13 發表
其實每年季尾gap,h&m等公司白都有大減價,價錢同淘寶差不多,為何要買無qc check的貨品呢?現在我都無咩買 ...
呢2 間d 衫正正係大陸造,同淘寶買既一樣。。。
建議係香港都唔好買!

首頁

尾頁

跳至