自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

同上

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆:點解中銀都而家都未講吾見批錢係咩號碼?

我覺得佢地無紀錄 其實就算有,難道要叫晒全香港所有商店收錢時要睇編號?我覺得無可能。

wcpcelia    發表於 14-12-28 10:29
Life is better when you're laughing!

伯爵府

引用:我覺得佢地無紀錄 其實就算有,難道要叫晒

原帖由 danad 於 14-12-28 發表
我覺得佢地無紀錄 其實就算有,難道要叫晒全香港所有商店收錢時要睇編號?我覺得無可能。

...
佢連續果d

子爵府

danad 發表於 14-12-28 10:21

...
同感!但一磚磚果啲可能係新鈔,或者會有記錄,但數量咁多,報紙一版都登唔哂啦

大宅

回覆:點解中銀都而家都未講吾見批錢係咩號碼

唔講係正常 一講左執錢個班人就會知啲錢一張都唔用得 依家唔公布 等啲人有博大霧既心態黎用個批錢 到時就可以跟住條線索拉人
講真要拉人唔難只要佢洗左啲錢 店舖定時定候就會入錢落銀行 所以只要同其他銀行合作 跟住個號碼check 就唔難

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+danad+於+14-12-28+發表我覺

原帖由 芝芝吉 於 14-12-28 發表
佢連續果d
號碼雖然連續,但聰明小小都唔會連續用d錢掛 同埋如果一dd甘拎去旅行兌換外幣,仲有無可能查呢? 雖然我絕對唔認同班人既貪心,但要拎番晒所有錢係難的

Life is better when you're laughing!

大宅

回覆:ohtenaj 的帖子

認同,我老公都係咁講

大宅

引用:唔講係正常+一講左執錢個班人就會知啲錢一

原帖由 ohtenaj 於 14-12-28 發表
唔講係正常 一講左執錢個班人就會知啲錢一張都唔用得 依家唔公布 等啲人有博大霧既心態黎用個批錢 到時就可 ...
認同,我老公都係咁講

大宅

引用:Quote:原帖由 芝芝吉 於 14-12-28 發表佢連

號碼雖然連續,但聰明小小都唔會連續用d錢掛 同埋如果一dd甘拎去旅行兌換外幣,仲有無可能查呢? ...
有個過澳門賭錢個個都俾人拉左啦 點解會覺得去遠啲旅行洗既錢就無事呢?
只要啲錢有用過 有流出市面 要追查到個個人只係時間既問題 依家咩資料都唔公開係因為想啲人有博大霧既心態

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:點解中銀都而家都未講吾見批錢係咩號碼?

就係唔講等班賊用錢就追查到,警方佢地自然有方法做野啦

wcpcelia    發表於 14-12-30 14:48

男爵府

引用:我覺得佢地無紀錄 其實就算有,難道要叫晒

...
我可以話你知一定有record,連外國都有record

大宅

引用:Quote:原帖由+danad+於+14-12-28+發表號碼

有個過澳門賭錢個個都俾人拉左啦 點解會覺得去遠啲旅行洗既錢就無事呢?
只要啲錢有用過 有流出市面 要追查 ...
過大海嗰個自己post 上fb 又蠢d
我相信一定有方法。特別係班內地旅客,過左境就係神仙

男爵府

回覆:芝芝吉 的帖子

我估:
1. 啲錢有mark no.、唔公佈等啲人覺得可以搏拎出去用、然後落網

2. 啲錢無mark no.、唔公佈因怕啲人唔驚然後拎去用

3. 解款行內啲商業秘密、唔公開得

4. 幾個機構間(銀行、解款行、警方)消息尚在溝通中、未組織好對外公布、或需要等埋一啲資料齊備先一次過交待

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由 ohtenaj 於 14-12-28 發表有

原帖由 hingguu 於 14-12-28 發表
過大海嗰個自己post 上fb 又蠢d
我相信一定有方法。特別係班內地旅客,過左境就係神仙

...
警方就係想妳有依個心態 以為過左海就係神仙 妳唔咁諗 點會用個啲錢 妳唔用 警方點落網拉人?
做人最怕就係得過且過 以為咩事都可以瞞天過海

珍珠宮

畀面勳章

講左都對唔晒D no 同零售既點對實比客炸形

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔講係正常 一講左執錢個班人就會知啲錢一張都唔用得 依家唔公布 等啲人有博大霧既心態黎用個批錢 到時就可 ...
咁佢地比左店鋪,店鋪找左比我?

點搞?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:同上

原帖由 芝芝吉 於 14-12-28 發表
同上
我估2個原因。。。

1. 一些係半新舊

2. 新鈔號碼根本無記録~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一日收咁多次,點記得邊個客比邊張500蚊?

仲要入銀行交待比銀行知?

我自己開鋪,我無可能做到你講既嘢。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 芝芝吉 於 14-12-28 發表同上

原帖由 大力大力 於 14-12-28 發表
我估2個原因。。。

1. 一些係半新舊
報紙話連號,即新紙啦!
初初估會吾會係2015年錢

首頁

尾頁

跳至