自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我見有個講現金劵的分享,我都想分享下。

我是經常帶現金劵出街的人(怕隨時要用)
今年夏天成日落雨,加上我放支凍水在袋
有日準備拿我儲好耐的$1000sogo劵買bobbi brown
點知發現d劵浸濕左,有效日期化開哂!
霉霉地,但無爛…我個刻真係喊左出來
個$1000化為烏有

媽媽叫我試下問問sogo有無得救
咁我就將個十張sogo劵scan去sogo
睇下救唔救得返

點知第二日sogo就打電話來啦!
「我見你只是有3張現金劵有效日期化到睇唔到
其他仲睇到。因為小姐講得出邊到取得現金劵
和你所有現金劵的barcodes 仲好完整
所以我地幫你重新印返個3張的日期
不過小姐盡快用哂個十張現金劵
始終已經有點霉霉爛爛啦!」
佢仲約埋我時間上去整,我即刻去搞返

仲當天已經用哂去買bobbi brown
至此以後,我買防水袋放現金劵
和唔再放凍水入袋

我超級多謝sogo幫助和咁有效率回覆我

男爵府

回覆:有一種失而復得的感覺(現金劵)

真好彩

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

活在當下,愛得及時

男爵府

大宅

翡翠宮

好彩你仲記得邊度買,如果唔係真係無哂。sogo 肯幫酌情處理,比個叻佢

翡翠宮

我見有人係用密實三文治袋放化妝品/ 禮券,咁就唔使再比錢買防水袋

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我見有個講現金劵的分享,我都想分享下。我

大宅

引用:好彩你仲記得邊度買,如果唔係真係無哂。so

原帖由 Dwmn 於 14-12-26 發表
好彩你仲記得邊度買,如果唔係真係無哂。sogo 肯幫酌情處理,比個叻佢

...
係啊!因為我全都係同一張信用卡換的
我本住無希望,點知佢地又肯
開心係咁多謝佢,搞到個職員有點唔好意思

大宅

引用:我見有人係用密實三文治袋放化妝品/ 禮券,

我見有人係用密實三文治袋放化妝品/ 禮券,咁就唔使再比錢買防水袋

...
我個刻衝入商務買個透明防水袋
我咁蠢又諗唔到用密實袋
防水力仲勁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

子爵府

回覆:kwonglam 的帖子

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

公爵府

引用:我見有個講現金劵的分享,我都想分享下。我

原帖由 kwonglam 於 14-12-26 發表
我見有個講現金劵的分享,我都想分享下。

我是經常帶現金劵出街的人(怕隨時要用)
very good service!

男爵府

畀面勳章

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

u r so lucky~ btw, sogo good service~

侯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style." -- Maya Angelou (1928-2014)

伯爵府

sogo

男爵府

引用:我見有人係用密實三文治袋放化妝品/ 禮券,

...
我落雨嗰陣都用密實袋袋住部電話

大宅

BK Milk勳章

真好彩啊

首頁

尾頁

跳至