單親天地

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

回覆:babytszkin 的帖子

我圈子好細,一直都係圍住我對小朋友同c6,好少出街加上兩年ftm,更加識得人少,我聽你地講,放棄!

侯爵府

引用:我圈子好細,一直都係圍住我對小朋友同c6,

原帖由 rosannalam 於 15-02-15 發表
我圈子好細,一直都係圍住我對小朋友同c6,好少出街加上兩年ftm,更加識得人少,我聽你地講,放棄!

...
我明你感受丫,系女人都會想有人錫,更何况你仲年青,你bb幾大丫?如果返左學可吾可以你去做下義工又或者你参加下D社交班呢,例如學下整餅個D呢……或者去做下parttime,因为打开自己生活圈子,對自己都有好處!感情事要慢慢來,緣份到就自然來!
希望你明白,畢竟我们己是媽媽級了,如果自己出了問題,最受罪的就會是我们身边的小朋友!
所以一定要小心處理丫

大宅

我有做part time,但係替長工,只有兩個人或一個人返,基本上等於唔識人!

侯爵府

引用:我有做part time,但係替長工,只有兩個人

我有做part time,但係替長工,只有兩個人或一個人返,基本上等於唔識人!

...
哦,甘有機會米轉下工罗!
我覺得你像想有個伴就算,可能你真糸吾系幾慣一個人糸吾糸丫?

大宅

我唔咁心比人睇唔起,我一個人都可以好快樂,我個人好悶,睇吓電視,睇吓書同處上網都過度日,衣加就情緒起伏好大,個仔又好有性格,我有時真係想一走了之

侯爵府

引用:我唔咁心比人睇唔起,我一個人都可以好快樂

我唔咁心比人睇唔起,我一個人都可以好快樂,我個人好悶,睇吓電視,睇吓書同處上網都過度日,衣加就情緒起 ...
唉唷……你鑽左牛角尖丫,
傻妹,世界甘大如果太care別人想法,自己會好辛苦架!
講你知,我都成日比人睇死一定孤独終老,就連而家個c奶上司都有意無意笑我無仔溝
哈哈,無謂事,無謂人,我聽完回應就糸
做人最緊要做好自己就够啦,吾好想得太覆雜!
你吾好想埋一边啦,如果你真系一走了之,甘你真糸好不負責任罗!
隨左做宅女,你有無其他hobby架?

侯爵府

引用:我有做part time,但係替長工,只有兩個人

...
平时我都糸好悶的一個人,夜晚睇下電影台,上網,同朋友我就訓!
但丫仔一放假,我地就會週圍,特别糸行山,陪他去下公園啦!
夏天我自己就成日一個人去游早水,
又好鐘意約下D朋友仔去飯局!

其实吾好困住自己系屋企,多D出外走走

洋房

單身也可以很快樂的呀

大宅

順其自然,默默等待那個他,我自己就唔會專登去諗呢個問題,依家反而係自己要有咩目標,要想過咩人生,當然孩子是我們最大的生存動力,但孩子都會有長大的時候,都會有離開你身邊的時候,我們要多多想想自己,替自己人生過得豐盛而努力,才是我們一眾單親爸單親媽的目標!!
大家都要加油!!!
~~就算我曾淌著淚,狠心放棄自己,然而袮卻說不會把我遺棄~~

侯爵府

我身邊好多單身女士仲未有bf, 親戚有,鄰居有,朋友,同學,同事,亜妺D同學等,30至50歲,全部未婚,都唔明點解?佢地生活圈子都好廣闊,有D仲返教會,有D做正職+PT, 搵bf 好似好難咁?

侯爵府

引用:我身邊好多單身女士仲未有bf, 親戚有,鄰

原帖由 sunev 於 15-02-22 發表
我身邊好多單身女士仲未有bf, 親戚有,鄰居有,朋友,同學,同事,亜妺D同學等,30至50歲,全部未婚,都唔 ...
甘呢D都要講緣份同性格!
我身边都有成蘿三高中女朋友唉……緣份真系要等天派籌……

禁止訪問

別墅

回覆:ckhnet 的帖子

單親爸 想認識 單親媽

大宅

actually is a bit difficult but good luck anyway

珍珠宮

samsonk 發表於 15-2-26 14:38
單親爸 想認識 單親媽
你好直接喎...係咪你要介紹下自己比JM知呢?THX

別墅

回覆:Macusmama 的帖子

想搵個傾得埋 心事 可以分享喜怒哀樂
同甘共苦 為佢死都值

別墅

回覆:samsonk 的帖子

我有一個1歲女 ,前路茫茫 我都幾迷茫下,望各位媽媽指教下

男爵府