夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:我跟我老公既故事

日子慢慢咁過,我唔鍾意A先生去接觸佢之前既老婆,而A先生係個開頭個2年都有偷偷地咁偷睇佢Facebook,而我發現後又大嘈,個陣好幼稚,唔識諗,日子都係慢慢咁過,有時唔係好開心,但有時都好開心,bb半碎了,同A先生去左沙灘玩,bb1碎了,同A先生去左南丫島,亦係我第一次去,bb慢慢大個左,我同A先生亦嘈話好多次交,A先生個時既脾氣好差,而我亦唔忍得,試過佢發我脾氣掉左隻介指,掉低我同bb2個人係條街度,打我,閙我。
但呢d日子慢慢咁過去。
A先生中左6合彩,唔大既銀碼但都好過無,屋企終於可以買個洗衣機,而A先生都買左架佢恨左好耐好鍾意既車。
有一年我情人節,A先生偷偷地買左花送比我,到依家我仲記得佢比花我個陣既傻樣,有d怕羞又得戚咁同我講,拿,我人生第一次買花比女仔嫁,開心嗎?我好驚喜,因為無諗過A先生份人咁唔浪漫,都識去買花比我,花雖然唔係好靚,但我個心好滿足。
我經常同A先生講去睇星星,但佢次次都同我講,睇咩星星呀,我地日日都睇嫁啦,屋企個廁所咪係囉,你睇下個燈光,幾似星星。每次佢咁講,我每次都好激氣又想笑,但好無奈,心知佢唔係浪漫既人。
有一次,佢出左糧,個陣就算出糧了生活都唔係好夠,個陣同佢行街,經過mabelle,佢係都要拉我入去買條鏈俾我,條鏈唔貴,但我好開心,開心唔係因為收禮物,而係因為佢份心意。
有一日係火車站樓下,佢突然間拎左隊結婚介指出黎,我地一齊去買的,但係我唔知佢自己去左拎,我好開心,帶上隻介指,而個陣A先生終於同佢之前既老婆離婚了,可惜因為我家庭問題,而令我地結唔到婚住。
我21碎了,終於可以結婚了。買了另一隊介指,之前個隊因A先生同我嘈交發脾氣掉左。結婚只係注冊,雖然只係咁,但我依舊好開心,我永遠記得A先生讀既結婚誓詞,我唔知有幾分真心係個度,但我相信佢可以做到。

別墅

大宅

架車無左了,我知佢唔開心,但無辦法,A先生有排失業,因為佢我鍾意左玩game,有一段好長既日子,我同佢成日玩game,打到天昏地暗,打到唔知時日。
A先生份人好懶,咩都要我服侍佢,我變左係佢老婆,佢個女既媽媽,同埋屋企既24小時oncall既工人。雖然係咁,但我心甘情愿咁做,因為為我愛既人去做,但我開心。
因為個bb問題,我同A先生都嘈左好多次,其實我同佢都唔識去教bb,同埋同A先生缺乏溝通,好多時候我想同A先生傾下,但唔知點解佢永遠唔想同我傾,一傾就發脾氣。
我地好多時候去樓下公園玩,去隔離士多食野,去行街,食d我從未食過而A先生話好好食既野。
Bb開始返學,望住佢小小既身影咩住個大大既書包去返學,個心唔捨得但又有d欣慰。bb開始長大了,脾氣亦愈黎愈差,亦無以前細細個咁可愛,但佢都係我地既寶貝。
有一年,政府派錢,派左6千蚊,A先生放工後偷偷地去買左部iphone俾我,仲買左架單車俾個女,我好開心,但又係口度罵佢,做咩浪費d錢呀。其實有無呢d物質我無所謂,只係我鍾意A先生既心意,無論佢買咩比我,我都咁開心,就算只係一粒糖,我都係咁開心。

侯爵府

A先生就係妳老公嗎?何解用A先生稱呼呢?

