自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

傍晚時分,接到家人電話,話公公無知覺,好在老公放假,我立即趕去醫院,幸好,我趕到醫院時已經醒返,由於公公肺積水要限飲,但公公又喜歡飲水,佢有兩聲咳,婆婆餵啖水比佢飲,佢就講左句:飲多啲都唔怕啦,我都喺度等死……聽到之後我好心痛,好想喊
公公湊大我,細個湊我返學前,佢一定會梳好頭,着到好整齊先出門口,望住一個自尊心重又貪靚既公公,而家要坐輪椅,用尿片,相信佢一定好難受,作為孫女,我都好心痛。
我唔敢喺其他家人面前講我既心情,因為我知佢地同我一樣咁心痛,只可喺度舒發,多謝觀看。

子爵府

回覆:在病床既公公,講左句說話令我好心痛。

陪佢多啲!

祝公公健健康康!

翡翠宮

睇到你打嘅野都覺得好難過

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:傍晚時分,接到家人電話,話公公無知覺,好

原帖由 natural19985 於 15-01-01 發表
傍晚時分,接到家人電話,話公公無知覺,好在老公放假,我立即趕去醫院,幸好,我趕到醫院時已經醒返,由於 ...
無法改變生老病死的事實, 唯有多點去看看他

子爵府

回覆:natural19985 的帖子

樓主撑住呀!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我爸上年都心肺積水,搞到好大件事,尤其天氣凍就更煩,因為唔似夏天咁出汗排水。不過限飲係真係有效的,今年touch wood天氣凍都無事。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多d探佢,佢會開心

LUCKYO    發表於 15-1-2 11:44

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

明白你感受

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

多陪老人家,祝公公身體健康

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

回覆:natural19985 的帖子

希望樓主公公快D好番,健健康康哦

男爵府

翡翠宮

祝福你們

大宅

好似我公公生前既情況
樓主,一定要將你心裡既感激,愛講俾佢聽
唔好怕羞
當年我公公係大陸過身,我來不及講,心中永遠留有遺憾
我細細個係佢湊大,教我講野,識字

公爵府

樓主係乖孫女,你公公有你一定好欣慰,祝福你地,希望佢唔駛受咁多苦

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 natural19985 於 15-01-01 發

原帖由 ilovematthew 於 15-01-01 發表
無法改變生老病死的事實, 唯有多點去看看他

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

祝福你公公早日康復!

男爵府

祝福樓主公公快快好返

男爵府

佢都係因為有病先發下囉嗦,體量下佢心情,多d陪佢同佢傾下
計,放鬆心情。祝早日康復~加油
]

水晶宮

natural19985 發表於 15-1-1 21:21
傍晚時分,接到家人電話,話公公無知覺,好在老公放假,我立即趕去醫院,幸好,我趕到醫院時已經醒返,由於 …
很明白妳的感受, 我之前在醫院見爺爺都會忍著睙水, 不會在他面前哭, 但一轉身離開病房, 便立即爆喊, 我老公已經見慣, 通常會唔出聲比我冷靜一下! 如果可以就每天去見他, 加油!

大宅

你和你公公都要加油呀!

首頁

尾頁

跳至