跳至

首頁
45678...90

尾頁

大宅

睛靈勳章

好多謝你既關心, 這星期要加班!

好倦呀, 我得閒時老公用緊電腦, 一係幫朋友攪裝修傢私, 每晚都好倦, 無心機上來傾談!

有時做得辛苦都想好似你們做全職, 不過自己無興趣.

Jane, 好開心你搬來, 係咪大單位? 我老爺做裝修有需要找我啦(我唔係hard sell). 大概什麼時間入住呢? 到時你唔好怕我係o甘煩住你!!!
Sally

原文章由 jane9898 於 08-4-18 07:01 發表
大肚媽咪Sally沒上過來既 。等我call下他先!

大宅

睛靈勳章

想問各位媽咪有無靜脈曲張的經驗?

我本身係大肥婆, 未有bb前已有少少靜脈曲張, 依家有o左3個半月越來越多嚴重, 係咪要睇醫生先解決到?

Thanks All!

Sally

禁止訪問

大宅

睛靈勳章

大路野, 特別野唔識!

通常用錫紙包來焗, 芝士西蘭花, 生菜後加蠔油, 焗菇, 焗大眼雞等...

希望幫到你!

Sally

原文章由 jane9898 於 08-4-20 16:44 發表
各位mami去bbq,肉之外,會整mud吃?
每次都係齋肉好吾舒服~

子爵府

good morning

昨天發現, 巧呈哩幾晚無咗哭號尖叫, 無亂發皮氣, 改為低頭默聲抗議, 巧呈爸都少咗發皮氣

同埋又發現巧呈係喜歡吃齋方包, 好在這兩天整既方包 (牛奶方包, 蜜糖牛奶方包)佢都一氣吃幾片 心感安慰
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 LLK 於 08-4-21 10:25 發表
good morning

昨天發現, 巧呈哩幾晚無咗哭號尖叫, 無亂發皮氣, 改為低頭默聲抗議, 巧呈爸都少咗發皮氣

同埋又發現巧呈係喜歡吃齋方包, 好在這兩天整既方包 (牛奶方包, 蜜糖牛奶方包)佢都一氣吃幾片 :wa ...

Good Morning ,

發皮氣都唔係好既辦法 . 晴晴近來都有尖叫.
我想我要唔好咁樣.免得佢再學.
仲有我唔開心時,佢都問我.(媽咪,唔開心既)
我就同佢講點解我唔開心.

整左蛋撐哪,要即食,第二日個皮會"林" .
不過老公食過SAY GOOD , 呢個真係好少有.
其實係曲奇皮 , 不過真係好肥.
晴晴我無比佢食. 因為好肥.
唔整都唔知.

子爵府

原文章由 fannyyug 於 08-4-21 12:11 發表

Good Morning ,

發皮氣都唔係好既辦法 . 晴晴近來都有尖叫.
我想我要唔好咁樣.免得佢再學.
仲有我唔開心時,佢都問我.(媽咪,唔開心既)
我就同佢講點解我唔開心.

整左蛋撐哪,要即食,第二日個皮會"林" .
不過老 ...

你今早很忙牙 ?

係呀, 真係唔整都唔知, 好似我地整蛋糕落糖咁, 同出面比較, 就知出面用既糖很多, 自己整少甜剛剛好, 一食出面果d, 就極feel到多糖
喂, 我lunch time 寫個recipe (方包) 比你, 你一定要試, 好正 (用中種法+紅糖, 唔用白糖)
琴日返完教會就去op, 最後一擊 (天氣估不到那麼好啊)
搞到早上整落既中種變咗做老麵添, 不過結果都好好, 巧呈今朝又係大大啖食, 我見到佢咁, 我好開心, 好有成巧感啊
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 LLK 於 08-4-21 12:43 發表

你今早很忙牙 ?