愈嚟愈冇記性

大宅

有一年因為意外之財,我地又買返架車,我地成日揸架車去呢度個度,成日去睇A先生鐘意行既野,但依舊無去睇星星。
我地慢慢咁裝扮架車,A先生都當左架車係第二個bb咁錫佢。
我23了,又有左個bb,bb係妹妹,我曾經問過A先生你介意我無生到個仔嗎?A先生同我講,佢唔會介意呢d野,無論仔女都係咁。
係我大住個肚8個月個陣,發生左一件事,令到我既人生改變,A先生出軌了,而我一直以黎我唔要求d咩,只要求佢一心一意只愛我一個人,我要既人願得一人心,白首不離頭。
A先生既出軌佢好後悔,而對我黎講都係個重大既打擊,我對佢失去了信心,覺得佢唔係個忠誠既男人,而我當初最愛佢既野無左。呢件事係好快過去,而我亦只可以原諒A先生,當發生呢件事個陣,我曾經痛苦到想去自殺,但想起大b,想起肚入邊就出世既bb,想起A先生,最終無去做到,我曾經同A先生講過,你衰咩都得,唯有一樣野唔衰得,如果俾我知道你背叛左我,我一定會離開你。
但當件事發生後,原來我根本放唔低A先生,我根本離唔開佢,多年既相處令我依賴佢,令我愈黎愈愛佢,令我就算佢無左我最愛既野,我依舊咁愛佢。
小b出世了,呢次bb既出世A先生同之前個次唔同,佢好感動,眼濕濕咁同我講,唔再生啦,佢唔想見到我咁痛。
Bb滿月後,我同A先生出左去做d小生意,做個段日子好忙好攰,但同A先生一齊返工就好似回到當初同佢一齊返工咁,日子好開心,我同A先生感情都愈黎愈好,個年既年初5係情人節,A先生成日想買花比我,我唔比,其實我想收花,但又覺得貴同唔抵,所以唔比A先生買。
但A先生出軌呢件事令我太痛心,我都開始愈黎愈唔信任佢,愈黎愈要check佢,愈黎愈管制佢。

大宅

回覆:ChinoB 的帖子

係,方便打,所以用A先生,因為我唔知以後佢會唔會係我老公了

大宅

回覆:小小貝 的帖子

大宅

我從來唔知我既管制,唔信任對A先生造成咩影響,我問過佢,佢話唔介意,我無諗過可能佢會介意。
有一次,A先生煮野俾我食,雖然煮完我好多野要汁要洗,但我都係好開心,佢整曬我鍾意食既野,就黎谷到我愈黎愈肥。見住佢煮野個樣,有種好幸福既感覺。
屋企d野慢慢齊左,好像別人普通既家庭一樣,每一樣野,都充滿我同佢既回憶,每一樣野,都有我同佢既感情。
Bb開始大個,慢慢識同家姐玩,家姐係bb出世後百厭左好多,但家姐都好錫妹妹。
我地搬左屋,放棄左曾經我同佢既屋企,掉每一樣野個陣其實我好心痛,每一樣野都係回憶。
搬左屋後我地嘈多左,A先生唔再係係屋企最大個個,唔可以咩都以佢意願行先,有好多野都唔可以做,我地賣左架車,生活過得唔係好好,我亦開始因為可夾係A先生同我屋企人中摩擦。係唔開心,但我依舊好寵容A先生,佢要我做咩我做咩。

男爵府

大宅

無想到,個件好令我心痛既事再次發生係我身上,A先生再次出左軌,而呢次同上次唔同,A先生真係鍾意左個女人(下稱c小姐),c小姐同A先生係同事,佢地點開始我唔知。自從A先生上次出軌後,我對佢疑心好大,終於俾我發現左。
A先生初頭唔肯回頭,跟住我求佢,佢又回頭,跟住又出去,又再回頭,重復左唔知幾多次,A先生同我講,佢放唔低我,都放唔低個女人,直到佢某一次回頭後,我裝左一個偷聽apps係佢電話度,我知我咁做唔岩,我個陣只是想知個真相。
Sorry,個心太痛,平靜下再打。

大宅

直到一次,A先生話去返大陸,個陣A先生話佢要自由,我好驚,同佢嘈左場交,最終都係俾佢去。開頭我真係相信佢返大陸,佢唔知我裝左個apps係佢電話度,個次,佢熄左個電話,我唔知佢去左邊,初頭仲諗緊會唔會,有擔心過,但都以為佢唔會再對唔住我,直到夜晚12點幾,佢個定位開左下,我先知原來佢根本無返到大陸,而係去左搵c小姐。我知道後成晚訓唔到,個心係咁痛,痛到我唔知點去形容,痛到我呼吸唔到,直到凌晨5點,我走左出去,去到公園度,去食藥自殺。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

再留毛

男爵府

引用:直到一次,A先生話去返大陸,個陣A先生話佢

原帖由 小小貝 於 15-01-02 發表
直到一次,A先生話去返大陸,個陣A先生話佢要自由,我好驚,同佢嘈左場交,最終都係俾佢去。開頭我真係相信 ...
唔好咁傻呀

大宅

留毛

大宅

我們女人總是情感行先,所以受傷害多是我們😞

annafong    發表於 15-1-3 16:44

男爵府

何苦呢。。。

禁止訪問

男爵府

引用:直到一次,A先生話去返大陸,個陣A先生話佢

原帖由 小小貝 於 15-01-02 發表
直到一次,A先生話去返大陸,個陣A先生話佢要自由,我好驚,同佢嘈左場交,最終都係俾佢去。開頭我真係相信 ...

珍珠宮

未完?

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你仲年輕,
總有出路,
不要咁儍呀

首頁

尾頁

跳至