自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血金章

回覆:我都知係我唔岩,但無辦法。

你知道自己病啦,咁點解唔放個女係床,佢喊或悶就訓架啦!仲要笑,真係莫明奇妙

翡翠宮

樓主:

我自己都有個2歲4個月的女女,我都好明白平時1個人湊已經好忙好累,遇上唔舒服就更更更辛苦~

我個女仲要超級頑皮無時停,又唔驚人鬧又驚人打個隻,係好惡教,所以我絕對明白有時唔係唔教,係好多時唔會一教即停,真係要比好大的耐性同時間去教~

但問題係我唔明白你開post的目的,你個女半夜三更嘈到樓下,你仲好意思開post講,想唔比人圍插都難喇!!

老實講,我呢幾日都係感冒,都係要湊女,真係比平時無咁好耐性同精力去教,但只限日頭,夜晚我仲比平時早關哂燈,因為我真係好累,最辛苦個日我8點就訓覺,個女跟我一齊咁早訓,所以唔會存在住你呢個情況~

你bb平時係咪訓bb床架,如果係你擺佢落bb床,關哂燈已經可以阻止到佢掉野喇,如果我唔「迎做」訓覺的氣氛,我個女一樣半夜三更都要玩唔訓覺,所以有時小朋友的作息規律係由大人去幫手培養的,小朋友唔應該咁夜都唔訓~

而且,你自己唔舒服都好應該早d休息~

翡翠宮

其實,你唔關哂燈放個女落床訓,你要睇到佢咁夜,你咪仲辛苦~

你擺左佢落床訓,你咪有得休息囉!!

水晶宮

回覆:hss_qh214 的帖子

樓主,妳都知會影響人都唔處理,真係無言 眼見而家好多家長有“自己一套方法教小朋友\",但我唔認同! 尋日在餐廳,有位約5/6歲男孩,不停踢到“碰碰聲\"但在場3位大人並沒有阻止,繼續閒話家常,其實那些大人真係唔知會影響人嗎?

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔識教就唔好生啦,咁即係害左個細路
仲要厚顏無恥到拎上黎笑,睇黎香港好快又多個港孩
真係鄧你個BB慘

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:嘩~~e個樓主大感冒得佢貢精神, 不停上網

原帖由 bylobb 於 14-12-18 發表
嘩~~e個樓主大感冒得佢貢精神, 不停上網
有精力上bk,無精力湊B

首頁

尾頁

跳至