係呀, 真係唔整都唔知, 好似我地整蛋糕落糖咁, 同出面比較, 就知出面用既糖很多, 自己整少甜剛剛好, 一食出面果d, 就極feel到多糖
喂, 我lunch time 寫個recipe (方包) 比你, 你一定要試, 好正 ( ...

哎! 我老公就係like 甜野.
佢好怪. 我唔like , 佢就like。 
唔知係唔係要同我作對。 

佢唔like方包,佢確得無味,只like港式包。
仲要無料既。就最好。 琴日我整包佢都叫我唔好整d古靈精怪既包。
問佢like咩。 佢講餐包。 好鬼悶佢份人呢。

子爵府

你既新大頭相好清新, 係Disneyland影的嗎?

我同我老公既口味都相反架, 唉, 宜家會做迎合巧呈既包+cakes 多, 唔理佢咁多喇
餐包都有餡嗰喎 !

民房

請問你地係米用面包機來整面包架?

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 LLK 於 08-4-21 14:40 發表
你既新大頭相好清新, 係Disneyland影的嗎?

我同我老公既口味都相反架, 唉, 宜家會做迎合巧呈既包+cakes 多, 唔理佢咁多喇
餐包都有餡嗰喎 !

yes ! Disneyland HOTEl !
哈! 唔知係唔係一般既老公都一樣呢.
晴晴咩都食.係唔食飯. 呢樣我最激氣.
我老公食個樣係甜餐包.

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 firemanM 於 08-4-21 15:41 發表
請問你地係米用面包機來整面包架?

hi ! FIREMANM ,

我地係用手搓. 面包機要幾百先有一部.
都好貴. 不過就方便囉. 有得換我都想換部.
之前MANNING都有換。 不過我後來先知。 

子爵府

原文章由 fannyyug 於 08-4-21 15:45 發表

hi ! FIREMANM ,

我地係用手搓. 面包機要幾百先有一部.
都好貴. 不過就方便囉. 有得換我都想換部.
之前MANNING都有換。 不過我後來先知。 

吓, 麵包機咁冷門都有得換
但我好enjoy 搓包同摔個dough 喎

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 LLK 於 08-4-21 15:55 發表

吓, 麵包機咁冷門都有得換
但我好enjoy 搓包同摔個dough 喎

之前有人講過,我先知.
如果有,我都想換.
仲好靚仔部機.

我一時時啦. 因為有時真係想早d sleep .

男爵府

BK Milk勳章

巧呈媽,

我想問淡CREAM 開左可以放幾耐.

子爵府

原文章由 fannyyug 於 08-4-21 16:13 發表
巧呈媽,

我想問淡CREAM 開左可以放幾耐.

one week, 放係雪櫃下格

而甜忌廉就長到一年, 因為可以放入冰格

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 LLK 於 08-4-21 16:18 發表

one week, 放係雪櫃下格

而甜忌廉就長到一年, 因為可以放入冰格

THANKS!
雪櫃最抵果間. 明白啦.

嘩, 大家都係CREAM 點解一個放一年,一個一星期 .
係開左之後 .

子爵府

原文章由 fannyyug 於 08-4-21 16:23 發表

THANKS!
雪櫃最抵果間. 明白啦.

嘩, 大家都係CREAM 點解一個放一年,一個一星期 .
係開左之後 .

唔記得點解喇, 老師講過無入腦添
你最後決定整咩cake呀?
我老豆生日, 整mango cake 算了, 簡單d

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 LLK 於 08-4-21 16:34 發表

唔記得點解喇, 老師講過無入腦添
你最後決定整咩cake呀?
我老豆生日, 整mango cake 算了, 簡單d

細妹要整tiramisu , 一齊整.
向高難度挑戰 .
呢個出面買要$140

大宅

睛靈勳章

LLK, 想問媽咪聚會幾耐一次?

Hi, LLK,

趁老板唔係公司, 偷雞上來講2句. 來緊幾時聚會呢? 雖然我唔識煮野食, 不過想見下你們!

Sally

首頁
45678...90

尾頁

跳至