基督家庭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

各位,

我地要開新part啦! 麻煩到新part報到啦!

王國長老

月餅勳章 王國長老

路過插2句咀

想提提你地: 搵工人,佢地果D 所謂工作經驗其實有時都唔多信得過,所以最好要agent arrange interview 比你同個工人,web-cam、phone in 都好,at least 你可以問到佢地簡單知識...

例如: 果時我phone in 過幾過菲菲,都有問佢地如果小朋友病左咁佢地會點?? 當中有個所謂出過國仲要湊過細路GEI 只係不停曉答我: clean the windows, clean the floor... 我同agent 重覆又重覆問佢,佢都答唔到... 好明顯係連最basic 聽都聽唔明。所以真係要in 過先好揀。

in 時都係問佢簡單野,出過國咪問佢以前負責乜... 未出國咪問佢屋企負責乜. 有小朋友就問佢煲乜比佢地食... 話佢知香港小朋友食乜,睇佢知唔知,識唔識煲... 小朋友病佢地又會點處理等等等...

另外就係學你地所講,有無屋企負擔,有GEI 會肯捱D 唔會駁炒。

伯爵府

原帖由 Mcdull 於 10-4-19 09:45 發表

米米,

聖公會的小學一定谷得好厲害架! 如果你覺得小陶可以承受到至好報呀! 唔係到時你同佢都辛苦呀!

我有聽聞,細個屋企果區主愛(依家仲生存緊),超谷,依家都係,所以,我係第一唔會揀主風!

不過,我想問,其實今日今日,有邊間BAND 1係唔谷呀?

伯爵府

原帖由 小慧 於 10-4-19 10:30 發表
路過插2句咀

想提提你地: 搵工人,佢地果D 所謂工作經驗其實有時都唔多信得過,所以最好要agent arrange interview 比你同個工人,web-cam、phone in 都好,at least 你可以問到佢地簡單知識...

例如: 果時 ...

小慧,

我唔駛搵工人都覺得好好提醒,多謝妳!

子爵府

原帖由 米水 於 10-4-19 11:59 AM 發表

我有聽聞,細個屋企果區主愛(依家仲生存緊),超谷,依家都係,所以,我係第一唔會揀主風!

不過,我想問,其實今日今日,有邊間BAND 1係唔谷呀?

中華基督教會,同埋非主流個d小學咪無谷得咁勁law!

伯爵府

原帖由 Mcdull 於 10-4-19 12:13 發表

中華基督教會,同埋非主流個d小學咪無谷得咁勁law!

咩叫非主流呀?國際學校?讀唔起喎!

子爵府

原帖由 米水 於 10-4-20 10:57 AM 發表

咩叫非主流呀?國際學校?讀唔起喎!

米米,

即主流即係例如"基督教音樂學校"呀!

伯爵府

原帖由 Mcdull 於 10-4-20 11:31 發表

米米,

即主流即係例如"基督教音樂學校"呀!

唔理啦~即係要俾學費果D小學啦,RIGHT?! 哩間好鬼靚,有個劇院,我工作地方有個STAFF個囡之前讀緊,話超開心咁,不過都唔平,3,4千蚊一個月...

首頁

尾頁

跳至