單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

人有時都會蠢下, 以後唔蠢就OK 啦

咁多荀盤, 會唔會有D 未被認購架, 帶多副眼鏡昅實D 啦. 可能有意外收獲

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

LOKLOK1407 發表於 14-12-17 09:53
人有時都會蠢下, 以後唔蠢就OK 啦

咁多荀盤, 會唔會有D 未被認購架, 帶多副眼鏡昅實D 啦. 可能 ...

早晨呀...

十一年前我盲 X 咗後, 係得呢四年先重見光明... 已經戴左幾副眼鏡睇清楚左好多人和事啦... 根本身邊有好多美好的人和事, 只係我遇唔到O者...

荀盤強求好易出錯囉, 所以我唔會亂來既... 到我咁既年紀都未有家室真係好少啦... 我成日都覺得到呢個年紀唔結婚一定有好多問題... 一係就係鍾意男人囉.............

所以, 我幾享受一個人生活既, 有時係悶O的咪學習一個人去深圳按摩, 一個人睇戲, 一個人做喜歡的事囉... 無計啦, 緣份比我唔一定係好.. 緣起緣滅麻...

放開真係好難做到, 但係每天都要生活.... 喊過又重新出發, 但願我有生之年可以活在當下.........

Chunma8083    發表於 14-12-17 12:01
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

伯爵府

畀面勳章

回覆 dordor1207 的帖子

我好有同感, 現在好享受自己一個人好自由的生活, 唔駛同人交待, 只需對阿仔負責任.

大宅

回覆:dordor1207 的帖子

我都係咁諗嘅,不過一個月梗有幾日心煩氣躁,亂諗一通,可能太得閒
我係坐唔定嘅人,
而家有去學野,都好左架啦

大宅

回覆:無聊一問

順期自然~

複式洋房

我係新入職單爸,呢個 po 令我了解如果我去追一個單媽可能比追一個單身女性更複雜。

女性係咪咁諗架?

大宅

回覆:ckhnet 的帖子

我諗係個人問題,而家女性較獨立,所以就算唔係單媽都可能好難攪
後生青春無敵嘅可能易啲,因為有本錢單純咁追求愛情

複式洋房

年輕單身女性,對我來講直頭溝通唔到,我怕怕了。
單媽起碼有少少同是天涯淪落人嘅同理心。

複式洋房

曾幾何時我都會有呢d諗法,一累都會想有人係隔離幫輕下,但係衰過一次的經驗都係令我卻步。就算人地暗示,我都好明顯甘講生活都未搞掂,感情呢家麻煩野咪搞……

不過我仍然有個憧憬:等吖仔18歲以後大個,即係宜家計數仲有16年半,遇到合適的話會行下,當穩個伴,不過呢d隨緣la,所以成為我好努力做保養目標,要靚比旁人睇哈哈哈哈哈哈……(傻的分享)

大宅

無lu,當時果刻有諗,但睇左你地啲意見,加上真係無時間及可能對呢個人無心,所以呢輪都無諗lu

男爵府

BK Milk勳章

引用:年輕單身女性,對我來講直頭溝通唔到,我怕

原帖由 ckhnet 於 14-12-25 發表
年輕單身女性,對我來講直頭溝通唔到,我怕怕了。
單媽起碼有少少同是天涯淪落人嘅同理心。 ...
我都曾經有咁諗,同咗個離過婚的,但進展唔係咁理想。。。

複式洋房

littlegoldfish 發表於 14-12-27 23:49
我都曾經有咁諗,同咗個離過婚的,但進展唔係咁理想。。。

可能係我自己浪漫化左呢種相同經歷互相認知,事實上要再進展一步,會有其他各自因數考慮在內。

首頁

尾頁

跳至